برای جلوگیری از زردی نوزاد در بارداری چه بخوریم؟!

برای جلوگیری از زردی نوزاد دربارداری چه بخوریم، جلوگیری از زردی نوزاد در بارداری طب سنتی،  راههای جلوگیری از زردی در بارداری

راههای جلوگیری از زردی در بارداری با تغذیه

۱. رابطه زایمان زودرس و زردی نوزاد
اگر جنین قبل از ۳۸ هفتگی به دنیا بیاید، در معرض خطر ابتلا به زردی قرار می‌گیرد. تمامی زنان باردار باید در دوران بارداری از خود مراقبت کنند و اطلاعات کاملی در مورد زایمان زودرس در اختیار داشته باشند. توجه به تغذیه و مصرف قرص‌های ویتامین در این دوران از اهمیت بالایی برخوردار است. در سه‌ماهه سوم بارداری باید کاملا استراحت کنید چرا که خستگی و انجام فعالیت‌های زیاد و اضافی ممکن است موجب زایمان زودرس شوند. زایمان زودرس از عواملی است که احتمال ابتلا به زردی را در نوزادان افزایش می‌دهد.

اگر جنین قبل از ۳۸ هفتگی به دنیا بیاید، در معرض خطر ابتلا به زردی قرار می‌گیرد. دلیل این موضوع این است که کبد نوزاد نارس به طور کامل رشد نکرده و نمی‌تواند به درستی بیلی‌روبین را از بین ببرد. بیلی‌روبین ماده‌ای است که از تجزیه “هم” هموگلوبین موجود در گلبول‌های قرمز به وجود می‌آید و باعث به وجود آمدن رنگ زرد در ادرار و مدفوع نوزادان می‌شود. بیلی‌روبین از طریق کبد دفع می‌شود و از آنجا که در نوزادان زودرس کبد به درستی شکل نگرفته است، بیلی‌روبین در بدن باقی مانده و باعث زردی نوزاد می‌شود.

۲. مصرف عرق کاسنی
یکی از روش‌های پیشگیری از زردی نوزاد در بارداری مصرف عرق کاسنی است. عرق کاسنی با پاک‌ کردن کبد، دفع سموم بدن و تصفیه خون از زردی جلوگیری می‌کند. عرق کاسنی علاوه بر اهمیتی که در جلوگیری از زردی دارد، با تصفیه خون و پاکسازی کبد نقش مؤثری در زیبایی نوزاد نیز ایفا می‌کند.

۳. عدم مصرف زیاد ادویه‌جات
در دوران بارداری بهتر است از مصرف ادویه‌جات به ویژه ادویه‌جات تند مانند فلفل اجتناب کنید زیرا موجب التهاب و تخریب سلول‌های کبدی می‌شود. طبیعت صفرا گرم و خشک است و نوزاد قادر به تحمل این طبع نیست. اگر مادر در دوران بارداری ادویه مصرف کرده باشد، هنگام شیردهی در شیر او ترشح می‌شود و پوست نوزاد را زرد می‌کند.

۴. انجام آزمایش خون در دوران بارداری
به منظور پیشگیری از زردی نوزاد در بارداری لازم است عامل ار هاش (RH) خون پدر و مادر نوزاد از طریق آزمایش خون مشخص شود. عامل ار هاش به آنزیمی گفته می‌شود که روی سطح گلبول قرمز قرار می‌گیرد. اگر ار هاش شخصی این آنزیم را دارا باشد یعنی دارای ار هاش مثبت است و اگر ارهاش شخصی این آنزیم را دارا نباشد یعنی دارای ار هاش منفی است. اگر عامل ارهاش پدر و مادر مخالف هم باشد (در یکی مثبت و در دیگری منفی)، ممکن است ار هاش مادر به نوزاد منتقل شود و این امر باعث شود آنتی‌بادی‌های مادر با عامل ار هاش در نوزاد بجنگند و موجب ایجاد زردی و مشکلات دیگری شوند. در این صورت مادر باردار باید تحت مراقبت و درمان قرار بگیرد.

کمبود آنزیم گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز نیز احتمال ابتلا به زردی را افزایش می‌دهد؛ زیرا در صورت کمبود این آنزیم، بعضی از سلول‌های خونی از بین می‌روند و در جریان خون، بیلی‌روبین بیشتری تولید می‌شود.

۵. عدم مصرف غذاهای داغ
مادر باردار باید از مصرف غذاهای داغ خودداری کند زیرا غذای داغ احتمال ابتلای نوزاد به زردی را افزایش می‌دهند. غذای او باید همیشه گرم باشد و نه داغ!

۶. داروهای زایمان
در دوران بارداری، قبل از مصرف هرگونه دارو لازم است با پزشک مشورت کنید. مصرف برخی از داروها در دوران بارداری موجب ابتلای نوزاد به زردی می‌شوند.

۷. حجامت
انجام حجامت در دوران بارداری علاوه بر این که خون را تصفیه می‌کند، کبد را نیز از مواد سمی و زائد پاک می‌کند و این کار موجب پیشگیری از زردی نوزاد در بارداری می‌شود. کاربرد حجامت نیز مانند مصرف عرق کاسنی است و علاوه بر پاک‌سازی کبد و تصفیه خون، باعث زیبایی جنین نیز می‌شود. بهترین زمان برای حجامت در دوران بارداری، در ماه پنجم بارداری است. حجامت را تحت نظر پزشک طب سنتی انجام دهید.

۸. مصرف شیر با خرما
در دوران بارداری روزانه ۳ عدد خرما را با ۳ لیوان شیر میل نمایید.

ابتلای نوزاد به زردی به دلیل مصرف میوه‌های زرد رنگ
مصرف میوه‌هایی با رنگ زرد موجب ابتلای نوزاد به زردی نمی‌شود اما در سنین بالاتر (کودکان سه تا شش سال) زردی خاصی در بچه‌ها دیده می‌شود که به خاطر مصرف میوه‌های رنگی مانند نارنگی، هویج و غیره است. مصرف بیش‌ از حد این میوه‌ها، باعث باقی ماندن رنگ‌دانه‌هایی روی پوست می‌شود و پوست، رنگ زردی به خود می‌گیرد اما این زردی به سفیدی چشم‌ها منتقل نمی‌شود.

نکته‌ای در مورد پیشگیری از زردی نوزاد در بارداری
در یک یا دو ماه آخر بارداری، لازم است مادر باردار هفته‌ای یک‌بار، زبانش را در آینه ببیند. اگر رنگ زبان او زرد بود، احتمالا صفرای او زیاد است و این امر می‌تواند احتمال ایجاد زردی را در نوزاد افزایش دهد. مادر برای رفع این مشکل می‌تواند به مدت چند روز عرق کاسنی مصرف کند.

منبع خبر : angize

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *