سن ابتلا به سرطان دهانه رحم/ علائم هشدار دهنده سرطان دهانه رحم!

پاپ اسمير بهترين راه تشخيص سرطان گردن رحم است… آزمایش‌های دوره‌ای پاپ اسمیر برای تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم توصیه می شود…

سن ابتلا به سرطان دهانه رحم، سن سرطان دهانه رحم،  هشدارهای سرطان دهانه رحم،  علائم هشدار دهنده دهانه رحم،  عکس سرطان دهانه رحم،  سرطان دهانه رحم درمان دارد؟،  سرطان رحم در دختر،  سرطان رحم در دختر باکره،  علت ترشح خونابه از واژن

سرطان دهانه رحم یک تومور بدخیم است که از سلول‌های دهانه رحم شروع می‌شود. سرطان دهانه رحم اغلب در زنان کمتر از پنجاه سال شایع است.

از عواملی که باعث ایجاد سرطان دهانه رحم در بانوان می‌شود می‌توان به سیگار کشیدن، ضعف سیستم ایمنی بدن، عدم مصرف میوه و سبزیجات در رژیم غذایی، اضافه وزن و استفاده از قرص‌های ضد بارداری اشاره کرد.

برای بسیاری از افراد مبتلا به سرطان دهانه رحم، اولین نشانه‌ی بیماری یک درد عجیب یا احساس غیر طبیعی نیست، بلکه یک آزمایش پاپ اسمیر غیر طبیعی است. در مراحل اولیه ممکن است علایم خاصی مشاهده نشود و وقتی این علائم خود را نشان دهد که دیگر خیلی دیر شده. به همین دلیل است که متخصصان توصیه می‌کنند که زنان باید در سن ۲۱ سالگی شروع به انجام آزمایش‌های دوره‌ای پاپ اسمیر کنند.

سرطان دهانه رحم ممکن است در مراحل اولیه، علائمی نداشته باشد. علائم سرطان دهانه رحم اغلب زمانی خود را نشان می‌دهد که تومور رشد کند، اطراف بافت را فرا گیرد و سایر اندام‌ها را مبتلا کند.

سلول‌های سرطانی در دهانه رحم می‌توانند گسترش پیدا کنند و سایر قسمت‌های بدن را درگیر کنند. این تومور جدید را متاستاز یا تومور ثانویه می‌نامند.

درک کردن این موضوع که یک نوع سرطان چگونه رشد می‌کند و متاستاز می‌دهد، به چگونگی مراقبت‌های درمانی بسیار کمک می‌کند.

سرطان دهانه رحم در ابتدا به بافت اندام تناسلی متاستاز می‌دهد و بعد از آن، اندام‌ها و بافت‌های دیگر مثل واژن، رحم، بافت همبند میان دهانه رحم و رحم، لگن، دیواره‌های لگن و مثانه نیز درگیر می‌شوند. از طرف دیگر، سرطان دهانه رحم به شش‌ها، کبد، استخوان‌ها، طحال، غدد فوق کلیه و مغز نیز متاستاز می‌دهد.

علت سرطان دهانه رحم چیست؟

این سرطان یکی از سرطانهایی است که علت آن نسبتاً شناخته شده است و ویروس پاپیلومای انسانی (HPV ) از علل اساسی آن است. این ویروس امروزه به عنوان یک عامل قطعی این سرطان شناخته شده است. این ویروس انواع کم خطر و پر خطر دارد که نوع کم خطر آن اغلب باعث زگیل تناسلی شده و نوع پر خطر آن بیشتر تبدیل به سرطان می گردد. هر زنی در طول زندگی خود ۷۹% احتمال ابتلا به این ویروس را دارد و حدود ۹۰% این عفونت خود به خود بهبود می یابد. وجود این ویروس شرط لازم است اما برای ایجاد این سرطان کافی نیست.

عوامل مساعد کننده سرطان دهانه رحم :

 ازدواج در سنین پایین: فعالیت جنسی و مقاربت در سنین پایین بخصوص در عرض یک سال بعد از اولین قاعدگی
 زایمانهای متعدد: خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنانی که شش زایمان یا بیشتر داشته اند، نسبت به زنانی که سه زایمان یا کمتر داشته اند، ۵/۲ برابر می باشد.
 مصرف دخانیات (سیگار، الکل، ……)
 ابتلای اقوام درجه یک به این بیماری
 ابتلای شوهر به سرطان آلت تناسلی
 ختنه نشدن شوهر
 کم بودن فاصله بین آمیزشها
 تعدد ازدواج
 عفونتهای مکرر و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
 کمبود ویتامین A و C و اسید فولیک
 داشتن شرکاء جنسی متعدد (تعداد طرفهاي آميزش جنسي)
 وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایین
 ابتلای همسر قبلی شوهر به سرطان دهانه رحم
 مصرف طولانی مدت قرصهای خوراکی پیشگیری از بارداری
 شرکای جنسی متعدد شوهر ( تعدد تماسهای جنسی همسر با زنان دیگر )
 ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی ( HPV ) كه شايعترين عفونت ويروسي دهانه رحم است. عامل مهم و اصلي سرطان گردن رحم مي باشدوتقريباً در۹۹%مواردسرطانهاي گردن رحم وجود دارد.

در صورت مشاهده این علائم باید به پزشک مراجعه کنید:

ترشح کمرنگ، صورتی، قهوه‌ای یا خونی از واژن بین دوران قاعدگی
پریودهای غیر معمول و طولانی
خونریزی بعد از برقراری رابطه جنسی
خونریزی یا ترشح خون از واژن بعد از یائسگی
خونریزی بعد از معاینه لگن یا تمیز کردن واژن
احساس درد در طول برقراری رابطه جنسی
افزایش مقدار ترشح از واژن
بد بو شدن ترشحات واژن

تنها دلیل پزشکی برای برداشتن کل رحم، پیشگیری از سرطان دهانه رحم است که به وسیله لاپاروسکوپی صورت می گیرد. 

زمانی که سرطان دهانه رحم رشد می‌کند و گسترش می‌یابد، سایر اندام‌ها را نیز در بر می‌گیرد که در این شرایط، علائم زیر مشاهده می‌شود:

به سختی ادرار کردن
از دست دادن کنترل مثانه
مشاهده خون در ادرار
سخت شدن حرکات روده
مشاهده خون در مدفوع
یبوست
تراوش ادرار یا مدفوع از واژن
احساس درد در ناحیه لگن و کمر که ممکن است به پاها نیز وارد شود
تورم در پاها
کم خونی (کاهش گلبول‌های قرمز خون)
کاهش وزن
تنگی نفس
احساس درد در استخوان‌ها
احساس خستگی شدید و ضعف
از دست دادن اشتها

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. تشخیص سرطان رحم؟؟؟
    ممکن است سونوگرافی انجام دهید و از این طریق پزشک می تواند داخل رحم را مشاهده کند. به علاوه پزشک یک تلسکوپ کوچک به داخل واژن می فرستد تا از نزدیک بررسی کند. اما نمونه برداری بهترین روش برای شناسایی سلول های سرطانی است. در این روش پزشک مقدار کوچکی از بافت داخلی رحم را برداشته و وجود سلول های سرطانی را در آن مورد بررسی قرار می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *