باید و نبایدهای تغذیه تکمیلی کودک

۱ – فعالیت و تحرك در كودكان فاكتور تعیین كننده ای برای اشتهای آنها به شمار می آید، به طوری که كودكان فعال تر نسبت به آنهایی كه از آرامش بیشتری برخوردارند، بیشتر تحت تاثیر رنگ، بو، طعم و مزه غذاها قرار می گیرند. 

۲ – قبل از غذا، شیرینی و مواد شیرین كننده به كودك ندهید، زیرا این قبیل مواد تنها اشتهای كودك را كم می كند.

۳ – اگر تمایل به مصرف غلات خشك آماده مصرف (غذای تكمیلی آماده) وجود دارد از انواع غنی شده با آهن استفاده كنید كه در واقع هر ۳ قاشق غذاخوری آنها حاوی تقریباً ۵ میلی گرم آهن است.

۵ – استفاده از میوه ها و سبزی های تازه همیشه اولین و آخرین توصیه سالم زیستی در هر سنی به خصوص در كودكان است كه از نظر دستگاه گوارش در محدوده بسیار حساس تری قرار دارند.

۶ – سبزی ها باید در آخر پخت به سوپ اضافه شود، در ظرف به خاطر حفظ ویتامین ها گذاشته شود و حتماً آب سبزیجات مصرف شود. پتاسیم یكی از مواردی است كه به راحتی در آب حل شده و نكات ذكر شده از راه های هدر رفتن آن است.

۷ – بهتر است كه كرفس و لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه كنند. سبزیجاتی مثل اسفناج تا قبل از یك سالگی منع مصرف دارد.

۸ – عسل از دیگر مواردی است كه تا قبل از یك سالگی به هیچ وجه توصیه نمی شود و دلیل آن وجود اسپور بوتولیسم بوده كه قادر به ایجاد مسمومیت های شدید در شیرخواران است و به هیچ وجه توصیه نمی شود. پس از یك سالگی نیز مصرف انواع پاستوریزه توصیه می شود.

۹ – آب مركبات تا قبل از یك سالگی توصیه نمی شود و آب سیب اولین موردی است كه باید در تغذیه تكمیلی در نظر گرفته شود.

۱۰ – از دیگر مواد آلرژن می توان به سفیده تخم مرغ اشاره كرد، زیرا تولید حساسیت و آلرژی مربوط به سفیده تخم مرغ است و تا یك سالگی فقط مصرف زرده تخم مرغ توصیه می شود.

۱۱ – از دیگر میوه هایی كه تا قبل از یك سالگی توصیه نمی شود عبارتند از: كیوی، توت ها (توت سفید، توت فرنگی، تمشك)، خربزه، آلبالو و گیلاس.

۱۲ – در صورت تمایل به استفاده از موز باید كاملاً رسیده باشد، به این معنی كه لكه های سیاهی روی پوستش وجود داشته و مغزش مختصری تیره رنگ باشد.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *