یک متخصص زنان و زایمان میگوید: مادران باردار باید در سه ماهه اول بارداری برخی علائم مانند تهوع شدید، دردهای ممتد زیر شکمی و در سه ماهه دوم افزایش وزن ناگهانی و سردردهای شدید را جدی بگیرند و سریع به پزشک مراجعه کنند.
زهرا قاسمی در پاسخ به اینکه مادران باردار چه علائمی را به عنوان علامت خطر باید جدی گرفته و به بیمارستان مراجعه کنند، گفت: در سه ماهه اول بارداری، در صورت بروز استفراغ و تهوع شدید، دیدن لکه خون قهوهای یا قرمز روشن و خونریزی مادر باردار حتماً باید به پزشک مراجعه کند.
وی همچنین تأکید کرد که زنان باردار دردهای تیرکشنده و ممتد شدید زیر شکم را جدی گرفته و آنهایی که بیماری زمینهای خاص دارند باید داروهای تجویزی خود را با پزشک متخصص زنان و زایمان هماهنگ کنند چرا که ممکن است برای جنین مشکلآفرین باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: از هفته ۱۴ تا ۱۶ به بعد اگر مادر باردار با علائمی مانند احساس سردرد شدید که ممکن است نشانه فشار خون بالا باشد، یا ورم ناگهانی و افزایش وزن ناگهانی که ۲ کیلو در هفته است مواجه شد باید آن را جدی بگیرند.
به گفته قاسمی درد جناغ سینه، تاری دید، خونریزی و انقباضات پشت سرهم رحمی در دوران بارداری میتواند مشکل آفرین باشد و باید جدی گرفته شود.
وی گفت: برای آنکه خیال مادر از سلامت جنین راحت باشد، بین هفته ۱۱ تا ۱۳ مادر باید برای غربالگری از نظر مشکلات کروموزومی و مونگولیسم مراجعه کند. همچنین سونوگرافی از نظر اندازهگیری ضخامت پشت جنین و آزمایش خون در این زمینه لازم است.
قاسمی هفته ۱۶ بارداری را زمان مناسبی برای تشخیص ناهنجاریهای ستون فقرات در جنین عنوان کرد و افزود: یک سونوگرافی مهم برای تشخیص ناهنجاریهای ساختمانی جنین مانند قلب، کلیه و بقیه اعضاء بین هفته ۱۸ تا ۲۲ باید انجام شود.
مادران حرکت جنین را باید از هفته بیستم بارداری حس کنند
وی در پاسخ به اینکه برخی مادران نگران میزان حرکت جنین در شکم هستند، گفت: معمولاً مادرانی که اولین بارداری را تجربه میکنند، حرکت جنین را از هفته ۲۰ تا ۲۱ حس میکنند ولی در بارداریهای بعدی ممکن است از هفته ۱۸ بارداری این اتفاق بیفتد.
قاسمی تصریح کرد: در حالت عادی باید بعد از هفته ۲۱ در هر دو ساعت جنین ۱۰ بار تکان بخورد و اگر مادر یک ساعت به پهلوی چپ بخوابد این مسئله را باید حس کند.
عالی بود