با کودک بد غذا چه کنیم؟!

دختر ۳ ساله من در غذا خوردن لجباز است و خودش غذا نمی خورد.. با کودک بد غذا چه کنیم؟ چگونه او را تشویق کنیم که غذا بخورد؟!

زهرا امام روانشناس کودک در خصوص بد غذایی کودکان اظهار کرد: در حضور کودک از بد غذایی کودک خود با دیگران صحبت نکنید چرا که این مسئله کودک را حساس‌تر میکند و باعث می‌شود لجبازی‌های بیشتری در مقابل غذا خوردن انجام دهد.

با کودک بد غذا چه کنیم

این روانشناس گفت: اولین معلم تغذیه کودک مادر است کودکان در شروع استفاده از غذا‌های کمکی تصوری از طعم‌ها ندارند در درجه اول مادران هستند که باعث شکل‌گیری ذائقه‌ی فرزندان خود می‌شود.

امام تصریح کرد: کودکان از طریق پدر و مادر خود کوچکترین رفتار آن‌ها را تقلید می‌کند بنابراین عادت‌های بد غذایی خانواده همیشه بر کودکان تاثیر می‌گذارد پس بد غذایی کودکان انعکاس روش نادرست تغذیه‌ای والدین است.

این روانشناس بیان کرد: وقتی کودک شما غذا نمی‌خورد به یاد داشته باشید هرگز او را تشویق نکنید و پاداشی در ازای غذا خوردن آن بدهید و ابراز خوشحالی نکنید چرا که غذا خوردن کودک کار خارق العاده‌ای نیست که لازم به تشویق و پاداش باشد.

وی در ادامه افزود: کودک باید بداند غذا خوردن برای حفظ سلامتی است نه اینکه پدر و مادرش خوشحال و در ازای این خوشحالی پاداشی به او دهند.

این روانشناس در نهایت خاطرنشان کرد: اگر کودک متوجه شود غذا خوردن او چقدر اهمیت دارد و یا حتی بد غذایی او چه تاثیراتی را بر والدین می‌گذارد گاهی شروع به لجبازی‌های مخصوص خود می‌کند.

علی محتشمی متخصص اطفال، درباره راهکار ساده برای غذا دادن به کودک بدغذا، اظهار کرد: بسیاری از کودکان اغلب میل و رغبت زیادی به غذا خوردن ندارند و این مشکل دغدغه‌ای برای والدین ایجاد کرده است؛ توصیه می‌شود برای افزایش میل به غذا در کودکان حس مشارکت کودک را در غذا خوردن تقویت کنید؛ در هنگام تهیه غذا، می‌توانید مشارکت فرزند خود را، هر چند کم، به کار گیرید تا احساس مثبتی نسبت به تهیه غذا در او ایجاد شود.

زمان غذا خوردن کودک را مفرح کنید
این متخصص اطفال با اشاره به اینکه زمان غذا خوردن را مفرح کنید تا کودک مشتاق شود، بیان کرد: برای ایجاد شادی، نشاط و احساسات مثبت در کودک به هنگام غذا خوردن می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد برای مثال می‌توانید عروسک‌هایش را کنار او بنشانید و با اجرای یک نمایش، غذای کودک را به او بدهید.

محتشمی با بیان اینکه والدین باید غذا خوردن کودک را در جمع همسالان تقویت کنند، ادامه داد: وقتی بچه‌ها با هم هستند بهتر غذا می‌خورند، از این رو توصیه می‌شود به کودکتان در جمع غذا دهید تا مشتاق شود؛ به ترجیحات غذایی کودکان خود اهمیت دهید، هرگاه متوجه شدید دلیل علاقه نداشتن به غذای خاص، طعم و مزه غذا نیست و فقط احساس نامطلوب غذا در زبان و دهان است، شیوه تهیه را عوض کنید.

در تهیه غذا سلیقه به خرج دهید
وی گفت: در تهیه غذا سلیقه به خرج دهید حتما در نحوه غذا دادن به کودک خود و نیز طعم، رنگ و ظاهر غذا دقت کنید؛ الگوی سالم تغذیه را مد نظر داشته باشید، یکی از چیز‌هایی که مانع خوردن غذا یا میان وعده‌های مغذی در بچه‌ها می‌شود، خوردن تنقلات است، بهتر است تا حد امکان از خرید و نگهداری اینگونه تنقلات خودداری کنید.

این متخصص اطفال ادامه داد: زمانی که به کودک غذا می‌دهید قاطع باشید، نگران نباشید و باور کنید فرزند شما با یک وعده غذا نخوردن آسیب نمی‌بیند، یا سوءتغذیه نمی‌گیرد، پس باقیمانده غذایش را نخورید یا به او شکلات و بیسکویت ندهید، چون باید بداند اگر غذایش را نخورد، چیز دیگری به جای غذا به او داده نخواهد شد.

محتشمی یادآوری کرد: از کمک تخصصی غافل نشوید، اگر کودکتان به شدت بدغذاست یا غذا نمی‌خورد، با راهکار‌های فوق، تغییری در او حاصل نشد، باید او را نزد متخصص کودک یا کارشناس تغذیه ببرید.

منبع خبر : yjc

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. خیلی ها موندن با بچه های بدغدا چه باید بکنند؟مامانای عزیز تجربه من اینه که فعالیت بدنی بچه ها را زیاد کنید تا اشتها داشته باشند غذا بخورند. چرا بچه های دهه ۶۰ بدغذا نبودند؟ چون اونقدر بازی می کردند تو کوچه که حتی نون و پنیر را هم با اشتیاق تمام میخوردن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *