از کجا بدونم نوزادم سالمه؟/ مشخصات نوزاد سالم!

نوزاد سالم چگونه است؟

۱) نوزاد با لمس و صدای شما را آرام می­شود

نوزادان زیاد گریه می­کنند. و فقط صحبت کردن با آنها اشک­هایش را قطع نخواهد کرد.
هنگامی که فرزند شما با حضور شما آرام می­شود، این اولین گام در ایجاد ارتباط شما با اوست و نشانه روشنی است که او از لحاظ عاطفی در حال رشد است.

گریه یک مسئله طبیعی است و نوزاد سالم باید گریه کند، اگر او گریه نکند امری غیر طبیعی است که باید سریعا بررسی یا به پزشک مراجعه شود، گریه کودک تا حدی طبیعی و مطابق فیزیولوژی بدن اوست، اما اگر از آن حد بیشتر شود، امری غیر طبیعی است.

۲) باید همچنان در حال افزایش وزن باشد

سارا ث، از جنوب دیرفیلد، ماساچوست می­گوید: “نوزاد من پنج هفته قبل از تاریخ تولدش به دنیا آمد و تنها ۵ پوند وزن داشت. من همیشه نگران وزن او بودم. من در مورد غذا خوردن او را آرامش نداشتم تا اینکه او ده روز پس از تولد وزن استاندارد به دست آورد.”
مهم این است که مراقبت از نوزاد خود را حفظ کنید تا متخصص اطفال بتواند ارزیابی کند که آیا کودک شما در حال رشد است یا خیر. در بین ویزیت دکتر، پوشک خیس بهترین نشانه ­ای است که مطمئن می شوید او به خوبی شیر می­نوشد. به جای وسواس در مورد میزان شیر مصرفی در هر وعده­ی غذایی به این شاخص­ها اعتماد کنید. نوزادان هر روز و حتی در هر شیردهی مقدار یکسان شیر مصرف نمی­کنند. “رشد آنها جهشی و گاهی آهسته است.

۳) نوزاد حداقل چند بار در روز آرام و ملتفت است

وقتی نوزادان آرام و آگاه هستند، آنها همه چیز را در اطراف خود پردازش می کنند و انواع اطلاعات جدید را یاد می­گیرند. دکتر شو می گوید: “نوزادان وقتی که حدودا یک ماهه هستند زمان بیشتری بیدار خواهند بود.”

بی‌حالی کودک هم نشان دهنده عفونت است و در صورتی که مادر متوجه بی‌حالی کودک شد باید فرزندش را نزد پزشک ببرد، به طور طبیعی کودک بعد از تولد باید کمی گریه کند.

۴) نوزادبه سوی صدای جدید می­رود و گوش می­دهد

نوزادان از بدو تولد قادر به شنیدن نیستند، اما برای چندین هفته طول می­کشد تا آنها بتوانند صدای سفید خارج از رحم را تشخیص دهند. به ویژه صدای موسیقی، در نهایت توجه کودک را به خود جلب می کند، چه از یک اسباب بازی باشد یا از استریو پخش شود.
هنگامی که کودک خود را می­بینید که به دنبال منبع صدا می­گردد، می فهمید که گوش او سالم است.

۵) او به الگوها، رنگ­ها و حرکات نگاه می­کند

در دو ماهگی اکثر نوزادان شروع به ردیابی الگوها، رنگ­های روشن و اشیائی که در حال چرخش ­اند می­کنند.

۶) نوزاد ارتباط چشمی برقرار می­کند و لبخند می­زند

اولین لحظه­ تماس چشمی با نوزادان معمولا در یک ماهگی او اتفاق می­افتد، اولین لبخند در حدود ۲ ماهگی و خندیدن در ۴ ماهگی است (و هیچکدام از این نقاط عطف زودتر اتفاق نمی­افتند).

۷) کودک می­تواند وزن بدن خود را حفظ کند

بسیاری از بچه ­ها در یک ماهگی سر خود را به سختی بالا نگه می­دارند (خیلی ضعیف). با گذشت ۳ ماه، آنها به طور مرتب­تر و با مهارت بیشتری سرشان را بالا می­گیرند. اگر کودک شما می­تواند سر خود را نگه دارد یا در آغوش شما سرش را حرکت دهد، بدانید که عضلات او رشد می­کند. برای کمک به او، اطمینان حاصل کنید که او زمان کافی را در خارج از روروئک یا صندلی ماشین صرف می­کند.

۸) آیا باید نگران تف کردن نوزاد باشم؟

تف کردن برای نوزادان پس از غذا خوردن و یا حین آروغ زدن عادیست. شما می­توانید با روش­های زیر در ماه­های اولیه میزان استفراغ نوزاد را کاهش دهید:

– شیر دادن قبل از اینکه کودک خیلی گرسنه شود.
– کودک خود را در طول تغذیه و یک ساعت بعد از آن در موقعیت نیمه عمودی نگه دارید.
– به طور مرتب به پشت کودک بزنید تا آروغ بزند.
– از تغذیه بیش از حد اجتناب کنید.
– پس از تغذیه با کودک بازی نکنید و زیاد تکانش ندهید.
اگر به نظر می­رسد که نوزاد شما مقادیر زیادی استفراغ می­کند، با شدت غذا را پس می­دهد، در طول تغذیه و یا بعد از آن ناآرام و تحریک­پذیر است و یا به نظر می­رسد که وزن کم می­کند و یا افزایش وزن او طبق انتظار بالا نمی­رود، به دکتر خود مراجعه کنید. اگر فرزند شما دارای تب و یا نشانه ­هایی از کم­ آبی بدن باشد (مثلا پوشک را خیس نکند)، با پزشک خود تماس بگیرید. 

منبع خبر : برگرفته از niniban

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *