از هفته چندم بارداری دهانه رحم برای زایمان باز می شود؟!

در حالت طبیعی و نرمال،‌ بعد از هفته ۳۸ یا ۳۹ بارداری، دهانه‌ی رحم برای زایمان طبیعی باز می‌شود…

برای زایمان طبیعی و خروج جنین لازم است که دهانه رحم حداکثر ده سانت باز شود.

از هفته چندم بارداری دهانه رحم باز میشود، باز شدن دهانه رحم زودتر از موعد،  برای باز شدن دهانه رحم چه بخوریم،  جلوگیری از باز شدن دهانه رحم در بارداری،  باز شدن دهانه رحم به اندازه یک سانت،  ورزش برای باز شدن دهانه رحم،  زعفران برای باز شدن دهانه رحم

دکتر سمامی،‌ متخصص زنان و زایمان درباره‌ی باز شدن دهانه‌ی رحم برای زایمان طبیعی می‌گوید:

«باز شدن دهانه‌ی رحم در همه‌ی خانم‌ها یکسان نیست و فرق دارد. خانم‌هایی که قبلا یک‌بار زایمان طبیعی داشته‌اند، ممکن است از همان ابتدای بارداری دهانه‌ی رحمشان به اندازه‌ی ۱ تا ۲ انگشت باز باشد. اما خانم‌‌های بارداری که قرار است برای اولین‌بار زایمان کنند معمولا زمانی که در فاز زایمان قرار می‌گیرند، دهانه‌ی رحم‌شان اندازه ۳ انگشت باز می‌شود و در این حالت درد زایمان هم دارند. در بعضی موارد کسانی که برای اولین‌بار زایمان می‌کنند، دهانه‌ی رحم‌شان دیرتر باز می‌شود.»

دکتر سمامی درباره باز شدن دهانه‌رحم و ارتباط آن با درد‌های زایمانی می‌گوید:« معمولا در بیشتر موارد، خانم‌هایی که برای اولین‌بار زایمان می‌کنند، پس از هفته‌ی ۳۶ و شروع درد‌های زایمانی کاذب، دهانه‌ی رحم‌شان کم‌کم باز می‌شود اما هنوز در فاز فعالیت‌های زایمانی قرار نگرفته‌اند. اما در هفته‌های آخر و زمانی که خانم‌های باردار در فاز فعالیت‌های زایمانی قرار می‌گیرند، دهانه‌ی رحم‌شان حداقل تا ۳ انگشت باز شده، درد‌های زایمانی دارند و انقباضات رحم‌شان خبر از این می‌دهد که حداقل تا چند ساعت بعد زایمان می‌کنند.»

دکتر سمامی با بیان اینکه بسته به وضعیت جسمانی و ساختار بدن، خانم‌ها روند زایمانی متفاوتی دارند می‌گوید:« بعضی خانم‌ها ممکن است زایمان زودرس و بعضی دیگر زایمان دیررس داشته باشند.

در حالت طبیعی و نرمال،‌ بعد از هفته ۳۸ یا ۳۹ بارداری، دهانه‌ی رحم برای زایمان طبیعی باز می‌شود. در صورتی که در زایمان‌های زودرس، بعد از ۳۶ هفتگی دهانه‌ی رحم ممکن است ۱ تا ۲ سانتی‌متر باز شود و حتی در بعضی موارد در هفته ۳۰ بارداری هم ممکن است که دهانه‌ی رحم تا ۲ سانتی‌متر باز شود.»

هرچقدر زمان بارداری طولانی شود، دهانه‌رحم دیرتر باز می‌شود به‌طوری که ممکن است تا هفته‌ی ۴۰ هم دهانه‌ی رحم باز نشود. به همین دلیل دکتر سمامی توضیح می‌دهد:« بعضی از خانم‌ها دهانه‌ی رحم‌شان سفت است و برای زایمان طبیعی باز نمی‌شود به همین دلیل برای باز شدن دهانه‌ی رحم این خانم‌ها از دارو‌های مخصوصی برای نرم کردن دهانه‌ی رحم استفاده می‌شود. اما اگر دهانه‌ی رحم این خانم‌ها به این دارو‌ها هم جواب نداد، او را برای انجام عمل سزارین به اتاق عمل می‌فرستند. همچنین در مواردی که زایمان خانم‌ها با وجود درد‌های زایمانی خوب، پیشرفت نکند، آنها را برای سزارین راهی اتاق عمل می‌کنند.»

خانم‌ها با انجام ورزش‌های ویژه دوران بارداری می‌توانند به باز شدن به‌موقع دهانه‌ی رحم و روند زایمان‌شان کمک کنند. چون بعضی از خانم‌هایی که تمام وقت در خانه در حال استراحت هستند، دهانه‌ی رحم‌شان برای زایمان به خوبی باز نمی‌شود و دچار مشکل می‌شوند.

گاهی باز نشدن دهانه‌ی رحم با بعضی از اختلالات و بیماری‌ها ارتباط دارد. بر همین اساس دکتر سمامی می‌گوید:« در برخی از بیماری‌ها، بافت همبند دهانه‌ی رحم بسته است و یا در زایمان قبلی عمل سرکلاژ انجام داده‌اند که به دنبال آن یک حلقه‌سفت در دهانه‌ی رحم‌شان مشاهده می‌شود. بنابر‌این برای این خانم‌ها یا از دارو‌های مخصوص برای شل شدن دهانه‌ی رحم استفاده می‌شود و یا آنها را سزارین می‌کنند. به‌هر‌حال باز شدن دهانه‌ی رحم به بافت آن و مچنین ساختمان لگن خانم‌ها مربوط می‌شود.»

دکتر سمامی به همه‌ی خانم‌های باردار توصیه می‌کند: «مهم‌ترین نکته برای یک زایمان راحت به ویژه زایمان طبیعی، تصمیم‌گیری و آمادگی کامل یک خانم برای آن زایمان است. چون آرامش روحی و همکاری مادر در پیشرفت روند زایمان بسیار مهم است و بر روی باز شدن دهانه‌ی رحم تأثیر می‌گذارد. در موارد زیادی مشاهده شده زنانی که از همان ابتدای زایمان داد و فریاد راه می‌اندازند زایمان سختی خواهند داشت.»  

خانم ‌هایی که قرار است زایمان طبیعی داشته باشند، در طول دوران بارداری باید فعالیت ‌های جسمی و پیاده‌ روی‌ های منظمی داشته باشند و در روزهای پایانی، این پیاده ‌روی ‌ها را حتی به ۳ تا ۴ ساعت در روز برسانند؛ چرا که انجام فعالیت‌ های جسمی باعث نرم شدن و حتی باز شدن دهانه رحم می ‌شود و تسریع در امر زایمان را به دنبال خواهد داشت.

تحریک زایمان با روشهای طبیعی!

۱- خوردن

چه چیزی؟

خوردن غذاهای تند یا شکلات.

چرا؟

چون ادویه ها و کافئین تصور می شود مثل مسهل عمل کرده و باعث شروع انقباضات می شود.

آیا نتیجه می دهد؟

خیر. چرا که این غذاها به سیستم گوارشی فشار وارد می کند که این کار منجر به انقباضات نامنظم رحمی می شود که این کار بیشتر باعث سوزش معده می شود تا زایمان.

۲- طب فشاری

چرا؟

مناطق خاصی بین انگشت شصت و انگشت اشاره، نزدیک قوزک پا، و روی شانه وجود دارند که به عقیده ی پزشکان شیاتسو مربوط به رحم هستند. فشار دادن این مناطق تصور می شود باعث تسریع زایمان خواهد شد.

آیا نتیجه می دهد؟

هنوز نامعلوم است. متخصصان در باره این روش به اندازه ی کافی معلومات ندارند. بعضی از متخصصان شیاتسو فقط در صورت که در حال زایمان هستید آن را توصیه می کند.

۳- مقاربت جنسی

چرا؟

منی حاوی پروستاگلاندین است. پروستاگلاندین یک اسید چرب طبیعی است که باعث شل شدن و باز شدن دهانه ی رحم می شود. همچنین ارگاسم(اوج لذت جنسی) می تواند باعث انقباض رحم تان شود.

آیا نتیجه می دهد؟

تنها در صورتی که خیلی به زایمان نزدیک هستید و دهانه ی رحم تان در حال شل شدن است.

۴- راه رفتن

چرا؟

در طول یک پیاده روی طولانی، گرانش زمین باعث پایین آمدن نوزاد می شود و فشار روی دهانه رحم تان می تواند آن را باز کند.

آیا نتیجه می دهد؟

فقط در صورتی که دهانه ی رحم تان شل شده است. راه رفتن مسافت های طولانی با تحریک رحم باعث شروع انقباضات می شود. اما این انقباضات با توقف شما از بین می رود.

۵- تحریک نوک پستان

مالیدن نوک پستان با نوک انگشتان باعث ترشح هورمون اکسی توسین می شود که باعث تحریک انقباضات رحمی می شود.

آیا نتیجه می دهد؟

این کار می تواند نتیجه بخش باشد. اما این کار یک فرایند آرامی هست که نیازمند تحریک پستان حدود یک ساعت و سه بار در روز هست. بعضی از پزشکان فقط در بیمارستان، جای که شما زیر نظر پزشک هستید، این کار را توصیه می کنند چرا که انقباضات بسیار قوی ضربان قلب نوزاد را تحت تأثیر قرار می دهد.

۶- روغن کرچک

چرا؟

ممکن است تولید پروستاگلاندین را تحریک کند.

آیا نتیجه می دهد؟

شاید. اما روغن کرچک به عنوان مسهل نیز شناخته می شود، بنابراین ممکن است قبل یا در حین زایمان دچار اسهال شدید شوید.

در صورت استفاده از هر روشی حتما با پزشکتان صحبت کنید.

مراحل زایمان چند ساعت طول میکشد؟

در زنانى که اولین زایمان خود را تجربه میکنند بین ۱۲-۸ ساعت و در زنان چند زا ۶-۵ ساعت بطول می انجامد.

منبع خبر : ninisite

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *