نحوه قطع شیاف پروژسترون در بارداری

عوارض قطع ناگهانی شیاف پروژسترون

سلام من هفته ۲۳ بارداریم و جنینم دختره آخرین بار که لک دیدم هفته دهم بود و شیاف سیکلوژست یا پروژسترون استفاده کردم تا الان دو شب در میان یکی و در این مدت دیگه لک ندیدم اما شنیدم که این شیافها باعث اختلال درآلت تناسلی جنین دختر و دوجنسیتی میشه؟، آیا شیاف پروژسترون باعث دوجنسیتی جنین میشود؟ خیلی نگرانم ممنونم از راهنماییتون، موضوع دیگه ایی که در رابطه با استفاده از شیاف های پروژسترون مطرح است، نحوی قطع مصرف آنها در دوران بارداریست، که در ادامه هر آنچه چیزی را که در رابطه با نحوه قطع شیاف پروژسترون در بارداری می خواهید بدانید را به شما خواهیم گفت.

مطلب پیشنهادی: شیاف واژنی پروژسترون: کاربرد، روش مصرف، عوارض و تداخلات دارویی آن

نحوه قطع شیاف پروژسترون در بارداری

پاسخ مشاور نی نی نما:

سلام با توجه به اینکه لکه بینی شما در ۳ ماهه اول بارداری بوده و در حال حاضر لکه بینی ندارید باید زیر نظر پزشک معالج مصرف شیاف را قطع نمایید. و قطع ناگهانی شیاف پروژسترون توصیه نمی شود. قطع ناگهانی شیاف پروژسترون و پایین آمدن سطح پروژسترون می تواند باغث ایجاد افسردگی در برخی از مادر باردار شود. البته برخی از منابع هم قطع شیاف پروژسترون را بی خطر اعلام کرده اند و توصیه کرده اند، با دیدن علائم حساسیت و مشاهده عوارض مصرف دارو را قطع کنید. لذا توصیه میشود که اگر در این رابطه اطمینان خاطر ندارید،بدون مشورت با پزشک اقدامی نکنید.

طول سرویکس بالای ۳۰ میلی متر نرمال تلقی می شود و نیازی به تجویز پروژسترون ندارد.

شیاف سیکلوژست مضرات پروزسترون مصنوعی را ندارد و تاثیر منفی بر روی جنین شما نخواهد داشت. شیاف سیکلوژست حاوی ترکیبات فعال پروژسترون است که در واقع یک هورمون طبیعی زنانه است. دستگاه تناسلی خارجی جنین بین هفته های ۱۴ تا ۱۶ شکل نهایی خود را پیدا می کند و ظاهر دخترانه یا پسرانه آن در پایان هفته ۱۶ در سونوگرافی واضح خواهد بود. بنابراین ادامه یا قطع مصرف پروژسترون تاثیری روی وضعیت جنین شما نخواهد داشت. پس اگر پزشکتان صلاح بداند، مصرف پروژسترون را ادامه دهید. زیرا می تواند به پیشگیری از زایمان زودرس کمک کند.

درمان با شياف پروژسترون با توجه به وضعیت مادر باردار، تناوب انقباضات رحمي را كاهش مي دهد و به اين وسيله موجب كاهش زايمان زودرس در خانم هاي با عوامل خطر زايمان زودرس مي شود. پروژسترون برای حمایت از بارداری سریع در زنان دارای لقاح آزمایشگاهی (IVF) نیز استفاده می شود. در این مورد، استعمال شیاف ها در روز بازسازی تخمک شروع می شوند. پروژسترون بر روی رحم عمل می کند و در آماده سازی تخمک های بارور شده برای کاشت کمک می کند. اگر حاملگی تایید شود، اعمال پروژسترون به مدت ۳۸ روز ادامه دارد. این عمل تا زمانی که جفت به طور کامل رشد کند، به حفظ بارداری کمک شایانی می نماید و پس از آن پروژسترون را برای تقویت حاملگی ادامه می دهند.

شیاف های سیکلوژست را می توان داخل واژن و یا رکتوم قرار داد. در هر دو مورد، شیاف ها ذوب می شوند و پروژسترون خروجی از طریق رگ های خونی فراوان موجود در این مناطق جذب می شود.

