اگرچه پیدا کردن یک توده در سینه (پستان) میتواند بسیار ترسناک باشد (و مانند بسیاری از زنان، فکر سرطان را به سرتان بیندازد)، اما اطمینان داشته باشید که به احتمال خیلی خیلی قوی، نگرانی شما بیمورد است. ابتلا به سرطان سینه طی دوران بارداری، بسیار نادر است (به خصوص اگر سن شما کمتر از ۳۵ سال باشد)، طبق گزارشات انجمن سرطان آمریکا، در دوران بارداری تغییرات زیادی در پستانها رخ میدهد که ممکن است باعث ایجاد حس سنگینی، سفت شدگی یا برجستگی بیشتر در آنها گردد. در واقع، اگر در سه ماههی دوم یا سوم به سر میبرید، محتملترین دلیلی که برای وجود یک توده در پستانها وجود دارد میتواند یک مجرای شیردهی انسداد یافته باشد.
مجرای شیردهی انسداد یافته چیست؟
حتی از اوایل سه ماههی دوم نیز سینهها در حال آماده شدن برای شیردهی هستند و گاهی ممکن است طی این روند یکی از مجراهای شیردهی مسدود- و متسع- شود. چگونه میتوان از وقوع چنین امری در بدن اطلاع پیدا کرد؟ مجراهای شیردهی انسداد یافته معمولا سفت و شبیه به تودههای قرمز رنگی هستند که به لمس حساسند و پس از گذشت چند روز از بین میروند (گاهی ممکن است این تودهها در زمان شیردهی نیز به همین صورت باقی بمانند). خبر خوب این است که: این تودههای آزاردهنده، نشانهای از آماده شدن بدن شما برای تغذیهی کودکتان است- و اگر قصد داشته باشید که فرزند شما از شیر مادر تغذیه کند، مطالعات نشان داده است که این عمل احتمال ابتلا به سرطان سینه را در سالهای بعدی زندگی کاهش خواهد داد.
چه کار میتوان کرد؟
برای آن که هر چه سریعتر احساس بهتری پیدا کنید، یک کمپرس آب گرم را به طور مرتب روی توده قرار دهید (یا هنگام حمام گرفتن، روی این ناحیه آب گرم بریزید) و توده را ماساژ دهید، این کار میتواند انسداد مجرای شیری را کاهش دهد و توده را از بین ببرد. همچنین برخی از متخصصان پیشنهاد میکنند که از پوشیدن سینهبندهای دارای فنر و یا بسیار فشرده اجتناب کنید. اگر توده از بین نرفت یا شدیدتر شد، با پزشک خود مشورت کنید تا از عفونی نبودن آن مطمئن شوید.
چگونه تودهی سرطانی را تشخیص دهیم؟
از سوی دیگر، تودههای سرطانی سینه معمولا پس از ظاهر شدن، قرمز یا دردناک نیستند و با آب گرم و ماساژ از بین نمیروند. اما تشخیص یک تودهی خوشخیم از یک تودهی سرطانی حتی برای پزشک نیز همواره دشوار است. از آنجایی که احتمال ابتلا به سرطان در هنگام بارداری وجود دارد (هرچند بسیار کم)، در صورت مشکوک شدن به وجود تودهای در سینهها، پزشک خود را حتما مطلع سازید و تا پس از وضع حمل برای انجام چکاپ منتظر نمانید. بله، انجام آزمایش در این دوره سختتر است چرا که بافت سینه متراکمتر و ناهمگنتر شده است، اما بسیار مهم است که معاینات و تشخیصهای لازم به سرعت انجام شود.
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…