تاثیر عفونت مالاریا بر حافظه جنین در مادران باردار/ اختلالات یادگیری در نوزاد

پژوهش‌های جدید محققان کانادایی حاکی از آن است که عفونت مالاریا در دوران بارداری منجر به مشکلات یادگیری و حافظه‌ای در فرزند می‌شود. دلیل این امر آن است که عفونت مالاریایی که از مادر منتقل می‌شود، باعث تغییر در تشکیل رگ‌های خونی در مغز فرزندان می‌شود.

یافته‌ها نشان داد، جنین‌های مبتلا به عفونت مالاریا، رگهای خونی مغزی کوچکتری نسبت به جنین‌های سالم گروه کنترل داشتند. به گفته محققان دانشگاه تورنتوی کانادا، این نتایج بر مکانیزم جدیدی تاکید دارد که بر اثر آن، مالاریا در بارداری ممکن است عملکرد عصبی‌شناختی میلیون‌ها کودک قبل از تولد را تغییر دهد.

در این پژوهش، کوین کین، رهبر تحقیق و همکارانش به طور ویژه عملکرد عصبی موش‌هایی را که با وزن طبیعی متولد شده و در رحم مادر در معرض ابتلا به عفونت مالاریا قرار گرفته بودند، مورد آزمایش قرار دادند.
محققان دریافتند که بچه موش‌هایی که در دوران بارداری در معرض ابتلا به مالاریا بودند، اختلال در یادگیری و حافظه داشتند و علائم افسردگی‌مانندی را تا سن بلوغ از خود نشان می‌دادند. اختلالات عصبی‌شناختی با کاهش بافت انتقال دهنده‌های عصبی اصلی مثل سروتونین، دوپامین و نوراپی‌نفرین مرتبط هستند.

محققان با تصویربرداری عروق خونی در داخل رحم، همچنین تغییراتی را در رشد عروقی‌عصبی در مغز جنین‌های موش مبتلا به مالاریا مشاهده کردند. این یافته ها در مجله PLOS Pathogens منتشر شده است.
 

منبع خبر : ایسنا

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *