زایمان طبیعی دوقلوها/ من دو قلو باردارم؛ می تونم زایمان طبیعی داشته باشم؟!

در زایمان دوقلو، اگر سر هر دو کودک به سمت پایین باشد و مادر و کودک هیچ مشکلی نداشته باشند که ضرورت عمل سزارین را ایجاب کند، پزشک می‌تواند از زایمان طبیعی برای به دنیا آوردن نوزادان استفاده کند.

اگر سر اولین قل به سمت پایین قرار نداشته باشد یا هر دو کودک در کیسه‌های آب مجزا قرار نگرفته باشند؛ اتفاقی که در دوقلوهای غیرهمسان می‌افتد، یا این که شما بیش از دو کودک را باردار باشید، باید آمادگی برای زایمان سزارین را داشته باشید.

درصورتی‌که سر قل اول به سمت پایین باشد، اما سر قل دوم به سمت پایین نباشد، انتخاب راه درست زایمان بر عهده‌ی پزشک است. برخی از پزشکان استدلال می‌کنند که زایمان طبیعی برای قل اول انتخابی منطقی است، درحالی‌که پزشکان دیگر معتقدند که انجام سزارین از قبل برنامه‌ریزی‌شده می‌تواند نتیجه‌ی بهتری داشته باشد. در نهایت باید بدانید که اگر موفق به زایمان طبیعی اولین قل شده‌اید، ممکن است برای تولد دومی نیازمند انجام سزارین باشید، پس لازم است که آمادگی کافی را برای آن داشته باشید.

عمل جراحی سزارین چندقلوها
اگر به دلیل بارداری دو یا چندقلو می‌خواهید عمل سزارین انجام دهید، این عمل کم و بیش شبیه همۀ سزارین‌ها خواهد بود. اگرچه بسته به سایز و موقعیت دوقلوها، ممکن است این سزارین نیازمند برش وسیع‌تر و بزرگ‌تر از حالت عادی باشد. در زایمان دوقلوها، معمولاً حضور یک پزشک متخصص نوزادان نیز لازم است. همچنین با توجه به این که معمولاً زایمان دوقلو‌ها کمی زودتر انجام می‌شود، وجود بخش مراقبت‌های ویژۀ نوزادان یا NICU و همچنین وجود انکوباتور آماده برای نگهداری نوزادان پس از زایمان ضروری است.

زندگی شما پس از سزارین چندقلو
درصورتی‌که هیچ مشکل خاصی در زایمان وجود نداشته باشد، حداکثر ظرف ۴۸ ساعت از بیمارستان مرخص خواهید شد. بعد از رفتن به خانه، شما به عنوان مادر دو نوزاد، علاوه بر مراقبت از آنها، وظیفۀ مراقبت از سلامت خودتان را نیز بر عهده دارید. بهتر است برای تسریع بهبودی خودتان از مادر، خواهر یا دوستانتان برای روزهای بعد از زایمان کمک بخواهید. آنها می‌توانند در برخی از کارها به شما کمک کنند تا علاوه بر این که فرصتی ایجاد کند تا شما وقت بیشتری برای نوزادان خود داشته باشید، به روند بهبودتان نیز کمک شود. در برخی از موارد، ممکن است نوزادان به همراه مادر از بیمارستان ترخیص نشوند، زیرا چندقلوها مستعد داشتن مشکلات بیشتری بعد از زایمان هستند و اگرچه این مشکلات حاد نیست اما در صورت وقوع، نیاز به مراقبت و ماندن بیشتر در بیمارستان خواهید داشت. بستری شدن نوزادان دوقلو یا سایر نوزادانی که زودتر و کوچک‌تر از حالت معمول به دنیا آمده‌اند در واحد مراقبت‌های ویژۀ نوزادان امری شایع است. اگر تصمیم به شیر دادن نوزدان‌تان دارید، هرچه زودتر این کار را شروع کنید. می‌توانید از پرسنل بیمارستان بخواهید که در خصوص شیردهی به شما مشورت بدهند. اگر نوزادان شما بستری هستند و نمی‌توانید خودتان به آنها شیر بدهید، می‌توانید با استفاده از شیردوش، شیر خود را بدوشید و در اختیار مسئولان بیمارستان قرار دهید تا نوزدانتان تغذیه شوند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *