تلویزیون را با پرستار بچه اشتباه نگیرید!

نكته مهمي كه بايد به آن اشاره كرد اين است كه بسياري از والدين از تلويزيون به عنوان پرستار كودك به ويژه براي كودكان زير ۳ سال كمك ميگيرند، در حالي كه روان شناسان تاکید دارند اتاق كودك بايد تنها جايگاه بازي، كار و خوابيدن باشد. بهتر است براي سرگرم كردن كودك با او حرف زد يا بازي كرد تا به اين روش توانايي هاي كودك شكل گرفته و شكوفا شود. در اين ميان، تلويزيون هيچ گونه نقشي نداشته و برخلاف تصور والدين به كودكان در آموختن زبان كمكي نميكند. آنچه به ويژه كودكان زير ۲ سال از تلويزيون مي فهمند تنها یک سري تصوير و صداي گنگ است كه توجه آنها را به خود جلب ميكند؛ اما به يادگيري مسايل در آنها كمكي نخواهد كرد.

نكته جالب ديگري كه دانستن آن لازم است اين است كه تلويزيون، خود منشأ درگيريهاي بيشتر بين والدين و كودكان در خانه است. در ضمن در صورتي كه كودك دچار مشكلات خواب و بيخوابي شبانه باشد، نه تنها به خوابيدن او كمك نميكند، بلكه خود، منشأ مشكلات بيشتر خواب و بيخوابي ميشود.

همين مشكلات عامل تمركز نداشتن كودكان در طول روز و در مدرسه ميشود. بررسيها نشان ميدهد، بسياري از كودكاني كه بين سن ۵ تا ۱۱ سالگي عادت به تماشاي زياد تلويزيون داشته اند، موفق به اتمام دروس دانشگاهي نميشوند و حتي تماشاي طولاني مدت تلويزيون در سن ۱۳ تا ۱۵ سالگي سبب ترك تحصيل تعدادي از آنها خواهد شد.

و؛ اما رايانه….

بررسي ها نشان داده است گرچه استفاده از رايانه و اينترنت مي تواند سبب بالا رفتن هوش و افزايش يادگيري در كودكان شود؛ اما با اين حال توصيه نمي شود رايانه را در اتاق كودك قرار دهيد چون در اين حالت كنترل سايت هايي كه كودك وارد آنها ميشود و ميزان زماني كه پاي اينترنت يا رايانه صرف ميكند، سخت خواهد بود.

و؛ اما توصيه ما به شما

بهترين كاري كه شما ميتوانيد انجام دهيد اين است تماشای تلویزیون كودكان زير ۲ سال و حتي ۳ سال را به ۱ ساعت محدود کنید و بعد از اين سن، زمان تماشاي تلويزيون را به ۱٫۵ تا ۲ ساعت در روز برسانید و حتما نوع برنامه اي كه كودك ميبيند را كنترل كنيد. فراموش نكنيد رابطه مستقيمي بين ميزان تماشاي تلويزيون يا كار با رايانه و چاقي وجود دارد. در ضمن به هيچ عنوان تلويزيون يا رايانه را در اتاق كودكان قرار ندهيد.

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. مامان نرگسی پاسخ

    ببخشید مامانای عزیز
    ولی واقعا تلویزیون شده اسباب راحتی بعضی مادران. مخصوصا شبکه های ماهواره ای .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *