اگر می خواهید فرزند دو ساله خود را از شیشه بگیرید، روشهای گوناگونی وجود دارد که کارایی خوبی دارند. در ادامه راه های کنار گذاشتن شیشه شیر را عنوان خواهیم کرد.
ـ پزشکان توصیه می کنند شیر نوشاندن به کودک با لیوان را از شش ماهگی آغاز کنید. این کار باعث می شود کودک بتواند خیلی زود مشکل خود را حل کند.
بر طبق یک نظریه، پزشکان معتقدند نباید از شیشه گرفتن کودک از ۱۸ ماهگی دیرتر شود. البته اگر این کار انجام نشد، جای نگرانی نیست. کودک شما مهارت های حرکتی دارد که می تواند خودش لیوان را بگیرد.
برای شروع کار از لیوان های مخصوصی که سر آنها مانند شیشه شیر است استفاده کنید. این کار نیاز مکیدن کودک را مرتفع می سازد. اگر کودک دوست دارد از لیوان شما بنوشد، بگذارید این کار را با لیوان پلاستیکی شبیه لیوان شما انجام دهد، اما مراقب ریختن آب یا نوشیدنی او باشید.
در طول چند روز یا چند هفته، به تدریج، او لیوان را جایگزین شیشه شیر می کند. فقط مراقب پیامدهای بعدی باشید، زیرا نوشیدن مداوم نوشابه های شیرین از لیوان نیز به دندان هایش آسیب می رساند. برای جلوگیری از این امر، شیر یا آب میوه را فقط در وعده های غذایی و آب را در بقیه مواقع به او بدهید.
ـ از پیش برنامه ریزی کنید
ازآغاز نگذارید که کودکتان زیاد به شیشه ی شیر وابسته شود. بدین ترتیب ، به او کمک می کنید که راحت تر آن را کنار بگذارد. منظور این است که کودک ، به جای آنکه برای احساس امنیت کردن ، به شیشه متکی باشد ، باید به شما متکی باشد.
نگذارید شیشه در دهانش بماند ؛ بلکه هروقت آن را می نوشد ، آن را نگاه دارید. در واقع ، حتی هنگامی که یاد می گیرد که خودش شیشه را نگه دارد ، ما توصیه می کنیم که تا حد امکان ، شما آن را نگاه دارید.
ـ محدود کردن شیشه
شما می توانید به فرزندتان بگویید که تنها در زمانهایی خاص و جاهایی خاص می تواند شیشه بخورد. والدینی که از این روش استفاده می کنند معمولا شیشه را هنگام صبح یا شب به بچه می دهند. آنها به بچه اجازه نمی دهند که با شیشه به این طرف و آن طرف برود .
این والدین تعداد دفعات استفاده از شیشه و محتویات درون آن را محدود می کنند. البته بیشتر کودکان معترض خواهند بود ولی سپس قوانین جدید را می پذیرند.
شیشه پوسیدگی دندان را بیشتر می کند: شیر حاوی قندی به نام لاکتوز و آبمیوه حاوی اسید است که هر دو می توانند به شدت به دندان ها آسیب وارد کنند. شیر و آبمیوه باید در رژیم غذایی کودکان باقی بماند اما با مکیدن این دو ماده غذایی از شیشه، قند و اسید مدت زمان بیشتری روی دندان ها باقی می ماند که می تواند به پوسیدگی منجر شود. اینکه اجازه دهید کودک با شیشه به خواب برود بسیار مضر است چون بدن در حالت خواب بزاق کمتری تولید می کند.
استفاده طولانی از شیشه باعث چاقی می شود: تحقیقات نشان میدهد که بچه هایی که هنوز بعد از دو سالگی از شیشه شیر استفاده می کنند، شش برابر بیشتر از آنهایی که زودتر آن را ترک کرده اند دچار چاقی می شوند.
لبخند کودک را تحت تأثیر قرار می دهد: مکیدن مداوم شیشه می تواند موقعیت دندان های دائمی کودک را پایین تر از خط قرار دهد و همچنین رشد عضلات صورت و کام را تحت تأثیر قرار دهد که بعدها نیاز به ارتودنسی یا اعمال دیگر جراحی فک پیدا می شود.
نوشیدن از شیشه در حالت خوابیده احتمال عفونت گوش را افزایش می دهد: اگر کودک تان دوست داشت همراه با شیشه اش دراز بکشد، باید به این نکته توجه داشته باشید. برخی از انواع شیر در پشت گلو باقی می ماند و باعث رشد باکتری می شود. باکتری می تواند به سمت راست شیپور اوستاش و بعد به گوش منتقل شده و باعث بیماری شود. آموزش دهید فرزند شما قبل از ترک شیشه باید روش نوشیدن از لیوان را بلد باشد.
متخصصان توصیه می کنند کودکان را بین ۶ تا ۹ ماهگی با لیوان های درب دار مخصوص آشنا کنید چون در این زمان بیشتر بچه ها تمایل به نوشیدن آب دارند. به این ترتیب خلاص شدن از بطری شیشه آسان تر خواهد بود. برای خلاصی از شیشه شیر دو راه دارید: یا یکباره آن را کنار بگذارید یا به تدریج این کار را بکنید. هر روشی که انتخاب می کنید باید به آن پایبند باشید
ـ به برنامه پایبند باشید
سعی کنید زمانی که شروع کردید ، پایتان نلغزد ! نگران نباشید. اگر کودک روزی از شیر گرفته شود ، به او آسیبی نخواهد رسید. به او بگویید که اکنون دیگر بزرگ شده است وباید شیشه ها را به بچه های کوچک بدهیم که آن ها را لازم دارند.
اجازه دهید او در جمع کردن و کنار گذاشتن آن ها به شما کمک کند. و این کار را واقعه ای مهم وخاص جلوخ دهید. سپس شیشه ها را بیرون بدهید و دیگر به عقب برنگردید.حتی اگر به مذت طولانی و با صدای بلند برای شیشه اش گریه می کند ، صبر کنید. اگر تسلیم شوید ، این حالت را طولانی ترخواهید کرد و بعدأ حل آن برای هر دوتان مشکل خواهد شد.
ـ صبور باشید
کودک تان ممکن است هنوز آمادگی پذیرش بسیاری تغییرات سخت و ناراحت کننده نظیر تولد خواهر یا برادر جدید خود یا گرفتن شیشه شیرش را نداشته باشد. اگر شما همچنان با شیشه خوردن او مخالفت می کنید و او هنوز بر خوردن آن اصرار دارد، دیگر جلوی او را نگیرید؛ اما سعی کنید باز هم لیوان را امتحان نمایید.
صبور باشید و از عوامل مثبت در این مورد کمک بگیرید. خیلی زود این رفتار شما به نتیجه می رسد.