بعد از شش ماهگی می توان در غذای کودک از سیر استفاده کرد اما بهتر است تا یکسالگی صبر کنید تا از حساسیت زا نبودن آن برای کودکتان اطمینال حاصل کنید…
استفاده از سیر در غذای کودک زیر یک سال مشکلی ایجاد می کند؟
زمان دقیقی برای معرفی سیر به کودک وجود ندارد. بعضی از مادران ترجیح میدهند از ۶ ماهگی به بعد مقدار کمی از سیر را به غذای کودک اضافه کنند و برخی دیگر از مادران تا یک سالگی کودک صبر میکنند. پزشکان معمولا توصیه میکنند برای دادن سیر و غذاهای با طعم قوی مانند سیر به کودک تا ۱۰ الی ۱۱ ماهگی کودک صبر کنید تا از حساسیتهای غذایی او به خوبی آگاه شده باشید.
با وجود اینکه سیر یکی از مواد غذایی حساسیتزا است اما عوارض آن تقریبا نادر است. نکتهای که باید به آن دقت کنید این است که عطر و طعم تند سیر ممکن است برای کودک شما خیلی شدید باشد و او را اذیت کند بنابراین بهتر است ابتدا تنها مقدار کمی از سیر برای غذای کودک استفاده شود.
زمان دقیقی برای معرفی سیر به کودک وجود ندارد. بعضی از مادران ترجیح میدهند از ۶ ماهگی به بعد مقدار کمی از سیر را به غذای کودک اضافه کنند و برخی دیگر از مادران تا یک سالگی کودک صبر میکنند. پزشکان معمولا توصیه میکنند برای دادن سیر و غذاهای با طعم قوی مانند سیر به کودک تا ۱۰ الی ۱۱ ماهگی کودک صبر کنید تا از حساسیتهای غذایی او به خوبی آگاه شده باشید.
مواد غذایی موجود در سیر
ترکیبات سیر در بین مواد غذایی بسیار جالب است، چرا که ترکیبات موجود در سیر و مواد تشکیل دهنده آن به صورتی است که آن را به یک غذای فوقالعاده سالم تبدیل کرده است. مواد غذایی موجود در هر ۱۰۰ گرم سیر عبارتند از:
ترکیبات مقدار موجود در هر ۱۰۰ گرم سیر
فیبر ۲/۱ گرم
کربوهیدرات ۳۳/۱گرم
پروتئین ۶/۴ گرم
کالری ۱۴۹ کالری
سدیم ۱۷ میلی گرم
آهن ۱.۷ میلی گرم
علت این که اکثر مردم سیر را در رژیم غذایی کودک خود در نظر میگیرند، این است که سیر مزایای فراوانی برای سلامتی کودک دارد که آثار آن میتواند موقت یا طولانی مدت باشد.
تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان
سیر به دلیل تحریک سلولهای بدن به خصوص سلولهای ایزینوفیل (eosinophils)، دندریتیک (dendritic)، سلولهای دفاعی و لنفوسیتها به عنوان یکی از مهمترین مواد غذایی توقیت کننده سیستم ایمنی بدن کودکان به شمار میرود. سیر همچنین باعث ترشح سیتوکین (cytokine) میشود که متابولیسم بدن را بهبود میبخشد و احتمال چاقی و اضافه وزن را کاهش میدهد.
کاهش احتمال ابتلا به سرطان در کودکان
ترکیبات موجود در سیر که فرد را از باکتریها، ویروسها و اکسیدانها محافظت میکند به دلیل اینکه حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات ارگانوسولفور (organosulfur) است وقتی در بدن تجزیه میشود و خواص آن افزایش مییابد. همهی اینها با هم به افزایش سیستم ایمنی بدن کودک و محافظت از او در برابر عفونت، التهاب و انواع مختلف سرطان وابسته به دهان و دندان، روده و کلیه کمک میکند.
بهبود سلامت قلب
انواع و اقسام کلسترول از زمان جوانی در عروق و شریانهای بدن ذخیره میشود و باید از همان زمان جوانی میزان کلسترول در خون را کنترل کرد. سیر یکی از مهمترین مواد غذایی است که باعث کاهش سطح کلسترول خون شده و خطر ابتلا به فشار خون و احتمال بروز حملات قلبی را کاهش میدهد.
از بین برنده انگل روده در کودکان
کرمها یا انگلها ممکن است از طریق غذا به معده و روده کودک وارد شوند و یا ممکن است از طریق تخک گذاری راه خود را در داخل روده پیدا کنند که منجر به عفونت و سایر بیماریها میشود. سیر یکی از بهترین روشها برای کشتن این کرمهای روده است.
محافظت در برابر عفونتها میکروبی
مجرای روده شامل باکتریهای خوب و بد است. استفاده از داروهای شیمیایی برای از بین بدن باکتریهای بد معمولا منجر به از بین رفتن همه باکتریهای خوب و بد با هم میشود. با این وجود سیر حاوی ترکیبات فیتو شیمیایی است که تنها به از بین بردن باکتریهای مضر کمک میکند. همچنین سیر به عنوان یکی از مواد غذایی است که زمان بهبودی بیماریهای عفونی را سرعت میبخشد.
درمان سرماخوردگیهای رایج
تغییر آب و هوا و رفتن به یک شرایط آب و هوایی سرد میتواند باعث سرما و سرفه در کودکان شود. استفاده از سیر میتواند به درمان سرما و سرفه در کودکان موثر باشد. روغن موجود در سیر با خواص ضد میکروبی در مقابل ویروسها و باکتریهای بیماری زا مبارزه میکند و باعث بهبود دستگاه تنفسی میشود.
به چه اندازه میتوانیم به کودک خود سیر بدهیم؟
برای دادن سیر به کودک باید دقت کنید و این کار را به درستی انجام دهید. هر بار که قصد دارید یک ماده غذایی جدید از جمله سیر را به کودک معرفی کنید باید احتمال بروز حساسیت غذایی را بررسی کنید. بنابراین ابتدا فقط مقدار خیلی کمی از سیر را به غذای کودک اضافه کنید. اگر بعد از چند روز هیچ مشکلی برای کودک به وجود نیامد میتوانید به تدریج مقدار سیر موجود در غذای کودک را بیشتر کنید. دقت کنید که کودکان نیازی به خوردن غذا با طعمهای شدید ندارند بنابراین از اضافه کردن ادویهجات مختلف به غذای کودک پرهیز کنید.
منبع خبر : koodaket