یکی از بیماریهایی که برخی از خانمهای باردار به آن مبتلا میشوند سوزش گلو و احساس جوشیدن در گلو است.
گاهی برخی از خانمهای باردار حین دوران بارداری خود متوجه علائم سوزش شدیدی در گلو میشوند. در این حالت لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کنند تا علائمشان به طور کامل بررسی شود. ممکن است حالات سوزش و جوشش گلو در خانم باردار به دلایل زیر اتفاق بیفتد:
ترش کردن معده یا همان رفلاکس در دوران بارداری
تغییرات استروژن یا پروژسترون در بدن خانم باردار
سینوزیت
حساسیت به گرد و غبار یا حساسیت به گل
وجود آلایندهها و مواد شیمیایی که باعث جوشیدن و سوزش در گلو میشوند.
توصیههای لازم برای جلوگیری از سوزش و احساس جوشش گلو در بارداری
استفاده از وعدههای غذایی سالم و کم حجم
تعداد دفعات استفاده از غذا را افزایش دهید. به جای سه وعده خوردن غذا از پنج وعده غذای مفید و با مقدار کم استفاده کنید.
بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید. حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بعد از صرف غذا بنشینید سپس دراز بکشید.
هنگام خواب از بالشتی استفاده کنید که سرتان را کمی بالاتر بیاورد.
از خوردن غذاهای تند، سس و نوشیدنیهای گازدار که باعث تشدید علائم سوزش گلو میشوند خودداری کنید.
هنگام سوزش گلو برای جلوگیری از تشدید بیماری سریع به پزشک متخصص مراجعه کنید.
خوردن چه داروهایی برای جوشیدن گلو در بارداری مجاز است؟
اگر سوزش گلو مربوط به رفلاکس معده باشد، میتوان از داروهای آنتیاسید که بیشتر به شکل شربت هستند و برای بارداری ضرر ندارند استفاده کرد. اگر نوع دارویی که پزشک متخصص برای مادر باردار تجویز کند باعث بروز عوارضی در بیمار شود لازم است که مجددا به پزشک مراجعه کرده تا نوع دارو تغییر کند. خوردن قرص استامینوفن ساده، کپسول آموکسی سیلین، کپسول آمپی سیلین در صورت مشورت با پزشک متخصص میتواند تا حدودی سوزش گلو را در مادران باردار کم کند.
آیا نیازی به خوردن دارو هست؟
بارداری دوران حساسی است که خانمهای باردار باید استفاده از هر نوع دارو را طبق دستور و با مشورت پزشک انجام دهند. مصرف دارو در سه ماهه اول معمولا خطرناک است؛ اما از دوران بعد از سه ماهگی میتوان با مشورت پزشک از دارو با دوز کم استفاده کرده و تا حدی که امکان دارد علائم سوزش گلو را برطرف کرد.
درمانهای خانگی برای جوشیدن گلو در بارداری
از مهمترین درمانهای خانگی برای رفع سوزش گلو در دوران بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. استفاده از چای لیمو و عسل
عسل برای تسکین گلو و لیمو برای از بین بردن باکتریها مناسب است. بدین منظور با درست کردن چای عسل و لیمو میتوان درد و سوزش گلو را در حین بارداری برطرف کرد.
۲. استفاده از آب نمک
این روش یک درمان خانگی مؤثر برای برطرف کردن سوزش گلو در دوران بارداری است بدین منظور مقداری نمک را با آب مخلوط کرده و در طول روز چند بار از آن به صورت قرقره استفاده کنید. آب نمک یک روش مؤثر برای درمان خارش و سوزش گلو است.
۳. استفاده از میوههایی که حاوی ویتامین ث هستند
داشتن یک رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری از اهمیت خاصی برخوردار بوده و در برطرف کردن سوزش گلو موثر خواهد بود. استفاده از میوههایی که دارای ویتامین ث بالایی هستند مانند پرتغال، لیمو، کیوی و…، هم از بروز سوزش گلو جلوگیری میکند و هم به تأمین ویتامینهای بدن کمک خواهد کرد.
۴. استراحت کافی برای درمان جوشیدن گلو در بارداری
استراحت در این زمان بهترین روش برای تسکین سوزش گلو است. در این دوران اهمیت زیادی به خودتان بدهید و استراحت کنید. استراحت علائم سوزش گلو را تا حدودی به تعویق میاندازد.
برخی از خانمهای باردار ممکن است احساس جوشیدن گلو و سوزش را نشانه سرماخوردگی ساده بدانند و نسبت به این مسئله بیاهمیت باشند؛ اما به این دسته از خانمها باید گفت که کاملا در اشتباهاند. گاهی یک سرماخوردگی ساده اگر ادامه پیدا کند سبب سوزش گلو میشود.
در بعضی دیگر از خانمهای باردار نیز سوزش گلو نشان از رفلاکس معده است. عدم مراجعه به متخصص در چنین شرایطی، باعث بروز مشکلات جدیتر، هم برای کودک هم برای مادر خواهد شد و ممکن است بیماریهایی مانند آسم را برای کودک در آینده به دنبال داشته باشد.
منبع خبر : برگرفته از setare