رابطه داروهای هورمونی درمان ناباروری و احتمال ایجاد سرطان در زنان!

رای احتیاط از امکان بروز سرطان سینه و تخمدان در افرادی که تحت هورمون درمانی قرار گرفته اند باید تعداد دفعات این شیوه ی درمانی و تحریک تخمک ها کم شود …

مریم افتخار متخصص زنان،زایمان و نازایی گفت: با توجه به افزایش سرطان سینه و تخمدان در چند سال اخیر و همچنین شیوع ناباروری باید به شیوه های جدید درمان ناباروری و رابطه آن ها با سرطان توجه ویژه ای داشت.

وی با اشاره به این موضوع که مضر بودن هورمون درمانی هنوز اثبات نشده است. افزود: از آن جایی که شیوه های درمانی جدید ناباروری از جمله هومورن درمانی حدود ۳۰سال در ایران و ۴۰سال است که در کشور های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین توجه به این نکته که سن ابتلا به سرطان سینه و تخمدان بالای ۵۰سال است،پزشکان در خصوص اعمال این شیوه های درمانی نگران هستند.

افتخار ضمن بیان این موضوع که هر شیوه های درمانی دارای مزایا و معایبی است، ادامه داد:با توجه به مشکل بیماران در ناباروری از شیوه های مختلفی برای درمان آن ها استفاده می شود و در بهبود ناباروری افراد تنها از شیوه های جدید و هورمون درمانی استفاده نمی شود.

وی اظهار داشت:هورمون درمانی از دو طریق تحریک تخمک ها از طریق مصرف دارو برای کسانی که مشکل عدم تخمک گذاری دارند و افزایش تعداد تخمک ها با شیوه تزریقی برای کسانی که تعداد تخمک های آن ها کم است، استفاده می شود.

افتخار اشاره کرد: با وجود اینکه تا کنون تاثیر شیوه های درمانی جدید ناباروری بر بروز ابتلا به سرطان سینه و تخمدان اثبات نشده است، اما پزشکان باید در انجام این شیوه های درمانی احتیاط کنند چرا که هورمون درمانی به خصوص در افرادی ژنتیک مبتلا شدن به سرطان را دارند امکان بروز این بیماری را افزایش می دهد.

این متخصص زنان در پایان تاکید کرد:برای احتیاط از امکان بروز سرطان سینه و تخمدان در افرادی که تحت هورمون درمانی قرار گرفته اند باید تعداد دفعات این شیوه ی درمانی و تحریک تخمک ها کم شود و مصرف برخی از دارو ها از جمله کلومیفن که برای تحریک تخمک گذاری از آن استفاده می شود نباید بیشتر از ۶دوره باشد.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *