توانایی های کودک ۹ ماهه/ بازی با کودک نه ماهه

توانایی های کودک 9 ماهه، بازی با کودک 9 ماهه،  تغذیه نوزاد 9 ماهه،  وزن نرمال نوزاد 9 ماهه،  تغذیه نوزاد نه ماهه،  بازی با کودک نه ماهه،  رفتار با کودک نه ماهه

کودک نه ماهه شما چه ویژگیهایی دارد؟!

شیرخواران در سن ۹ ماهگی دیگر ثابت نیستند و از این سو به آن سو می‌روند. دهان آنها یک عضو مهم محسوب می‌شود و هر چیزی را با دهان تست می‌کنند. شیرخواران دراین گروه سنی به راحتی می‌نشینند و با گرفتن اشیا ممکن است بتوانند بلند شوند.

اشیا را با کمک انگشت شست می‌گیرند و دیگر آنها را چهار انگشتی نمی‌گیرند و می‌توانند خودشان غذا را به سمت دهان ببرند و بخورند. بای بای بلدند وبرخی کلمات مثل «نه» را می‌توانند تکرار کنند. از بازی کردن خوششان می‌آید. اکثرا ازدیدن افراد غریبه مضطرب می‌شوند. با لیوان قادر به نوشیدن هستند و اگر از شیشه شیر استفاده می‌کنند بهتر است نوشیدن از فنجان جایگزین شود.

توصیه می‌شود غذاهایی که با انگشت قابل خوردن هستند برای کودک فراهم شود و به او اجازه دهید با دستانش از ظرف برداشته و آن را بخورد. رنگ مدفوع با تغییر رژیم غذایی تغییر می‌کند. استفاده از مکمل‌های دارویی مثل ویتامین A+D و قطره آهن جزیی از برنامه تامین تغذیه مناسب ایشان است. در دادن غذا به کودک باید توجه داشت که غذا باید با میل و رغبت کودک به او خورانیده شود و از دادن غذا به‌زور یا با التماس کردن به کودک باید اجتناب کرد.

رشد نوزاد نه ماهه از لحاظ ذهنی
کودک شما بازی‌ها و شعر‌های آشنا را می‌شناسد و در قسمت‌های مناسب می‌خندد و می‌تواند حرکات را پیش بینی کند. وقتی اسمش را صدا می‌زنید، سرش را بر می‌گرداند، دست‌هایش را دراز می‌کند تا شسته شوند، ولی از لیف حمام روی بر می‌گرداند.

فعالیت‌هایی در جهت رشد ذهنی
کار‌های روزمره را با تاکید برای کودک جا بیندازید، به طوری که مفهوم زندگی را بر اساس فعالیت‌های روزمره درک کند. کار‌هایی را که می‌کنید، توضیح دهید. مثلا " وقت ناهار است، اول پیشبندت را می‌بندیم، بعد توی صندلی‌ات می‌نشینی، آن وقت مامان غذایت را می‌آورد، همم مم م. چه غذای خوبی… "
اسباب بازی‌های با صدا تهیه کنید و یا اجازه دهید کودکتان با وسایل بی خطر آشپزخانه بازی کند.

تمرین

کار‌های روزمره را شرح دهید. از زمان غذا خوردن، حمام کردن و خوابیدن برای توضیح کار‌های روزمره کودکتان استفاده کنید، تا بر اساس کار‌های روزمره با زندگی آشنا شود.

رشد نوزاد نه ماهه از لحاظ جابجایی حرکتی
کودک شما می‌تواند تمام وزن خود را روی پاهایش نگه دارد، ولی برای این کار باید به چیزی تکیه کند. او می‌تواند برای ۱۰ دقیقه بنشیند، به جلو و به هر دو سو خم شود و در حالت تعادل بماند. او ممکن است بغلتد یا تلاش کند چهار دست و پا حرکت کند. برای او دشوار است که هنگامی که ایستاده است، بنشیند.

فعالیت‌هایی در جهت رشد جابجایی حرکتی
با قلاب کردن دست‌های او به چیز‌های پایدار خانه بگونه‌ای که تعادل خود را نگه دارد او را به ایستادن تشویق کنید.
برای اینکه او به جلو و هر دو سو خم شود و تعادل خود را نیز نگه دارد، همانگونه که نشسته است، اسباب‌بازی‌هایش را کمی دور از دسترس او، در جلوی او و یا در کنارش بگذارید.
برای اینکه نشستن از حالت ایستاده را برای او آسان کنید، باسن و زانو‌های او را خم کنید.

تمرین

کمک کنید وزن خود را تحمل کند. به کودک کمک کنید به چیز‌های پایدار چنگ بزند. او را به سوی یک صندلی سنگین یا میز کوتاه ببرید، دست هایش را روی صندلی یا میز قلاب کنید، و در حالی که او خود را نگه داشته است نزدیک او بمانید.

نوزاد با تکیه به وسایل می تواند بایستد.

رشد نوزاد نه ماهه از لحاظ مهارت‌های دستی
حرکات کودک شما دقیق‌تر شده است و کمتر اشیا را به دهان خود می‌برد. او کم کم می‌تواند با انگشت سبابه خود اشاره کند. می‌تواند به جلو خم شود و اجسام کوچک را به راحتی بردارد و می‌تواند دو مکعب را کنار هم بگیرد، گویی مشغول مقایسه کردن آن‌ها است. او ممکن است بتواند چیزی به کوچکی نخود را با انگشتان و شست خود بردارد یا برای انجام این کار تلاش کند.

فعالیت‌هایی در جهت رشد مهارت‌های دستی
با گذاشتن دقیق مکعب‌ها روی یکدیگر و در کنار هم به کودک خود نشان دهید که اندازه و حجم آن‌ها یکسان است.
بازی‌های اشاره‌ای مثل شکل ساده شده "قایم باشک" را انجام دهید.
حداقل روزی یک بار غذایی درست کنید که حاوی قطعات کوچکی باشد که کودک بتواند با دست بردارد.

تمرین

او را به ساختن تشویق کنید. مکعب‌های اسباب بازی را روی یکدیگر و کنار هم قرار دهید تا او ببیند. با این حال او هنوز قادر به ساختن حتی یک برج کوچک هم نیست.

رشد نوزاد نه ماهه از لحاظ اجتماعی
کودک اکنون دارای شخصیت شده و این مساله را با چیز‌هایی که دوست دارد یا ندارد، مشخص می‌کند. اگر یک اسباب بازی را از او بگیرید، ممکن است اعتراض کند، یا بخواهد همان بازی را دوباره تکرار کند. کودک در این سن بیشتر به مادر خود می‌چسبد و در حضور افراد غریبه، احساس ناراحتی می‌کند.

کودک اکنون معنای واژه «نه» را می‌فهمد و ارتباط آن‌را با یک نگاه چپ و ناخشنود شما درمی‌یابد. اما بدین معنا نیست که از انجام کاری که دارد می‌کند، دست بردارد. ولی باید کم‌کم یاد بگیرد که اگر دارد به‌سوی خطر می‌رود یا به برادر و خواهر یا دوستش آزار می‌رساند با شنیدن «نه»، توقف کند. حافظه‌ی او هنوز خیلی کوتاه‌مدت است و شما باید آمادگی داشته باشید که یک حرف را بارها و بارها برایش تکرار کنید. کودک از دیدن لبخند شما لذت می‌برد. اگر رفتار خوبی داشت، او را فراوان تحسین کنید و در مقابل کارهای مثبت او با بوسیدن و در آغوش کشیدن، پاسخ دهید تا تشویق به انجام کارهایی شود که شما را راضی می‌کند و از این گذشته، رفتار خوب را بیاموزد.

فعالیت‌هایی در جهت رشد اجتماعی
با کودک مکالمه داشته باشید. به اسباب منزل اشاره کنید و نام آن‌ها را برای کودک بگویید، مانند "این صندلیه".
حرکاتی مانند "بای بای" را برای او انجام دهید و تکرار کنید.
ممکن است کودک نتواند "بای بای" را به زبان بیاورد، اما این صدا در ذهنش ثبت می‌شود و حرکت آن را انجام می‌دهد.

تمرین

زمانی را به بودن در کنار خانواده اختصاص دهید. یک روز در هفته را با کل خانواده بگذرانید. هر نفر را جداگانه به کودک معرفی کنید. مثلا بگویید " این عمه است". دیدن چهره افراد و نام بردن آن‌ها به حافظه تصویری کودک کمک می‌کند.

مراقب باشید!
اگر رشد نوزاد نه ماهه طبیعی باشد، باید قادر باشد برخی فعالیت‌ها را انجام دهد. اگر نوزاد نه ماهه شما نشانه‌های زیر را داشت، بهتر است با پزشک کودک خود مشورت کنید.

کودک نمی‌نشیند و سینه خیز جلو نمی‌رود.
با کمک شما هم نمی‌تواند بایستد.
هیچ صدایی از خود در نمی‌آورد.
چهره‌های آشنا را تشخیص نمی‌دهد.
نمی‌تواند چیزی را در دست نگه دارد.

بازی‌های مناسب رشد نوزاد نه ماهه
اسباب‌بازی‌های فشاری. اگر کودک شما اسباب‌بازی‌های دکمه‌دار دارد، او را تشویق کنید که دکمه‌ها را فشار دهد.
وسایل خانگی. هنگامی که شما در آشپزخانه مشغول هستید، ممکن است کودک دوست داشته باشد با برخی وسایل بازی کند. به او اجازه بدهید با وسایلی مانند ظرف سس پلاستیکی، کاسه پلاستیکی و قاشق چوبی بازی کند.
پیانوی اسباب بازی. پیانو یا زولوفون از جمله اسباب‌بازی‌هایی هستند که می‌توانند همیشه در کنار کودک باقی بمانند. در حال حاضر او از صدا‌هایی که گاه گاهی از آن در می‌آورد، لذت می‌برد و در همان حال برمهارت شنیداری خود می‌افزاید.

به خاطر داشته باشید؛ سرعت رشد هر نوزاد منحصر به فرد است و برخی نوزادان مهارت‌ها را زودتر و برخی دیگر دیرتر به دست می‌آورند. تنها نسبت به نشانه‌های هشدار دهنده حساس باشید و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *