بهترین راه تشخیص ذات‌الریه یا سینه پهلو در کودکان/ آیا ذات الریه خطرناک است؟!

ذات‌الریه وضعیت التهابی ریه است که عمدتاً کیسه‌های میکروسکوپی هوا موسوم به آلوئول‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری معمولاً در اثر عفونت ناشی از ویروس یا باکتری و گاهی نیز در اثر سایر میکروارگانیسمها، برخی داروها و شرایط دیگر مانند بیماری خودایمنی رخ می‌دهد.

علائم شایع آن عبارتند از: خلط ، درد قفسه سینه، تب، و اشکال در تنفس. ابزار تشخیصی آن شامل استفاده از اشعه ایکس و کشت خلط است. واکسن‌هایی برای جلوگیری از انواع خاصی از سینه پهلو در دسترس می‌باشد.

درمان بستگی به علت زمینه‌ای دارد. سینه پهلو باکتریایی با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. اگر سینه پهلو شدید باشد، معمولاً فرد مبتلا در بیمارستان بستری می‌گردد.

در صورت درمان، بسیاری از انواع سینه پهلو باکتریایی در عرض ۳-۶ روز از بین خواهد رفت . بهبود بسیاری از علائم معمولاً چند هفته طول می‌کشد.

نشانه‌های قابل مشاهده با اشعه ایکس به‌طور معمول در عرض چهار هفته از بین می‌رود و میزان مرگ و میر اندک است (کمتر از ۱٪). در افراد مسن و یا افرادی که دچار سایر مشکلات ریوی هستند ممکن است بهبود بیش از ۱۲ هفته طول بکشد. در افرادی که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند میزان مرگ و میر ممکن است تا ۱۰٪ افزایش یابد و در کسانی که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند این مقدار ممکن است به ۳۰-۵۰٪ برسد.

سینه پهلو شایع‌ترین عفونت اکتسابی از بیمارستان است که ممکن است منجر به مرگ شود. قبل از ظهور آنتی‌بیوتیک‌ها، مرگ و میر در بین کسانی که در بیمارستان بستری می‌شدند به‌طور معمول ۳۰٪ بود.

در افراد مسن و کسانی که دارای مشکلات زمینه‌ای سلامت هستند ممکن است عوارض ویژه‌ای رخ دهد. این موارد ممکن است شامل: آمپیم، آبسه ریه، برونشیولیت مزمن،سندرم زجر تنفسی حاد،عفونت منتشر در بدن و بدتر شدن مشکلات زمینه‌ای سلامت باشد.

بنابراین میزان مرگ و میر بسیار بستگی به این دارد که بیماری در چه کسی ایجاد شده باشد.

محققان می‌گویند که سونوگرافی ریه ممکن است راهی ایمن‌تر و جایگزین برای تصویربرداری اشعه اکس جهت تشخیص ذات‌الریه کودکان باشد که به همان اندازه مؤثر است.

 به نقل از WebMD، راهبر مطالعه، دکتر جیمز سونگ، دانشیار بخش طب اورژانس و اطفال در دانشکده پزشکی ایکان گفت:
«سونوگرافی قابل حمل و کم‌هزینه است و نسبت به اشعه اکس برای کودکان ایمن‌تر می‌باشد چراکه آنها را در معرض پرتوها قرار نمی‌دهد.»

این مطالعه شامل ۱۹۱ بیمار بخش اورژانس بود که همگی کمتر از ۲۱ سال داشتند. این افراد به صورت اتفاقی به ✌ گروه مطالعه و کنترل تقسیم شدند.

افراد گروه تحقیق مورد سونوگرافی ریه و در صورت نیاز به بررسی بیشتر تحت تصویربرداری با اشعه اکس قرار گرفتند. افراد گروه کنترل مورد تصویربرداری با اشعه اکس و به دنبال آن سونوگرافی قرار گرفتند.

بیماران گروه تحقیقاتی ۳۹ درصد کمتر به تصویربرداری اشعه اکس سینه نیاز پیدا کردند. در این دسته هیچ مورد ذات‌الریه‌ای از چشم نیفتاد و عوارض بیشتر نبود. این قضیه باعث صرفه‌جویی ۹۲۰۰ دلار در هزینه و به طور میانگین ۲۶ دقیقه در زمان شد.

سونگ گفت:

«مطالعه ما می‌تواند تأثیر عمیقی بر پیش بردن جهان به جایی داشته باشد که دسترسی به رادیوگرافی در آن محدود است.» 

برای پیشگیری از این بیماری روشهای زیر پیشنهاد می شود:

۱٫واکسن علیه برخی عوامل ایجاد کننده مانند: پنوموکوک-هموفیلوس آنفلوانزا

۲٫ترک سیگار

۳٫رعایت بهداشت دست‌ها

۴٫استفاده از ماسک‌های جراحی توسط کسانی که بیمار هستند نیز ممکن است از شیوع بیماری جلوگیری کند.

۵٫درمان مناسب بیماری‌های زمینه‌ای

۶٫کاهش آلودگی هوا

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. سلام میشه لینک داخل مطلبو چک کنید.برای من مشکل داشت.ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *