آیا ممکن است در ماه اول بارداری پریود شویم؟/ ۵ نکته ی مهم درباره قاعدگی!

۵ نکته مهم درباره قاعدگی 

اگرچه همه زنان تصور می‌کنند که اطلاعات کافی در مورد قاعدگی دارند اما با این حال مواردی هست که برخی زنان از آن بی‌اطلاع هستند. ممکن است شما جز زنانی باشید که چند سالی است که پریود …

اگرچه همه زنان تصور می‌کنند که اطلاعات کافی در مورد قاعدگی دارند اما با این حال مواردی هست که برخی زنان از آن بی‌اطلاع هستند. ممکن است شما جز زنانی باشید که چند سالی است که پریود می‌شوید و تقریبا همه موارد را در مورد شروع و نحوه قاعدگی و نکات بهداشتی می‌دانید اما ناگهان اتفاقی می‌افتد که تاکنون با آن مواجهه نشده‌اید و می‌خواهید سوال خود را از پزشک بپرسید. این مطلب به شما کمک می‌کند تا جواب سوالات رایج خود را در مورد قاعدگی دریافت کنید.

۱) تغییر خلق و خق، چرا؟

نشانگان پیش از قاعدگی، به دلیل این رخ می‌دهد که بدن به تغییرات هورمونی حساس می‌شوند. ۱۰ روز قبل از شروع قاعدگی، سطح هورمون‌هایی مثل پروژسترون و استروژن به سرعت تغییر می‌کند و این تغییر سبب بروز علایمی مثل نفخ، تغییرات خلق و خو، سردرد، حساسیت پستان‌ها و خستگی می‌شود. نزدیک ۹۰ درصد از زنان قبل از پریودشان این نشانه‌ها را تجربه می‌کنند. به نوشته نشریه آرشیو داخلی آمریکا، نزدیک کمتر از ۲۰ درصد از آنها حتی دچار نشانه‌های شدیدتر می‌شوند که با فعالیت‌های طبیعی‌ زندگی‌شان و حتی روابط فردی آنها تاثیر می‌گذارد.

چه باید کرد:

اول اینکه مطمئن شوید که از نظر جسمی مشکلی ندارید، سعی کنید ورزش کنید مخصوصا وقتی احساس می‌کنید خلق شما تنگ شده است. مایعات فراوان بنوشید. حتی هر ۲ ساعت یک بار اگر با این کارها بهتر نشدید از پزشک خود کمک بگیرید. مکمل‌های کلسیم و ویتامین‌ها نیز در کاهش نشانه‌های پیش از قاعدگی موثر هستند. گاهی مصرف قرص‌های ضدبارداری با نظر پزشک و در موارد شدید مصرف ضدافسردگی‌ها سبب بهبود این نشانه‌ها می‌شود.

۲) چرا قاعدگی‌ام نامنظم است؟

استرس، اضطراب و اتفاقات نگران‌کننده سبب تغییر در نظم قاعدگی می‌شود. به دلیل تغییر در زمان تخمک‌گذاری سبب بروز قاعدگی غیر از موعد مشخص می‌شود. قاعدگی طبیعی باید به فاصله ۲۵ تا ۳۵ روز رخ می‌دهد. یعنی از شروع اولین خون‌ریزی تا خون‌ریزی بعدی. بسیاری از زنان احساس می‌کنند که قاعدگی‌شان طبیعی نیست یعنی قاعدگی در یک روز در هر ماه اتفاق نمی‌افتد. این افراد نباید نگران شوند چرا که لازم نیست دقیقا در همان روز ایجاد شود. تغییر دو سه روزی در ایجاد قاعدگی مشکل خاصی نیست. اما در صورتی که این فاصله به کمتر از ۲۵ یا بیشتر از ۳۵ روز برسد باید با پزشک مشورت کنید. یکی از دلایل دیگر بی‌نظمی یا قطع قاعدگی باروری، اضافه وزن، کاهش وزن، اختلالات تغذیه‌ای و ورزش‌های سنگینی است اگر بعد از گذشت یک ماه قاعدگی، وضع اول بازگشت با پزشک خود صحبت کنید.

۳) آیا ممکن است در قاعدگی بارداری اتفاق بیفتد؟

بله احتمال دارد اما نه همیشه، کلید تعیین اینکه آیا خون‌ریزی واقعا پریود است یا نه این است گاهی بین دو پریود لکه‌های خون دیده می‌شود. در بعضی از زنان هنگام تخمک‌گذاری کمی خون‌ریزی دارند. اما اگر قاعدگی شما به مدت ۲ ماه قطع شود حتما بارداری اتفاق افتاده است. اگر خانمی در انتهای قاعدگی‌اش مقاربت داشته باشند بسته به طول مدت قاعدگی‌اش تخمک‌گذاری چند روز بعد اتفاق می‌افتد و اگر اسپرم هنوز در بدن‌ شما مانده باشد ممکن است باردار شوید. اما این همیشه اتفاق نمی‌افتد.

۴) اگر پریود شوم مطمئن باشم که باردار نیستم؟

نمی‌توان صد در صد از این موضوع مطمئن بود. ممکن است خون‌ریزی در اوایل بارداری اتفاق بیفتد. توجه داشته باشید که آیا قاعدگی‌تان منظم است یا نه.اگر علایمی نظیر تهوع و استفراغ دارید حتما به پزشک مراجعه کنید ممکن است نیاز به انجام تست بارداری باشد.

۵) استفاده از تامپون طولانی مدت سبب شوک توکسیک می‌شود؟

نشانگان شوک توکسیک که بیماری تهدید کننده جان است به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد می‌شود این نشانگان با حملات ناگهانی تب، لرز، اسهال، تهوع، درد عضلانی و بثورات پوستی مشخص می‌شود. کارشناسان معتقدند اگر تامپون‌ها به مدت طولانی بمانند زمینه را برای عفونت‌های باکتریایی آماده می‌کنند. بهترین وضعیت آن است که تامپون‌ها هر ۸ ساعت یک بار تعویض شوند.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *