میخک در بارداری

خوردن میخک در دوران بارداری مفید است یا مضر؟!

میخک معمولاً به عنوان یک ادویه آشپزخانه و در ترکیب با فلفل، دارچین و زردچوبه و سایر ادویه‌ها برای تهیه پودر ادویه کاری، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از روغن میخک نیز در تولید عطرها، صابون‌ها و یا به عنوان ماده طعم دهنده در لوازم پزشکی و دندان‌پزشکی استفاده می‌شود. در قدیم میخک ادویه ای گران قیمت بود که تنها پادشاهان و ثروتمندان می‌توانستند از آن استفاده کنند. میخک درمان کننده‌ی سرطان است و حتی از ابتلا به سرطان نیز جلوگیری می‌کند. حال می خواهیم به مصرف میخک در بارداری بپردازیم و عوارض میخک در بارداری را بررسی کنیم.

مطلب پیشنهادی: ۱۱ داروی گیاهی مفید برای کاهش درد زایمان طبیعی!

میخک در بارداری

برای آسان كردن زایمان خانم های باردار باید در روزهای آخر بارداری بهتر است هر روز چای میخک استفاده كنید و حتی در اتاق های زایمان نوشیدن چای میخک، زایمان را تسهیل می كند. اسپری‌های بی‌حس‌كننده خانگی دندان معمولا الكل دارند و می‌توانند برای مادر و جنین خطر ایجاد كنند و بهتر است برای کاهش درد دندان از میخک استفاده کنید.

میخک دارای آنتی اکسیدان است و باعث فعال شدن آنتی اکسیدان های دیگر در دوران بارداری میشود. و آنتی اکسیدان های موجود در میخک باعث تقویت سیستم ایمنی بدن مادر در دوران بارداری میشود. منگنز، سدیم، و فسفر از سایر مواد معدنی موجود در میخک است که یک مادر باردار با خوردن میخک می تواند از مزایای این مواد معدنی با ارزش بهره بگیرد.

فیبر موجود در میخک می تواند در هضم غذا که یکی از مشکلات زنان باردار است، کمک کننده باشد و همچنین بر طرف کننده مشکل یبوست در دوران بارداری باشد.

مطلب مرتبط: میخک برای تقویت رحم و تخمدان مفید است؟!

نحوی مصرف میخک در بارداری

یکی از مشکلات دوران بارداری حساس شدن و خونریزی لثه ها است که آن را تحت عنوان ژنژیویت می شناسیم. برای برطرف کردن این موضوع در دوران بارداری  شما می توانید میخک خشک شده را بین دندان و لب خود قرار دهید تا دندان درد شما را تسکین دهد. شاید میخک در دهان مزه خوبی نداشته باشد. برای بر طرف این مسئله، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. میخک طبیعتا دارای خاصیت ضدباکتریایی است و بعنوان یک مسکن درد شناخته میشود.

عوارض میخک در بارداری

مصرف زیاد میخک هم می تواند محرک باشد و باعث زایمان زودرس شود. در دوران بارداری بهتر است از میخک بعنوان یک عنصر غذایی استفاده کنید. و از مصرف آن در شکل ادویه و یا روغن پرهیز کنید. مصرف میخک در بارداری در کنار مکمل های دارویی به صلاح نیست زیراکه ممکن است برای شما و جنین تان مشکل ایجاد کند.

فواید میخک

عوارض میخک در بارداری

۱-‌ میخک برای تحریک دستگاه گوارش و کمک به هضم غذا و متابولیسم

در طب سنتی چین از این چاشنی برای درمان حالت تهوع و مشکلات گوارشی استفاده می‌شود. میخک جریان آنزیمی را افزایش داده و در نتیجه فعالیت گوارشی را تقویت می‌کند. به علاوه میخک تأثیر بی‌حسی موضعی دارد و به همین دلیل برای درمان معده درد و حالت تهوع مفید است.

۲- قطره میخک برای دندان درد در بارداری

استفاده از میخک برای کاهش دندان درد موثر است و همچنین به کاهش عفونت‌های دهانی کمک می‌کند. آغشته کردن محل پوسیدگی دندان به روغن میخک در تسکین درد دندان موثر است.
میخک تقویت کننده مغز است و کسانی که حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.
اوژنول همانند بی‌حس‌کننده‌های موضعی موجب مهار هدایت پیام‌ها از گیرنده‌های حس درد به طور محیطی می‌شود و با مهار التهاب و تاثیر بر مسیر درد به صورت مرکزی موجب تسکین درد مزمن نیز می گردد. میخک در حدود ۲۰ برابر قدرتمندتر از اوژنول و دیگر ترکیبات ضد درد می باشد. اسپری‌های بی‌حس‌كننده خانگی هم معمولا الكل دارند و می‌توانند برای مادر و جنین خطر ایجاد كنند.

۳- درمان سرفه با میخک

جویدن میخک به همراه یک تکه کوچک از نمک معمولی به تولید بیشتر آب دهان کمک کرده و در نتیجه تحریک پذیری در گلو را کاهش می‌دهد.

۴- میخک برای کاهش استرس و آرام کردن تنش‌های روانی

اگر احساس می‌کنید استرس دارید مقداری آب را به همراه کمی برگ ریحان، برگ نعنا و میخک بجوشانید سپس از این جوشانده برای تهیه چای سیاه استفاده کنید. این نوشیدنی را همراه با کمی عسل مصرف کنید. معجون گیاهی به دست آمده، تنش‌های شما را تسکین می‌دهد.

ترکیبات شیمیایی میخک

غنچه‌های گیاه میخک پس از باز شدن یعنی قبل از این که رنگ خاکستری و ارغوانی آن تبدیل به قرمز شود، باید چیده و خشک شوند، میخک که به عنوان ادویه و دارو به کار می‌رود، پودر این غنچه‌ها است.
غنچه میخک دارای ۱۶ درصد و ساقه‌های درخت در حدود ۵ درصد و برگ‌های آن دارای ۲ درصد اسانس روغنی است که از تقطیر این قسمت‌ها به دست می‌آید. اسانس میخک دارای بویی قوی و طعمی سوزاننده است و این اسانس سفید رنگ است و اگر در مجاورت هوا قرار گیرد رنگ آن تیره و غلیظ می‌شود. اسانس میخک دارای اوژنول، اربوفیلین، الکل بنزیلیک، بنزوات دو متیل، فورفوول و اتیلن است. اوژنول که ماده اصلی میخک است آرام کننده و ضد عفونی کننده است و از آن در دندان‌پزشکی برای آرام کردن درد دندان استفاده می‌شود.

میخک در طب سنتی

  • میخک از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است.
  •  برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطره از اسانس میخک و یا روغن آن را روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید.
  •  میخک تقویت کننده مغز است و کسانی که حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.
  •  این گیاه برای رفع سردرد مفید است، ضعف اعصاب را درمان می‌کند و برای رفع تنگی نفس موثر است.
  •  کسانی که مبتلا به بیماری وسواس هستند برای درمان آن باید میخک بخورند.
  • میخک جریان آنزیمی را افزایش داده و در نتیجه فعالیت گوارشی را تقویت می‌کند. به علاوه میخک تأثیر بی‌حسی موضعی دارد و به همین دلیل برای درمان معده درد و حالت تهوع مفید است. مقوی معده و جهاز هاضمه است، کبد و کلیه را تقویت می‌کند، سکسکه را برطرف می‌کند.
  •  کسانی که قطره قطره ادرار می‌کنند برای درمان آن باید چای میخک بنوشند.
  • میخک اشتها آور است و بدن را تقویت می‌کند.
  • برای ترمیم قرنیه چشم و برطرف کردن لکه در چشم، می‌توان چند قطره از محلول آبی میخک در چشم چکاند.
  •  میخک تب بر و برای گردش خون و قلب مفید است.
  • برای درمان کمردرد، چای میخک و یا دو قطره اسانس میخک را با آب گرم و یا چایی مخلوط کنید و بنوشید.
  •  نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا، گاز و درد معده را از بین می‌برد.
  • استفاده از میخک، گرفتگی عضله را از بین می‌برد.
اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *