احتمال انتقال ام اس به جنین از والدین حدود ۱/۵ درصد است…
احتمال انتقال ام اس از پدر و مادر به جنین چند درصد هست؟
اماس به طور مستقیم از والدین به جنین به ارث نمیرسد. بر اساس تحقیقاتی تخمین زده میشود احتمال انتقال بیماری به فرزندان حدود ۱/۵ درصد است. این به این معنی است که از هر ۶۷ کودکی که با پدر یا مادر مبتلا به اماس به دنیا میآیند، تقریباً یک نفر به اماس مبتلا میشود. از طرف دیگر گفته میشود به طور کلی از هر ۶۰۰ نفر، یک نفر به بیماری اماس مبتلا است. بنابراین اگرچه داشتن این بیماری ریسک ابتلای فرزندان را بالا میبرد اما این احتمال بسیار کم است.
بیماری MS در بسیاری از زنان در دههٔ دوم و سوم زندگی بروز پیدا میکند، زمانی که ممکن است قصد مادر شدن داشته باشند. ابتلا به این بیماری لزوماً نمیتواند خانمها را از مادر شدن بازدارد اما لازمهٔ این امر برنامهریزی دقیق و همراهی همسر، خانواده، دوستان و پزشک معالج است.
آیا بیماران ام اس میتوانند باردار شوند؟
اماس بر باروری زنان اثرگذار نیست با این حال ممکن است برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان اماس بر سیکل قاعدگی تأثیر بگذارد. زنان مبتلا به اماس در دورهٔ تلاش برای باردار شدن و در دوران حاملگی میتوانند از برخی روشهای درمانی استفاده کنند اما در مورد باقی روشها توصیههای معمول این است که مصرف داروها حداقل سه ماه قبل از اقدام به بارداری قطع شود البته مشخص است که هرگونه اقدامی باید با نظر و تأیید پزشک انجام شود چرا که قطع ناگهانی برخی داروها میتواند خطرناک باشد.
تأثیر بارداری بر بیماری اماس
مطالعات زیادی در مورد تأثیر بارداری بر روی MS انجام شده است، تمامی آنها نشان میدهند که بارداری برای مادر، دارای تأثیر مثبت محافظت کننده است و میزان عود کردن بیماری بهخصوص در سه ماههٔ سوم بارداری کاهش مییابد. علت این موضوع به طور کامل مشخص نیست اما احتمالاً سطح هورمونها نقش مهمی در این مورد ایفا میکند. اگرچه میزان عود کردن بیماری در دوران بارداری کاهش مییابد، دیگر علائم اماس مانند خستگی، عدم تعادل، کمردرد و مشکلات مثانه و روده ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد و تشدید شود.
با این حال در سه ماههٔ اول بعد از زایمان، ریسک عود بیماری افزایش مییابد. تصور میشود این مسئله به دلیل بازگشت هورمونها به سطوح پیش از بارداری باشد البته تحقیقات نشان میدهد بارداری در طولانیمدت تأثیری بر پیشرفت اماس ندارد و اثر کلی آن خنثی است.
اثرات بیماری اماس بر روند بارداری و زایمان
اماس به طور مستقیم بر حاملگی و زایمان تأثیر نمیگذارد. مطالعات متعددی نشان میدهد که زنان مبتلا به MS مانند هر زن دیگری میتوانند بارداری موفقی داشته باشند و فرزند سالمی به دنیا بیاورند. هیچ تحقیقی وجود ندارد که ثابت کرده باشد اماس ریسک بارداری خارج رحمی، سقط جنین، زایمان زودرس و جنین مرده را افزایش میدهد.
داشتن اماس الزامی برای زایمان به صورت سزارین به وجود نمیآورد. بیحسی اپیدورال و بیهوشی نیز هردو برای زنان مبتلا به MS مجاز و امن هستند.
بیماری ام اس پس از زایمان
حتی در صورت نداشتن MS نیز دورهٔ بعد از زایمان میتواند خستهکننده باشد و مدتی طول بکشد تا بتوانید خود را با شرایط جدید وفق دهید. در این دوره حمایت اطرافیان میتواند به شما کمک کند تا بهتر بتوانید چالشهای احتمالی را پشت سر بگذارید. در مورد زنان مبتلا به MS برنامهریزی و حصول اطمینان از پشتیبانی اطرافیان اهمیت بیشتری پیدا میکند. بنابراین بهتر است برای انجام کارهایی مشخص از خانواده و دوستانتان کمک بگیرید.
منبع خبر : برگرفته از madarsho