مطلب پیشنهادی: پروژسترون و بارداری: چه سطحی از پروژسترون قبل و در طول بارداری طبیعی است؟

آیا شیاف پروژسترون باعث دوجنسیتی جنین میشود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که نیازی نیست مادران باردار خود را نگران همچین موضوعی بکنند، زیراکه مصرف شیاف پروژسترون بر جنسیت جنین تاثیری ندارد و در صورت احتمال صحت داشتن چنین موضوعی، پزشک مصرف شیاف پروژسترون را منع می کند. اما برخی دیگر از داروهای پروژسترونی که تحت عناوین مختلف در بازار وجود دارند می تواند سبب تاثیرگذاری بر جنسیت جنین پسر شود.

 

هورمون پروژسترون چیست؟

هورمون پروژسترون، هورمون بسیار معمولی در بدن زنان است که نقش بسیار مهمی را در دوران بارداری این افراد ایفا می کند. علاوه بر آن، وجود این هورمون برای کمک به تحریک نواحی حیاتی مختلف بدن زنان نیز بسیار مفید می باشد. تخمدان ها و غدد آدرنال زنان جوان این هورمون را تولید کرده و بدن فرد را قادر می سازد تا برای مادر شدن و دوران بارداری آماده شود. همچنین، وجود این هورمون چرخه قاعدگی ماهانه را در بدن زنان تنظیم نموده و به ارتقای میل جنسی این افراد کمک شایانی می کند.

کیا با شیاف پروژسترون باردار شدن

نقش هورمون پروژسترون برای پیشگیری از بروز زایمان زودرس در بدن زنان باردار

همانطور که می دانید وجود هورمون پروژسترون در بدن زنان، در اوایل دوران بارداری به رشد رحم کمک کرده و آن را در برابر بروز انقباضات شدید محافظت می کند. اگر زنی در طول روزهای اولیه از دوران بارداری خود دچار انقباضات تکراری در رحم شود، این حالت در اغلب موارد می تواند منجر به سقط جنین او گردد. در مراحل بعدی حاملگی نیز وجود هورمون پروژسترون در تولید شیر مادر بسیار موثر بوده و سلامت ریه های مادر و فرزند او را تضمین می کند. لازم است به عنوان یک خانم جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که نحوه استفاده از درمان های هورمون پروژسترون را فقط پزشکان متخصص زنان و زایمان مشخص می کنند.

اعمال هورمون پروژسترون واژینالی به بدن زنان باردار

وقتی مادری یک نوزاد را در رحم خود حمل می کند، وجود پروژسترون واژینالی خطر ابتلا به زایمان زودرس را در بدن او به شدت کاهش می دهد. پزشکان متخصص زنان و زایمان در این حالت از هورمون پروژسترون در دهانه رحم مادر باردار استفاده نموده و به فرد کمک می کنند تا زمان زایمان، نوزاد خود را سالم نگه دارد.
همچنین، اگر شما به عنوان یک زن باردار، سابقه سقط جنین یا انجام زایمان زودرس را داشته باشید، پزشک معالج ممکن است به شما مصرف پروزسترون را پیشنهاد کند. این روش به کم کردن خطر ابتلا به زایمان زودرس در زنان باردار کمک زیادی می کند. البته، هنگامی که زنی نوزادان دوقلو یا سه قلو را حامله باشد، برخی از پزشکان متخصص زنان و زایمان هرگز به فرد توصیه نمی کنند که تحت درمان پروژسترونی قرار گیرد. ولی، برخی دیگر از پزشکان متخصص زنان و زایمان توصیه می کنند که اگر چنین زنانی سابقه سقط جنین و یا زایمان زودرس را در پرونده پزشکی خود دارند، با تزریق هورمون پروژسترون، در صورت نیاز از انجام زایمان زودرس جلوگیری کنند.

جزئیات مهم درباره داروی پروژسترون

داروهای پروژسترونی که هیدروکسی پروژسترون کاپروات ۱۷ (۱۷P) نامیده می شود، ممکن است به رفع خطر ابتلا به زایمان زودرس در زنان باردار کمک کنند. بنابراین، اگر زنی تولد زودرس نوزادی را در حاملگی های قبلی خود تجربه کرده باشد، پزشک به او پیشنهاد استفاده از داروهای پروژسترون را برای گذراندن دوران بارداری خواهد داد. نتایج مطالعات انجام شده در مورد چنین زنانی نشان می دهد که دوران بارداری آنها بدون استفاده از داروها یا روش ها خاص امکان پذیر نبوده و درد زایمان، هر لحظه ممکن است به طور ناگهانی شروع شود. اگر در چنین شرایطی، کیسه آب کودک به حال خود رها گردد، ناگهان پاره شده و با شروع درد زایمان، نوزاد نارس به دنیا خواهد آمد.
معمولا پزشکان متخصص زنان و زایمان از داروهای پروژسترونی برای جلوگیری از انجام زایمان زودرس در زنان حامله بین هفته های ۱۶ تا ۲۴ از دوران بارداری استفاده نموده و مصرف آن را یک بار در هفته تا پایان هفته ۳۷ از دوران بارداری طول می دهند. محققان اعتقاد دارند که هورمون پروژسترون در رفع خطر ابتلا به زایمان زودرس بسیار موثر می باشد. در نهایت، لازم است بدانید که این دارو توسط خود پزشک در ناحیه باسن فرد با استفاده از یک سرنگ تزریق می گردد.

انواع هورمون های پروژسترونی

به عنوان یک زن حامله یادتان باشد که یکی از راه های مصرف هورمون پروژسترون توسط زنان باردار، قرار دادن آن در داخل رحم از طریق واژن است. این نوع داروی مصرفی در سه فرم به شکل قرص، ژل و شیاف وجود دارد. لازم است بدانید که در هنگام مصرف، این دارو از طریق مهبل (واژن) داخل رحم گذاشته می شود که هیچ دردی ندارد. زنان حامله باید شیاف را برای دو یا سه بار در روز و به مدت ده هفته در داخل واژن خود قرار دهند و اجازه دهند تا دارو خود به خود با گذشت زمان و به حالت تدریجی، در داخل رحم حل شود. این روش کاملا بی خطر بوده و یک روش کارآمد برای جلوگیری از بروز زایمان زودرس در زنان باردار است.

عوارض جانبی مصرف هورمون پروژسترون توسط زنان باردار

به عنوان یک خانم جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که شیاف هورمون پروژسترون که نوعی هورمون زنانه است، سبب ایجاد تغییراتی در رحم زنان حامله شده و ممکن است برخی از عوارض جانبی را هم به دنبال داشته باشد. عوارض جانبی رایج مصرف هورمون پروژسترون در زنان حامله عبارتند از:

۱٫ حالت استفراغ:

یکی از شایع ترین عوارض جانبی مصرف هورمون پروژسترون در زنان باردار، شیوع حالت استفراغ در آن ها است که می تواند حالت تهوع و درد معده را هم به دنبال داشته باشد. البته بیشتر این عوارض ممکن است به دلیل گرفتگی عضلات شکمی در بدن زنان باردار ایجاد شود! برخی از زنان باردار نیز با مصرف هورمون پروژسترون به مشکل یبوست شدید مبتلا می شوند.

۲٫ خونریزی واژینالی:

برخی از زنان باردار ممکن است خونریزی واژینال را با مصرف قرص های سفید پروژسترون تجربه کنند. البته، بیشتر افراد هم در هنگام قرار دادن شیاف در واژن خود احساس سوزش یا تحریک در داخل رحم خود تجربه می کنند. درد سینه ها و بروز سردرد مداوم عارضه دیگری است که بر اثر مصرف هورمون پروژسترون در بدن زنان باردار ایجاد می شود.

۳٫ خستگی بیش از حد زنان باردار:

مصرف شیاف های هورمون پروژسترون در طی دوران بارداری می تواند موجب خستگی، کم تحرکی و بی حوصلگی مادران شود.

۴٫ بروز افسردگی شدید در زنان باردار:

مصرف بیش از حد از داروهای پروژسترونی در طی دوران بارداری ممکن است موجب بروز مشکلات روانی در مادر شده و بروز بیماری افسردگی را به دنبال داشته باشد.

۵٫ تغییرات مغزی در زنان باردار:

بروز تغییرات شدید در مغز زنان باردار با مصرف داروهای پروژسترونی به ندرت دیده شده و می تواند عوارض جانبی شدیدی را در فرد ایجاد کند. اما برخی از علائم رایج بروز تغییرات مغزی در زنان باردار تغییر در نحوه صحبت کردن، استفراغ ناگهانی و ابتلا به مشکل سرگیجه، ضعف در دست یا پا و یا سکته مغزی است، که هر کدام از آن ها مشکل بسیار جدی و دشوار می باشند. زنان حامله باید دقت داشته باشند که در صورت ابتلا به هر یک از این شرایط، بلافاصله به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و تحت درمان قرار گیرند.

۶٫ ایجاد لخته های خونی در بدن زنان باردار:

لخته شدن خون در بدن زنان حامله بر اثر مصرف هورمون های پروژسترون از جمله عوارضی است که به ندرت اتفاق می افتد. این مشکل به عنوان یک اثر جانبی مصرف شیاف هورمون پروژسترون تلقی شده و از علائم رایج آن، لخته شدن خون می باشد، که ممکن است با سرفه خون، درد شدید قفسه سینه و مشکل تنفسی در بدن فرد همراه باشد.

راه های طبیعی برای جلوگیری از بروز زایمان زودرس در زنان باردار

همه زنان حامله می توانند با پیروی از نکات بسیار ساده در دوران بارداری خود، از بروز زایمان زودرس پیشگیری کرده و این دوران را با سلامت کامل به پایان برسانند. این نکات عبارتند از:

۱٫ فعال بودن زنان در دوران بارداری

همه زنان حامله باید در طول دوران بارداری سعی کنند تا با انجام فعالیت های سبک ورزشی، قدرت عضلات خود را حفظ نموده و این دوران را با به دنیا آوردن نوزاد سالم و انجام زایمان طبیعی به پایان برسانند. اگربه عنوان یک زن حامله، تمرینات ورزشی را به طور منظم انجام می دهید، سعی کنید در هنگام انجام آن ها در معرض نور خورشید و در فضای آزاد قرار گیرید. همچنین، از انجام فعالیت های فیزیکی شدید مانند وزنه برداری یا شنا در طول سه ماهه آخر دوران بارداری خود به شدت اجتناب کنید. در نهایت، یادتان باشد که زنان باید تمرینات ورزشی را در دوران بارداری خود انجام دهند که فشار کمتری بر روی شکم آن ها وارد کند.

۲٫ زنان حامله باید نکات بهداشتی را با دقت رعایت کنند

در مراحل پیشرفته دوران حاملگی، ممکن است نیاز فرد به دفع ادرار افزایش یابد. بنابراین، به این زنان تاکید می شود تا دقت بیشتری بر سلامتی خود در حین دفع ادرار داشته باشند، زیرا رعایت نکردن نکات بهداشتی در چنین مواردی می تواند سبب بروز عفونت های دستگاه ادراری شود. مبتلا شدن زنان به عفونت های مضر دوران بارداری هم می تواند سبب پاره شدن ناگهانی کیسه آب شده و سقط جنین را با انجام زایمان زودرس به دنبال داشته باشد. بنابراین زنان برای جلوگیری از مبتلا شدن به انواع عفونت ها در دوران بارداری خود می توانید شورت های پنبه ای پوشیده، هر بار بعد از دفع ادرار مهبل خود را با دستمال خشک نموده و دست های خود را با صابون ضد باکتریایی بشویند.

۳٫ مصرف انواع ویتامین های قبل از تولد نوزاد

برخی از زنان حامله ممکن است مجبور شوند تا از کپسول های مولتی ویتامین برای تامین نیازهای بدن خود و حفظ شرایط بهداشتی فرزند داخل رحمشان استفاده کرده و بر خطر انجام زایمان زودرس غلبه کنند.

۴٫ استفاده از رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری

همانطور که می دانید بدن زنان باردار برای رشد مطلوب جنین داخل رحم خود نیاز به یک منبع ثابت از مواد مغذی و سالم دارد. بنابراین، همه کارشناسان پزشکی به زنان حامله توصیه می کنند تا وعده های غذایی خود را در اندازه کوچک و در فواصل زمانی منظم مصرف کنند. این افراد باید تا پایان دوران بارداری خود به جای مصرف سه وعده غذایی بزرگ، ۵ وعده غذایی را در طی روز، به صورت منظم مصرف کنند، زیرا مصرف وعده های غذایی کوچک در دوران حاملگی می تواند در رفع ویار صبحگاهی و خطر انجام زایمان زودرس کمک زیادی به زنان بکند.

۵٫ زنان حامله باید در صورت نیاز، منظم و به موقع دفع ادرار کنند

به عنوان یک زن باردار یادتان باشد هنگامی که احساس کردید نیاز به دفع ادرار دارید، دریغ نکنید! فورا به توالت رفته و رفع حاجت کنید، زیرا تامل کردن در این کار ممکن است منجر به بروز مشکل سيستيت در بدن شما شود. همچنین، اگر مثانه زن حامله بر اثر نگهداری بیش از حد ادرار در دوران بارداری ملتهب شود، می تواند انقباضات ناگهانی رحم را به دنبال داشته و منجر به انجام زایمان زودرس شود.

اشتراک‌گذاری
34 نظر
  1. من از اول بارداری لک بینی داشتم.از هفته۶شیاف پروژسترون مصرف کردم تا حالا که هفته۱۷هستم.الان یه روز درمیان یه عدد تا دوهفته پیش روزی دوتا مصرف میکردم.الان کم کم باید روزی ۱عدد کنم.ایا برایه جنینم مشکلی پیش نمیاد؟تازه دوهفتس لک بینیم قطع شده

    1. با توجه به اینکه تشخیص پزشک معالج شما به این شکل بوده بهتر است طبق دستور پزشک معالج خود یک شب درمیان از شیاف پروژسترون استفاده کنید وبعد آن را قطع کنید.

  2. من از اول بارداری لک بینی داشتم.از هفته۶شیاف پروژسترون مصرف کردم تا حالا که هفته۱۷هستم.الان یه روز درمیان یه عدد تا دوهفته پیش روزی دوتا مصرف میکردم.الان کم کم باید روزی ۱عدد کنم.ایا برایه جنینم مشکلی پیش نمیاد؟تازه دوهفتس لک بینیم قطع شده

  3. سلام شیاف پروژسترون قوی تره یا قرص پروژسترون؟

  4. سلام من در شش هفته هستم و لکه بینی سیاه داشتم و با استفاده از شیاف قطع شد بتا در حین لکه بینی ۴۱۰ بود الان باید چه کنم .

    1. سلام باید استراحت کافی داشته باشید و۲ هفته دیگر سونوگرافی انجام بدهید.

  5. سلام من پنج هفته هست حامله هستم دیروز لکه قهوه ای دیدم رفتم دکتر بهم شیاف داد ولی امروز ترشحم کاملا سفید شده ایا باید شیاف هارو بزارم یانه بعد من کمر درد دارم به نظرتون از عفونته یا نه

    1. سلام خیر نیازی به استفاده از شیاف پروژسترون نیست.

  6. باسلام. من ازهفته ٥بارداري لك بيني قهوه اي داشتم وكمرم خيلي درد ميكرد ابتدا شياف استفاده كردم وبعدازيك هفته دكتر بهم ٤ عددآمپول فمولايف دادكه هفته اي يكي بزنم الان دوتا أمپول رواستفاده كردم و سه هفته هست اصلا لك بيني نداشتم بنظرشما لزومي دراستفاده آمپول دارد؟

    1. سلام اگر لکه بینی شما قطع شده است می توانید با مشورت پزشک معالج خود تزریق آمپول ها را قطع کنید.

  7. سلام برای اینکه بخوام باردارشم اماپیسیودادم چیکاربایدبکنم

  8. سلام وخسته نباشیدمن یکم خردادماه عمل iuiانجام دادم وهمون روزدکتربه من شیاف پروژسترون دادکه استفاده کنم امامن به علت عدم آگاهی فکرکردم که شیافهاضددردهستن وفقط روزاول استفاده کردم وچون روزهای دیگه دردنداشتم تاروز۶خردادماه استفاده نکردم اماناگهان روز۶متوجه موضوع شدم واستفاده کردم،وهمچنان قصداستفاده دارم تاروزدهم،حالاخیلی نگرانم یعنی امکان داره این چهارروزی که استفاده نکردم حاملگی صورت نگرفته باشه؟یااینکه بدون استفاده ازشیاف هم امکان حاملگی وجودداره؟ممنون میشم جواب بدید

    1. سلام نگران نباشید مصرف نکردن شیاف برای چند روز مشکلی به وجود نیاورده است و شیاف پروژسترون ربطی به لقاح ندارد .

  9. باسلام وابسته نباشید من هفته ی ۵بارداری بودم که داخل شکمم سوزن سوزن میشه و داخل نام در میگرفتن دکتر بهم سونو انجام داد که گفت هنوز قلب تشکیل نشده مجددا دوخته ی دیگه گفت بیا برا سونو، بخاطر دردی که داشتم بهم شیاف پروژسترون دادن و فتن به محض دیدن خونریزی برو بچه رو سقط کن آخه اون روز چون زیاد راه رفته بودم و آب استفاده نکرده بودم بنظر خودم اینجوری شده بودم چون کلیه هام سنگ داشتن قبلا، الان همون دردی دارم که قبلا برا سنگ کلیه داشتم، الان که استراحت نه خونریزی و نه دردی هیچی ندارم از شیاف پروژسترون هم در دارم استفاده میکنم، یعنی امکان داره جنین سقط بشه؟

    1. سلام شما علائم تهدید به سقط را ندارید خیلی زود سونوگرافی انجام داده اید باید بین هفته ۷ تا ۸ بارداری برای رویت ضربان قلب جنین سونوگرافی انجام بدهید باید استراحت بیشتری داشته باشید دردهای پریودی که گهگاهی به سراغ شما می آید طبیعی است وجای نگرانی وجود ندارد ونیازی به استفاده از شیاف پروژسترون نیست.

  10. باسلام من بعد۱۵سال الان باردارهستم درهفته شیشم لکه بینی داشتم دکتربرام شیاف تجویزکرددوهفته استفاده کردم لکه بینی قطع شدهفته۱۲سنوان تی دادم همه چی طبیعی بودهفته۱۴خونریزی کردم سنودادم خداروشکرهمه چی طبیعی بوددکتربازم برام شیاف تجویز کرد الان هفته ۱۶هستم هنوز لکه بینی دارم خیلی نگران هستم

    1. سلام باید استراحت بیشتری داشته باشید واز داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج خود استفاده کنید.

  11. سلام خسته نباشید من در سونوی دیژیتال هفته ۱۸ طول سرویکسم ۳۰-۳۱بود دکتر گفت لب به لبه و علاوه بر استراحت شیاف پروژسترون دادند هفته ۲۰ مجددا سونوگرافی باید تکرار شود ایا استفاده از شیاف باعث افزایش سرویکس میشود؟؟؟ با توجه به اینکه سابقه سقط و زایمان زودرس ندارم و اولین بارداری من است اگر طول سرویکس تغییر نکند باید سرکلاژشوم؟

    1. سلام بله داشتن استراحت و استفاده از شیاف پروژسترون در افزایش طول سرویکس موثر است .

  12. سلام.
    من در هفته ۶ بارداری هستم .قبلا یک بار سقط جنین درهفته ۲۰ داشتم .دکترا بعد بررسی گفتند دلیلش امکان داره دورحمی بودن من باشه.الانم دکتر بهم قرص پروژسترون داده که روزی دوبار در واژن خودم وارد کنم. درحالیکه فعلا لکه بینی ندارم.دلیل مصرف این قرص پروژسترون چیه؟ایا برای جنینم عوارض نداره؟

    1. سلام با توجه به اینکه لکه بینی ویا خون ریزی ندارید شبی یک عدد شیاف پروژسترون کافی است این شیاف جلوی سقط را می گیرد با توجه به شرح حال شما باید طول دهانه سرویکس شما در هفته ۱۴ دقیق اندازه گیری شود تا در صورت نیاز عمل سرکلاژ انجام شود.

  13. باسلام من هفته هفتم بارداریم وحدود یازده روزه لکه بینی قهوه ای داشتم دکتر شیاف پروژسترون تجویز کرد وتا حالا شش عدد شبی یکی استفاده کردم ولی ازامروز لکه ها بیشتر و رنگش هم تغییر کرده مثل خون غلیظ پریودی شده لطفأ راهنماییم کنید

    1. سلام باید به پزشک معالج خود اطلاع دهید تا برای شما سونوگرافی درخواست شود.

  14. با سلام هفته پنجم بارداری هستم ولی دل درد و کمردرد شدید دارم و سوزش ادرار آیا نیاز به شیاف پروڗسترون دارم ؟

    1. سلام برای درمان عفونت ادراری باید به پزشک مراجعه نمایید خیر نیازی به شیاف پروژسترون نیست.

  15. با سلام. من هفته دهم خونریزی کردم و در سونو دو هماتوم دیده شد. حدود ۴۵ روز استراحت مطلق بودم. در سونوی ۱۸ هفته غربالگری هماتوم ها رفع شده بود. (در تمام این مدت شبی یک شیاف ۴۰۰ استفاده می کنم). با توجه به اینکه چهل روزه لک بینی ندارم و هماتوم ها هم رفع شده، ایا میتونم شیاف ها رو یک شب در میان بذارم و یا کلا قطع کنم؟
    سوال بعدی اینکه اگه همچنان شیاف لازمه، تا کی باید استفاده بشه؟ (الان هفته ۲۰ هستم). تفاوت شیاف سیکلوژست و امپول پرولوتون چیه؟
    ممنونم

    1. سلام اگر لکه بینی ندارید نیازی به مصرف داروهای هورمونی نیست .

  16. سلام خسته نباشید من هفته ۱۲ خونریزی داشتم رفتم دکتر و سونو مشخص شد جفتم خلفی هست و سرراهی میباشد سه روز بستری شدم خونریزیم قطع شد فقط لکه بینی داشتم بعد دو روز لکه بینیم قطع شد و در طول مدت شیاف پروژسترون و آمپول استفاده میکردم بعد از قطع لکه بینیم دیگه سرخود شیاف استفاده نکردم بعد دو روز خونریزی قهوهای داشتم الان هم یه هفته هست لک بینی قهوه ای دارم نمیدونم چرا خوب نمیشم ولی از همون روز شیاف و آمپول هامو منظم استفاده میکنم همش هم استراحت مطلق هستم خیلی میترسم که چرا لکه بینی قهوه ایم درست نمیشه

    1. سلام نگران نباشید با داشتن استراحت و مصرف دارو به مرور لکه بینی شما قطع خواهد شد.

  17. باسلام من ازهفته ۷شیاف پروژسترون استفاده میکنم به دلیل سقط های مکرروسقط قبلی که در۱۹هفته به علت کوتاهی سرویکس که۲۱ بودومارگی کیسه آب
    تالان که هفته ۱۹ هستم نه لکه بینی داشتم نه ترشح هفته ۱۴ طول سرویکس ۳۶بود ولی همچنان دکترم گفت استفاده کنم شیاف رو
    کی مجددابرای اندازه گیری سرویکس بایدبرم چون بعدازسونوآنومالی دکترم برام ننوشت آیا لازم نیست دوباره برم واینکه ممکنه دیگه مشکل قبلی برام پیش نیاد
    ممنون ازمحبتتون

    1. سلام باید مجدد سونوگرافی انجام بدهید اگر طول سرویکس شما نرمال بود نیازی به استفاده از شیاف پروژسترون نیست.

  18. سلام. من ۱۲ هفته و ۴ روزه باردارم. دیروز سونو غربالگری رفتم گفتن احتمالا بچه پسره. من تا الان ۲۰ تا شیاف پروژسترون مقعدی استفاده کردم.میوم ۸ سانتی ساب سروزال دارم و الان هماتوم ۵ سانتی هم دیده شده.شنیدم این شیاف ها روی جنین پسر تاثیر منفی میذاره.آیا درسته؟خیلی نگرانم. ممنون از پاسخگوییتون?

    1. سلام زیر ۱۵ هفته جنسیت جنین واضح مشخص نیست و کامل نشده است بنابراین برای تعیین جنسیت جنین باید از هفته ۱۶ بارداری به بعد سونوگرافی انجام بدهید نگران نباشید با توجه به شرح حال شما مصرف کوتاه مدت شیاف پروژسترون منعی ندارد.

  19. مقدار دقیق استفاده از شیاف پروژسترون در افراد مختلف متفاوت می باشد و حتما باید پزشک آن را تجویز نماید، این شیاف را می توانید داخل واژن یا مقعد قرار دهید فقط قبل از دستفاده دستانتان را با آب و صابون بشویید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *