از بین رفتن یکی از لوله های رحمی در اثر “بارداری خارج از رحمی” بعد از عمل ivf

سلام
خواهرم ۷ سال است که ازدواج کرده خودش ۳۷سال و همسرش۴۷ سال سن دارد .همسرش در سال۸۸ عمل واریکوسل داشته است و خودش نیز در سال ۸۹ لاپاروسکوپی شده است.آبان ماه سال۹۳ برای IVF به
کلینیک ناباروری در شهر مراجعه نمودند وتحت نظر دکتر قرار گرفتند. .بعداز دریافت ۲ فریز ازایشان یکی به صورت FRESH بعداز ۳ روز جایگزین که متاسفانه جواب منفی بود و دیگری بعد از یک ماه جایگزین شد.اما آزمایش بتای ایشان بعداز۱۸روز عدد۱۲بود.بعد از ۳روز۹۷وبعداز۲روز دیگر۲۰۷ رانشان داد.بعداز ۲هفته دکتر بعد از سونوی واژینال گفت قلب تشکیل نشده و باید داروها قطع شوند تا سقط شود. بعد از ۵ روز جنبن با یک لخته سقط شد.اما بعد از ۱روزدر روز اول سال۹۴ باخونریزی شکمی شدید به علت بارداری خارج ازرحم درحالت شوک خواهرم تحت عمل جراحی اورژانسی در اورژانس بیمارستان قرارگرفت و EPشد. واز داخل شکم یک لیترخون و یک لیترلخته خارج شد و قسمت آخر یکی از لوله هایش را ازدست داد. سؤالاتی که من ازحضورتان دارم به این شرح است: ۱- دکتر معالج ایشان تا چه حد در عدم تشخیص بارداری خارج از رحم مقصر بوده است؟ ۲-آیا لوله صدمه دیده در بارداری طبیعی قابل استفاده است؟ ۳-آیا لوله صدمه دیده در IVFقابل استفاده است؟ ۴-چرا با وجودی که خواهرم قبل ازIVFدوم هیستروسکوپی شده جنین به داخل لوله رفته است مگرنباید داخل رحم جای میگرفت؟ ۵-واینکه چرا خواهرم دچار بارداری خارج از رحم شده است؟ ۶- با توجه به سن خواهرم از چه زمانی باید مجددا اقدام به بارداری نماید؟ ۷-باتوجه به سن و سابقه نازایی آیا نیاز به چلوگیری در دوران نقاهت است؟ ۸-اگر نیاز به جلوگیری است چه روشی بهتر است طبیعی یا بادارو؟ ۹- آیا مراکز درمانی شهر از مرکز درمانی در مجهزترند ؟
باسپاس فراوان از همکاری و لطف شما

پاسخ
سلام
تشخیص بارداری خارج رحمی در بعضی موارد مشکل است و اصولاً تشخیص آن در مرحله ای که هنوز پارگی لوله اتفاق نیفتاده نیاز به دقت فراوان و مهمتر از آن شک به بارداری خارج از رحم دارد. در مواردی چون IVF، احتمال بروز همزمان بارداری خارج از رحم و داخل رحم (اصطلاحاً بارداری هتروتوپیک گفته می شود)، وجود دارد که در این حالت نیز تشخیص مشکل تر می شود. عملکرد لوله پس از عمل بارداری خارج از رحم، بستگی به نوع عمل جراحی انجام شده، سایز بارداری خارج از رحم و وضعیت لوله دارد. در IVF ، نیازی به وجود لوله ها نمی باشد.
– در موارد IVF و بارداری طبیعی، هر دو احتمال باروری خارج از رحم وجود دارد. و ربطی به هیستروسکوپی قبل از IVF ندارد.
– مهاجرت جنین از رحم به داخل لوله ها در موارد IVF، از درصدی از موارد اتفاق می افتد، علت هورمونی و علل دیگر برای آن مطرح شده است و همانطور که گفته شد در درصدی از بارداری ها (چه طبیعی چه حاصل لقاح مصنوعی) غیرقابل اجتناب است.
– حداقل ۳ ماه پس از بارداری قبلی بایستی فاصله تا اقدام برای بارداری طبیعی وجود داشته باشد.
– احتمال بارداری طبیعی هیچگاه صفر نیست پس بهتر است در این مدت، جلوگیری داشته باشید.
– انتخاب مرکز درمانی علاوه بر مجرب بودن آن، به شرایط شما و محل زندگی، امکان رفت و آمد را نیز دارد. 

پاسخ توسط پزشکان مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *