درمان یائسگی زودرس با تزریق PRP به تخمدان!

محققان دریافتند که PRP یا پلاکت درمانی قادر به جوان‌سازی تخمدان‌ها نیز هست. دانشمندان بیان کردند که با تزریق PRP به تخمدان زنان یائسه چرخه‌ی قاعدگی‌شان مجدد به راه افتاده و آن‌ها را قادر به بارورسازی تخمک‌های آزاد شده می‌سازد…

درمان یائسگی زودرس با روش پی آر پی، درمان یائسگی زودرس با  PRP، درمان عدم تخمک گذاری،  درمان یائسگی زودرس با روشهای جدید،  درمان یائسگی زودرس،  درمان قطعی یائسگی زودرس

گروهی از محققان روشی برای بازگشت از یائسگی با جوان‌سازی تخمدان‌ها کشف کرده‌اند که تخمدان‌ها را قادر می‌سازد تخمک بارور آزاد کنند. آیا این یافته به این معنا است که یائسگی پایان باروری نیست؟!

با استناد به گفته‌ی گروه، این روش چرخه‌ی قاعدگی را در زنان یائسه دوباره احیا می‌کند ؛ به‌خصوص افرادی که پنج سال از آخرین عادتِ ماهانه‌ی آن‌ها می‌گذرد. این روش به زنانی که دچار یائسگی زودرس شده‌اند کمک می‌کند تا دوباره بارور شوند و از اثراتی که یائسگی بر سلامت فرد می‌گذارد جلوگیری می‌کند. طبق این یافته امیدی برای باردار شدن مجدد زنان یائسه با محتویات ژنتیکی خودشان فراهم شده است.

همان‌طور که می‌دانیم زنان با تمام تخمک‌هایشان به‌ دنیا می‌آیند و تعداد این تخمک‌ها از دوران بلوغ تا یائسگی کاهش می‌یابد. زمان اوج باروری در دهه‌ی ۲۰ و زمان یائسگی معمولاً حدود ۵۰‌‌‌‌‌‌‌ سالگی است که در این سن آزادسازی تخمک توسط تخمدان‌ها متوقف می‌شود. در این سن بیشتر زنان به میزان زیادی نابارور هستند زیرا با نزدیک شدن به دوران یائسگی تخمک‌گذاری کم‌تر انجام می‌شود و یا اینکه افراد در سنین پایینتر ممکن است دچار یائسگی زودرس بشوند و آزادسازی تخمک آنها متوقف شود.

سن مادر شدن در حال افزایش یافتن است و تعداد زیادی از زنان در دهه‌ی ۴۰ زندگی‌شان دارای فرزند می‌شوند. اما با به تأخیر انداختن بارداری تعداد زیادی از زنان مجبور می‌شوند برای داشتن فرزند بجنگند. تعداد زیادی از زنان به منظور باردار شدن در سنین بالا به استفاده از روش‌هایی مانند منجمد (فریز) کردن تخمک و لقاح آزمایشگاهی یا IVF روی می‌آورند. از طرفی حدود یک درصد از زنان به دلیل شرایط خاص یا درمان سرطان، قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند.

در این پژوهش، محققین شرایط یک درمان خونی که برای تسریع بهبود زخم استفاده می‌شود را مورد بررسی قرار دادند. پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) توسط سانتریفیوژ تهیه شده تا مولکول‌هایی که آغازگر رشد رگ‌های خونی و بافت هستند جدا شوند. از PRP برای ترمیم سریع ماهیچه‌ها یا استخوان‌های آسیب‌دیده استفاده می‌شود و به نظر می‌رسد که اساس این روش تحریک بازسازی بافت می‌باشد.

محققان دریافتند که PRP قادر به جوان‌سازی تخمدان‌ها نیز هست. دانشمندان بیان کردند که با تزریق PRP به تخمدان زنان یائسه چرخه‌ی قاعدگی‌شان مجدد به راه افتاده و آن‌ها را قادر به بارورسازی تخمک‌های آزاد شده می‌سازد.

درمان انجام شده روی فردی که در سن ۴۰ سالگی یائسه شده بود و پنج سال از زمان یائسگی‌اش می‌گذشت نشان داد که بعد از شش ماه دوره‌ی درمان، اولین قاعدگی در زن اتفاق افتاده است. سپس سه تخمک از زن جمع‌آوری شد که دو تخمک توسط اسپرم‌های همسر وی با موفقیت لقاح یافتند. محققان اکنون منتظر لقاح یافتن حداقل سه تخمک و ایجاد سه سلول تخم جهت لانه‌گزینی هستند.           

منبع خبر : mom،healthcentre.org.uk

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. با سلام و عرض ادب ای وای یعنی این طرح تو ایران هم آمده ترو خدا سریع تر اقدام کنید تا پیر نشدیم ۱۲ساله در حسرت فرزند میسوزم ومیسازم همش گریه کارهرشبمه یکبار رفتم پیش دکتر افلاطونیان گفتم جناب دکتر چرا کاری برای ما زنان یائسه زودرس و جوان نمی کنید واقعا ما نا امید شده بودم تا اینکه این خبر شنیدم دعا میکنم بزودی زود موفق شوید و ماهم به آرزوی بچه دارشدنمان برسیم با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان دعای تان میکنم زودتر پیشرفت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *