رابطه زناشویی بعد از هیسترکتومی یا برداشتن رحم چگونه است؟!

آیا بعد از برداشتن رحم یا هیسترکتومی در رابطه زناشویی دچار مشکل میشم؟!

برخلاف تصور عامه مردم، برداشته شدن رحم اصلا تاثیری در کاهش میل جنسی و رابطه زناشویی ندارد.

بعد از هیسترکتومی معمولا هیچ تغییری در اعضای مرتبط با رابطه جنسی اعم از بخش خارجی اندام تناسلی و همچنین بخش های داخلی واژن که در ایجاد لذت جنسی موثر هستند، ایجاد نمی گردد.

البته در صورت برداشتن تخمدان ها همراه با جراحی هیسترکتومی شما شاهد نشانه های یائسگی زودرس از جمله خشکی واژن خواهید بود که با رعایت دستورات لازم، حین نزدیکی از لذت کافی برخوردار خواهید بود.

بسیاری از زنان پس از ۶ هفته قادر به برقراری رابطه جنسی خواهند بود. البته در خصوص زمان برقراری رابطه زناشویی باید با پزشک خود مشورت نمائید. 

بعد از اقدام به جراحی هیسترکتومی چه مراقبت های بعد از عمل لازم است؟

– معمولا توصیه های مشخصی در این باره از سوی پزشکان تجویز می شود مثل این که پس از عمل برداشتن رحم داروهای تجویز شده توسط پزشک را استفاده کرده، در صورت استفاده از پانسمان ضد آب مراقبت لازم از زخم انجام شود و از رسیدن آب به محل جراحی جلوگیری شود.

لخته شدن خون در رگ ها، عفونت، خونریزی شدید و حساسیت به داروهای بیهوشی، چند مورد از شایع ترین عوارض جراحی هستند. پیشنهاد می شود تا در روز سوم، پانسمان روی زخم را برداشته و پس از یک دوش کوتاه و ایستاده، زخم محل عمل را با شامپو و ترجیحا شامپو بچه شسته و با سشوار نیز خشک کرد. همچنین بین روزهای هفتم تا دهم پس از عمل، به پزشک معالج مراجعه شود. در صورت بروز هرگونه تب، تورم، ترشح و کبودی موضع عمل یا خونریزی واژینال، پزشک را باید مطلع کرد. 

ارتباط این جراحی با یائسگی چگونه است و چه میزان تاثیر دارد؟

– این که بعد از انجام عمل جراحی، فرد یائسه شود یا نه، به نوع عمل جراحی بستگی دارد. یائسگی زمانی رخ می دهد که عملکرد تخمدان ها کاهش پیدا کرده و دیگر هورمون استروژن ساخته نشود و این مسئله ارتباطی به این که فرد خونریزی ماهانه دارد یا نه، پیدا نمی کند. پس برداشتن رحم لزوما به این معنا نیست که فرد دچار یائسگی زودرس هم بشود اما در بعضی موارد، در حین هیسترکتومی علاوه بر رحم، تخمدان ها نیز از بدن خارج می شوند که در این حالت بروز یائسگی اجتناب ناپذیر است.

در این حالت فرد ممکن است در معرض عوارض یائسگی مثل گر گرفتگی، قرار بگیرد یا زمینه ابتلا به پوکی استخوان فراهم شود؛ بنابراین بعد از هیسترکتومی همراه با برداشتن تخمدان ها ممکن است هورمون درمانی و استفاده از مکمل های کلسیم و ویتامین D ضروری باشد.

از طرف دیگر چون سطح هورمون هایی که از تخمدان ترشح می شده، پایین می آید و سوخت و ساز بدن کم می شود، تعدیل کالری دریافتی روزانه و انجام ورزش و فعالیت بدنی هم برای پیشگیری از اضافه وزن ضروری است. 

منبع خبر : برگرفته از hidoctor،bartarinha

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *