بزرگتر شدن بیضه و احساس توده در بیضه/ آیا نشانه سرطان است؟!

وجود هر نوع برآمدگی احتمالی نشان دهنده سرطان نیست، اما بهتر است به پزشک مراجعه کنید. تمام سرطان ها اگر به موقع و زودهنگام تشخیص داده شوند، شانس بیشتری برای مقابله و درمان دارند. توجه داشته باشید اگر گرهک یا برآمدگی احتمالی داخل پوست کیسه بیضه باشد نه در داخل بیضه، نشان دهنده ی بیخطری و خوش خیمی آن است …

سلام وقت بخیر

من تقریبا دوسال پیش بود که بیضه سمت راستم به صورت ناگهانی درد گرفت و از اونجایی که تو خونه تنها بودم نرفتم دکتر این درد بعد از یکی دو ساعت بر طرف شد بعد از چند روز دیدم که بیضه سمت راستم بزرگتر از بیضه سمت چپم شده کنجکاو شدم و تو اینترنت دنبالش گذشتم شماره یه دکتر رو پیدا کردم و باهاش تماس گرفتم ایشون گفت که تو سن تو (من ۱۶ سال دارم ) این طبیعیه منم دیگه پیگیرش نشدم تا اینکه بعد از گذشت چند ماه دیدم بازم بیضه ام درد گرفت( البته قبلشم درد میگرفت گاهی اوقات اونم خیلی کم بود دردش ) و دیدم که بیضه سمت چپم هم اندازه اش بزرگتر شد

راستش بنا به دلایلی مثل کم رویی و … نرفتم دکتر و وقتی که خودم بیضه هامو معاینه میکردم احساس میکردم یه چیزایی اندازه تیله یا یه کم بزرگتر یا کوچکتر به بیضه هام چسبیده و خیلی هم سفت بودن. الان یه دوسالی میشه که این مشکل رو دارم اما چون درد نداره یا خیلی کمه دردش به پزشک مراجعه نکردم میخواستم از شما بپرسم که امکانش هست بیماری من سرطان بیضه باشه؟

پاسخ دکتر آذرآبادی ارولوزیست:

سلام،حتما باید معاینه شوید و سونوگرافی انجام دهید.

سرطان بیضه

بین یک تا دو درصد سرطان های مردانه و حدود سه و نیم درصد تومورهای ارولوژی را سرطان بیضه تشکیل می دهد. این نوع سرطان بین مردان بین ۱۵ تا ۳۵ سال رایج تر است.

متخصصان به آقایان جوان توصیه می کنند که هر نوع برآمدگی در این نواحی را جدی گرفته و برای بررسی های دقیق تر به پزشک متخصص مراجعه کنند. بهتر است آقایان بعد از حمام، خود را معاینه کنند تا از وجود هر نوع تغییر غیرعادی مطمئن شوند.

نشانه ها
۱- برجستگی کوچک غیردردناک

معمولا تومور احتمالی توسط خود فرد تشخیص داده می شود، چون به شکل یک برجستگی یا برآمدگی سفت، گرهی و سخت است که در یکی از بیضه ها خود را نشان می دهد.
قطر و اندازه ی این تومورها از چند میلی متر تا چند سانتی متر متغیر است که به تدریج بزرگ شده و به چند سانتی متر می رسد.این نوع برآمدگی ها معمولا با درد همراه نیستند.
چه باید کرد؟
بهترین روش این است که آقایان جوان هر ماه یک بار خود را معاینه کنند. به این ترتیب که هر بیضه را بین دو انگشت شست و اشاره گرفته و با حرکات دورانی آرام و بدون فشار معاینه کنند.
در اینصورت اگر هر نوع برآمدگی غیرطبیعی در آنها وجود داشته باشد را احساس خواهند کرد.
۲- افزایش اندازه بیضه
در برخی موارد نه تنها گرهکی در بیضه شکل می گیرد، بلکه خود بیضه هم بزرگ و حجیم می شود. این مسئله نشان می دهد که تومور در داخل بیضه بزرگ شده است.
چه باید کرد؟
در صورت مشاهده ی هر گونه تغییر در اندازه و حجم بیضه ها، هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش ها و بررسی های لازم مانند اسکن، آزمایش خون و غیره انجام شود.
در برخی موارد، سرطان بیضه در حین انجام آزمایش های نازایی کشف می شود. باید بدانید که احتمال وجود تومور در بیضه ها نیز می تواند باعث بروز عقیمی در مردها شود.
۳- هر نوع احساس سنگینی یا ناراحتی در ناحیه ی اسکروتوم (کیسه ی بیضه)
در اینصورت یکی از کیسه های بیضه، به طور غیرعادی ورم کرده و حجیم می شود. اسکروتوم که به کیسه ی بیضه نیز معروف است همان کیسه ی پوستی دور بیضه هاست که وظیفه ی حفاظت از آنها را دارد و با حفظ دمای آنها در شرایط مطلوب، به تولیدمثل و حفظ جنبندگی منی کمک می کند.
وقتی که حجم بیضه افزایش پیدا می کند باعث می شود که احساس کشیدگی و سنگینی در این کیسه ایجاد شود. توجه داشته باشید اگر گرهک یا برآمدگی احتمالی داخل پوست کیسه بیضه باشد نه در داخل بیضه، نشان دهنده ی بیخطری و خوش خیمی آن است. امکان دارد این گرهک یک کیست بوده و یا اینکه ناشی از مشکل هیدروسل (آب آوردن بیضه) باشد.
۴- درد در ناحیه پایین شکم
معمولا درد ناشی از این بیماری بروز نمی کند، اما در صورت بروز، فرد از درد زیر شکم و کشاله ی ران شکایت می کند. این دردها ناشی از درد بیضه هستند که طناب اسپرماتیک می پیچد و به کشاله ی ران می زند.
۵- کشش در ناحیه سینه ها
در اینصورت فرد متوجه رشد بیش از اندازه ی غدد پستانی شده و سینه هایش بزرگ می شود. این مسئله ناشی از تغییرات هورمونی و بخصوص ترشح «هورمون اچ سی جی» از طریق تومور می باشد.
۶- کمردرد و سرفه در مراحل پیشرفته
به تدریج که تومور رشد کرده و بزرگتر می شود، علائم دیگری علاوه بر علائم ذکر شده بروز می کند که می توان به کمردرد، تجمع مایع در شکم یا آسیت به همراه نفس نفس زدن، سرفه های مداوم با خلط خونی یا بدون آن اشاره کرد. این علائم نشان می دهد که تومور به بخش ها و ارگان های دیگر بدن نیز سرایت کرده، یعنی متاستاز استخوانی و احشایی صورت گرفته است.
خوشبختانه در مواردی که سرطان بموقع تشخیص داده می شود، شانس درمان آب بسیار بالا می رود، به طوری که تا ۹۵ درصد موارد، درمان ها به خوبی نتیجه داده و فرد از بیماری جان سالم به در برده است.
باز هم تاکید می کنیم منظور از ارائه این گونه مطالب و معرفی علائم بیماری، ایجاد نگرانی بی مورد نیست. نیازی نیست بترسید و در خودتان دنبال تومور یا بیماری بگردید. هدف ما این است که شما را هوشیار کنیم تا با دقت بیشتری به علائم و نشانه های احتمالی بدن تان توجه کنید.
بدون شک سرطان چیزی نیست که در بدن مخفی بماند. اما بهتر است نسبت به آن هوشیار بوده و به موقع تشخیص داده شود.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *