رحم زنان چه شکلی است؟!

رحم زنان یک اندام تشکیل شده از غدد متعدد، که به وسیله ماهیچه نرمی دیواره های اطراف آن پوشیده شده است.

رحم یک ارگان گلابی شکل می‌باشد که در داخل لگن قرار گرفته است. رحم ۷٫۵ سانتیمتر طول، ۵ سانتیمتر عرض و ۲٫۵ سانتیمتر عمق دارد. داخل رحم، ‌خالی است و با دیواره‌های ضخیم عضلانی پوشیده شده است. یک سوم تحتانی رحم، داخل واژن قرار دارد که به این ناحیه سرویکس گفته می‌شود. قسمت فوقانی رحم، فوندوس نامیده می‌شود که سلول زیگوت (تخم) در این ناحیه به جنین تبدیل می‌شود. ناهنجاری رحم ممکن است تأثیری در باروری و تولد نوزاد نداشته باشد، لذا بسیاری از خانم‌ها از ناهنجاری رحمی خود اطلاعی ندارند.

با گذشت زمان و در طول هر ماه به دلیل تغییرات هورمونی پیش آمده در بدن زنان دیواره ماهیچه ای رحم شروع به رشد و ضخیم شدن می کند. در واقع علت درد برخی از زنان هنگام ارگاسم، قاعدگی و زایمان بخاطر منقبض شدن همین ماهیچه ها است. دهانه رحم با یک پرده نازک در دوشیزگان در قسمت انتهایی رحم و نرسیده به واژن قرار گرفته و با رشد آن در طول مدت بارداری جنین را به راحتی در زمان زایمان از این ناحیه خارج می کنند. همچنین در اکثر موارد وزن رحم حدود ۳۰ تا ۱۰۰ گرم گزارش شده است.

اهمیت رحم زنان در هنگام بارداری:
پس از برقراری یک رابطه جنسی بین زن و مرد، رحم زنان مکانی است که تخمک های بارور شده زن و اسپرم مرد در این محل با یکدیگر عمل لقاح را صورت می دهند. در واقع رحم وظیفه نگهداری از تخمک های بارور شده را بر عهده داشته و در طول مدت بارداری زنان به عنوان نخستین خانه جنین نقشی تاثیرگذار بر مراحل رشد و تکامل او تا هنگام تولدش خواهد داشت. یکی از ویژگی های این اندام مهم و اساسی خاصیت انعطاف پذیری آن است که همراه با رشد جنین این اندام نیز برای ایجاد فضای کافی تا زمان تولد نوزاد رشد خواهد کرد. شاید بتوان علت باردار نشدن برخی از زنان را خارج شدن غدد موجود در رحم آن ها در زمان قاعدگی خود دانست؛ لذا باید در چنین مواقعی زنان و دختران برای بارداری به فکر تقویت رحم و تخمدان های خود باشند.

وظایف اندام رحم در بدن زنان:
نقش رحم به عنوان یکی از اندام های اصلی و مهم بدن زنان تنها به بارداری و سیستم تولید مثل مربوط نمی شود؛ و وظایف دیگری نظیر حمایت از جریان خون برای رسیدن به تخمدان ها، رسیدن به ارگاسم پس از برقراری رابطه جنسی و حمایت از دیگر اندام های تحتانی زنان مانند واژن، مقعد و مثانه را نیز به عهده دارد.

رابطه سقط جنین با تقویت رحم و تخمک گذاری
سقط جنین موضوعی است که پزشکان در برخی از موارد نمی تواند علت آن را تشخیص دهند. دلایل زیادی برای سقط مکرر جنین در برخی از زنان وجود دارد که بعد از انجام آزمایشات فراوان و تحت نظر پزشک متخصص قرار گرفتن می توان به مشکلات پزشکی خانوادگی، تحلیل ناهنجاری های موجود در کروموزوم‌ های زن و مرد و انواع بیماری‌ های ایمیونی مثل لوپوس، سلیاک یا عدم تحمل گلوتن و مشکلات انعقاد خون، هورمونی، رحمی و … پی برد. یکی دیگر از دلایلی که امروزه از نظر پزشکان بسیار بر سقط مکرر جنین و نازایی موثر می باشد؛ تعذیه نامناسب و چاقی یا لاغری مفرط در زنان بر روی باروری و تخمک گذاری آن ها تاثیری منفی گذاشته و احتمال سقط جنین حتی در صورت بارداری آن ها وجود دارد.

اهمیت توجه به مسئله تقویت تخمدان ها و رحم
با توجه به نقش و وظایف مهمی که این اندام تحتانی و ماهیچه ای در بدن زنان ایفا میکند؛ بنابراین باید به آن توجه ویژه ای داشت و به صورت مداوم تحت مراقبت های بهداشتی و درمانی قرار گیرد. چنانچه در رحم یک زن عمل لقاح به درستی صورت نگیرد یا رحم او به دلایل مختلف قادر به نگهداری جنین نباشد؛ احتمال نازایی و سقط جنین بسیار زیاد خواهد بود. بنابراین چنین افرادی حتما باید قبل از هر اقدامی برای بارداری خود به پزشک مراجعه کرده و برای تقویت رحم و تخمدان های خود به فکر چاره ای اساسی باشد. لذا برای این که یک زن برای افزایش قدرت باروری باید در مدت عادت ماهیانه خود، تخمک سالم تولید کرده و بعد از رابطه جنسی با اسپرم قوی و سالم مردان ترکیب شده تا تخمک ها بارور شوند. تصحیح برنامه غذایی و استفاده از مواد غذایی مقوی و مفید بسیار در تقویت رحم و تخمدان های زنان موثر بوده و رحم آن ها را برای بارداری آماده خواهد کرد.

راهکارهای تقویت رحم و آماده سازی بدن زنان برای بارداری
یکی از هیجان انگیزترین موضوعات و لحظات زندگی زناشویی، بچه دار شدن است. اگر شما با قوای جنسی ضعیف خود قصد بارداری را دارید ؛ باید قبل از هر اقدامی به پزشک زنان مراجعه کرده و با مشورت او برای تقویت رحم و تخمدان ها اقدام کنید تا با افزایش قدرت باروری شاهد مسائلی همچون سقط جنین یا ناباروری خود نباشید. تقویت رحم و تخمک گذاری در زنان بسیار بر مسئله قدرت باروری آن ها تاثیر گذار است و در همین راستا باید همواره توجه به موضوعاتی نظیر رژیم غذایی سالم ، ورزش و سلامت عمومی فرد را مد نظر خود قرار داد.

تقویت رحم و تخمک گذاری با تغذیه مناسب
داشتن تغذیه مناسب بسیار بر تقویت رحم، تخمک گذاری و افزایش قدرت باروری تاثیر گذار است. در واقع تنظیم هورمون های زنانه به وسیله یک رژیم غذایی متعادل امکان پذیر است و تقویت رحم و تخمک گذاری نیز با تغذیه سالم دستگاه تناسلی بدن آنان نیز ممکن می شود. بنابراین مصرف برخی ویتامین ها و مواد معدنی برای باروری زنان لازم و ضروری بوده و باید در رژیم غذایی آن ها لحاظ شود. از جمله ویتامین های مورد نیاز برای تقویت رحم می توان به ویتامین C و آنتی اکسیدان ها اشاره کرد.

مصرف این نوع ویتامین باعث جلوگیری از ایجاد هر گونه نقصی در یافتن اسپرم شده و حرکت آن را زیاد میکند؛ همچنین در تخمکها و دستگاه تناسلی زنانه میزان استرس را کاهش خواهد داد. از جمله اقدامات لازم برای تقویت رحم و تخمدان ها که در طب سنتی نیز بسیار به آن توصیه شده؛ افزایش استفاده از سبزیجات دارای برگ سبز، میوه‌‌ های تازه، امگا ۳ و امگا ۶، آجیل ، تخم‌ مرغ، ماهی، مواد لبنی و به طور کل، داشتن یک رژیم غذایی متعادل است تا تخمک های سالمی تولید شده و احتمال باروری رحم افزایش یابد.

موادغذایی مفید برای تقویت رحم

میوه به: میوه ای گرم که خوردن آن و فراورده هایش همچون دانه آن باعث تقویت رحم و تخمدان های زنان و مانع انداختن جنین توسط آن ها خواهد شد. در منابع توصیه شده است که این میوه را به صورت خام مصرف نکرده چرا که احتمال مسدود شدن رگهای بدن در این صورت بسیار زیاد است. همچنین افراد گرم مزاج بهتر است که این میوه را با مشورت پزشک استفاده کنند.

لوبیا سبز: یکی دیگر از مواد غذایی های باارزش و مفید که بسیار در تقویت رحم و جلوگيرى از سقط جنين مناسب است.

ترکیب عسل و دارچین: کشورهای چین و ژاپن ، کمی پودر دارچین را و نصف قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده و ترکیب و خمیر حاصله هر روز به صورت مکرر برای تقویت رحم زنانی که احتمال بارداری آن ها وجود ندارد؛ بر روی لثه گذاشته و به آرامی همراه با بزاق دهن این ترکیب را وارد بدن خواهند کرد.

دم کرده ستاخینس: خانم های نازا برا تقویت رحم و تخمدان های خود، دم کرده ای معطر، مقوي اعصاب، مفيد از گیاه گرم و خشک ستانخیس را حدود ۶ بار در روز ( ۳ نوبت در صبح و ۳ نوبت در شب) میل نمایند.

گیاه دارویی میخک: استفاده روزانه و مرتب حدود ۴ گرم میخک برای تقویت رحم و نیروی جنسی زنانی که طبع آن ها سرد است بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.

کاسنی: استفاده روزانه از ۷ برگ کاسنی یا عرق و پودر آن به علت مقدار زیاد ویتامین (ث) موجود در آن بسیار در تقویت رحم و همچنین افزایش توان جنسی در ایجاد نطفه و زیبایی چهره نوزاد تاثیرگذار بوده و رحم را به انجام وظیفه طبیعی خود وا خواهد داشت.

کاهو: استفاده روزانه از کاهو مخصوصا در زمان ناهار و شام بدون هیچ سس و سبزی دیگری بسیار در تقویت رحم و تخمدان های زنان موثر است.

کرفس و تره فرنگی: این گونه از سبزیجات نیز بخاطر خواص بیشمار و طبع گرم خود در طب سنتی برای تقویت رحم و قوای جنسی بسیار توصیه می شود.

شیره چغندر: استفاده مداوم از یک قاشق غذاخوری شیره چغندر در ۸ ساعت باعث تقویت رحم و افزایش باروری زنان خواهد شد.

رازیانه: گیاه و عرق رازیانه فواید و تاثیر زیادی را در درمان دردهای زیر شکمی و رحمی در دوران قاعدگی و سرد مزاجی جنسی، تنظیم تخمک گذاری در بانوان و همچنین پاکسازی رحم، ایجاد تعادل هورمونی، جلوگیری از بیماری‌های دستگاه تناسلی، پیشگیری از ابتلا به سرطان رحم و دهانه رحم زنان دارد.

خودداری از مصرف برخی از مواد غذایی در هنگام بارداری
همانطور که در قسمت های قبلی نیز به آن اشاره کردیم، مصرف مواد غذایی سالم و مقوی بسیار در تقویت رحم و تخمک گذاری زنان در زمان بارداری، پریودی و برقراری رابطه جنسی موثر و ضروری است. لذا در همین راستا برای تقویت باروری رحم باید از مصرف برخی مواد غذایی و شیمیایی همچون نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه، نسکافه، چای، شکلات، نوشابه، الکل، شکر، غذاهای سرخ کردنی، گوشت قرمز و نمک اضافی و … جلوگیری کنید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *