سزارین چهارم خطرناک است؟!

سزارین چهارم و یا سزارین های متوالی می توانند خطر چسبندگی جفت را افزایش دهند، که این بدان معنی است که لانه گزینی جفت غیرطبیعی بوده است. این خطر با هر سزارین افزایش می یابد، اگر چه احتمال این عارضه برای سه سزارین نخست، ۵/۰ درصد یا کمتر است. اما پس از چهار سزارین، این خطر به ۲ درصد و پس از شش سزارین، به  6درصد افزایش می یابد. با افزایش میزان خطر، نظارت و مدیریت زایمان توسط یک پزشک متخصص و با تجربه، ضروری است.

زایمان سزارین یک روش جراحی است که با برش شکم و رحم مادر صورت می گیرد. در صورتی که زایمان واژینال خطر داشته باشد، پزشک زایمان سزارین را پیشنهاد می کند.

عمل سزارین می‌تواند باعث چسبندگی، احتمال بروز بارداری پرخطر در آینده، طولانی شدن زمان زایمان، عفونت مثانه و رحم و اسیب دیدگی سیستم دفع ادرار در مادران شود. از طرف دیگر عوارض سزارین بر روی جنین شامل وزن کم هنگام تولد، احتمال ابتلا به آسم، دیابت، چاقی، آلرژی و… می‌گردد.

مزایای سزارین چیست؟

مزایای سزارین برای مادر:

زایمان برنامه ریزی شده: معمولا سزارین بر اساس شرایط سلامتی مادر و نوزاد، طرح ریزی می شود. پزشکان با خیال راحت، کل پروسه زایمان را پیش بینی می کنند و این روش بیشتر تحت کنترل است.

نبود درد زایمان: در زایمان سزارین- به عنوان یک روش جراحی- برخلاف زایمان طبیعی، مادر دردی به هنگام زایمان احساس نمی کند.

کوتاهی زمان زایمان: در سال های اخیر، تکنیک های به کار گرفته شده در زایمان سزارین ساده تر شده است. نتیجه، خونریزی حداقل، کوتاه تر شدن زمان زایمان و رضایت بالای مادر است.

کاهش ریسک بی اختیاری دفع: در عمل جراحی سزارین، هیچ نوع کشش یا پارگی واژن ایجاد نمی شود، بنابراین خطر پایین افتادگی لگن، بی اختیاری ادرار و مدفوع کمتر است.

کاهش خطر انتقال عفونت: مطالعاتی چند پیرامون سزارین نشان می دهد که خطر انتقال ویروس هپاتیت B یا سایر عفونت ها به نوزاد در این روش وجود ندارد. با این حال میزان این خطر در زایمان طبیعی بالاست.

مزایای سزارین برای نوزاد:

کاهش تروما: در زایمان سزارین نوزاد از کانال زایمان عبور نمی کند، بنابراین هیچ تنش و یا آسیبی به نوزاد وارد نمی شود و کودک به طور مستقیم و ایمن از رحم مادر خارج می شود.

کاهش یا وارد نشدن آسیب: در زایمان سزارین، آسیب ناچیز یا تقریبا هیچ آسیبی به نوزاد وارد نمی شود.

زایمان بی خطر در عین شرایط غیر طبیعی نوزاد: گاهی اوقات، نوزاد در رحم مادر، در برخی موقعیت های غیر طبیعی (مانند ترانسورس یا بریچ) قرار می گیرد. یا مادر در شرایطی مانند جفت سر راهی قرار می گیرد (پوشش دهانه رحم با جفت). در چنین شرایطی، زایمان واژینال ممکن است خطرناک باشد و سزارین انجام می شود.

مشکلات احتمالی مربوط به زایمان سزارین چیست؟

مشکلات احتمالی سزارین برای مادر:

عوارض ناشی از بیهوشی: بی هوشی که قبل از سزارین به مادر باردار اعمال می شود دلیل اصلی خطر نیست. در عوض، دانش ناکافی، بی تجربگی، مراقبت های نامناسب و همچنین وضعیت بیمار، عوامل خاصی هستند که منجر به بروز احتمالی عوارض ناشی از اعمال بی هوشی می شوند.

مسائل مرتبط با شیردهی: برای مادرانی که تحت جراحی بخش Cقرار می گیرند، خطر تغذیه با شیر مادر بالاست. بعضی از این خطرات عبارت اند از: تاخیر در تولید شیر مادر، تولید ناکافی شیر و حتی قطع زود هنگام شیردهی.

عفونت های مرتبط با جراحی: جراحی سزارین مشابه جراحی های دیگر می تواند به خطرات جراحی مانند اندومتریت و عفونت های زخمی منجر شود. احتمال مرگ و میر یا بیماری مادران نیز در این متد محتمل است.

سایر خطرات دراز مدت: در زایمان سزارین، خطرات مربوط به حاملگی های بعدی و باروری وجود دارد که هیچ یک در مورد زایمان طبیعی صدق نمی کنند.

مشکلات احتمالی سزارین برای نوزاد:

مشکلات تنفسی: در زایمان سزارین، خطر بروز تاکی پنه موقت در نوزاد (TTN) وجود دارد که در آن، مایعات در ریه کودک تجمع می یابند و تنفس نوزاد را دشوار می کنند.

سایر موارد: نوزادان متولد شده با متد سزارین ممکن است دچار اختلالات مزمنی چون آسم، آلرژی، دیابت و بیماری های روده ای شوند.

بهتر است در مورد نقاط ضعف و قدرت هر یک از متد های مذکور با پزشک خود مشورت کنید. اگر بارداری شما پیشرفت خوبی داشته باشد و خطری شما را تهدید نکند زایمان واژینال توصیه می شود. در غیر این صورت، پزشک سزارین را پیشنهاد می کند.

چگونه می توان از زایمان سزارین اجتناب کرد؟
برنامه ریزی و پیروی از سبک زندگی سالم در طول دوران بارداری می تواند در جلوگیری از سزارین کمک تان کند. در ادامه نکاتی چند در ارتباط با این موضوع ارائه شده است که می توانید دنبال کنید.

با پزشک خود پیرامون شرایط سلامتی و ترجیحات خود مشورت کنید تا برنامه زایمانی مناسبی در اختیارتان قرار دهد. این امر به شما اجازه می دهد که از خطرات بسیاری جلوگیری کنید و زایمان طبیعی و بی خطری داشته باشید.

انتخاب ارائه دهنده مراقبت های اولیه بهداشتی و یا متخصص زنان و زایمانی که سزارین در اولویت کار او نباشد می تواند در جلوگیری از زایمان سزارین غیر ضروری کمک تان کند. چنین متخصصین با تجربه ای می توانند زایمان نرمال و ایمنی را برایتان تضمین کنند.

پیرامون روش های زایمان اطلاعاتی کسب کنید. مطالعه کتاب هایی درباره زایمان و شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان در کنار گذاشتن ترس هایتان کمک تان می کند.
تغذیه سالم داشته باشید و ورزش کنید. فعالیت در طول دوران بارداری، شما را برای مقابله با درد زایمان طبیعی آماده می کند.

سعی کنید ۴۱ هفته قبل از زایمان از لیبر اینداکشن (تحریک مصنوعی انقباضات رحمی با هدف زایمان واژینال) اجتناب کنید، زیرا این امر می تواند احتمال سزارین را افزایش دهد. این کار تنها باید با دستور پزشک انجام گیرد تا از بروز عوارض پزشکی اجتناب شود.

سعی کنید صبور و آرام باشید- حتی زمانی که همه چیز طبق برنامه ریزی تان پیش نرود و طبق نظر پزشک، صلاح دیدتان زایمان سزارین باشد- چرا که اولویت سلامت و ایمنی شما و کودک تان است.

منبع خبر : برگرفته از hidoctor

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *