لخته شدن خون پریودی ارتباط زیادی به تنبلی تخمدان ندارد. البته گاهی کسانی که تنبلی تخمدان دارند دچار خونریزی سنگین و زیاد می شوند و بدن فرصت نمی کند که مواد ضدلخته آزاد کند که لخته هایی هم در روزهایی که پریود شدید است دیده می شود…
لخته خون پریودی نشانه چیست؟
تنبلی تخمدان چه نشانه های دارد؟ ایا لخته شدن خون پریودی نشانه تنبلی تخمدان هست؟!
پاسخ مشاور نی نی نما:
لخته شدن خون پریودی ارتباط زیادی به تنبلی تخمدان ندارد. البته گاهی کسانی که تنبلی تخمدان دارند دچار خونریزی سنگین و زیاد می شوند و بدن فرصت نمی کند که مواد ضدلخته آزاد کند که لخته هایی هم در روزهایی که پریود شدید است دیده می شود. از علایم تنبلی تخمدان می توان به نامنظم بودن پریود، عدم تخمک گذاری منظم و داشتن موهای زائد که زمینه ژنتیکی و ارثی نداشته باشد اشاره کرد.
بیشتر خانم ها در طول دوره قاعدگی شان لخته دارند. لخته ها ممکن است قرمز روشن و یا تیره رنگ باشند. معمولا لخته ها در روزی که خونریزی شدید است پدیدار می شوند. وجود لخته ها باعث می شود که خون قاعدگی شما غلیظ تر به نظر آید.
بدن شما معمولا برای حفظ خون دوره قاعدگی از لخته شدن، مواد ضد لخته آزاد می کند. اما زمانی که پریود شدن شما شدید است و خون به سرعت خارج می شود ، زمان کافی برای کار کردن ضد لخته ها وجود ندارد و این باعث ایجاد لخته ها می شود. اما اگر لخته های شما زیادند و یا اینکه لخته هایی دارید که بزرگند ، به پزشک مراجعه کنید تا اگر پریود غیر طبیعی دارید ، متوجه شوید.
۵ علت لخته شدن خون پریودی
لخته خون پریودی نشانه چیست؟
۱- تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک
سندروم تخمدان پلی کیستیک شایعترین مشکل هورمونی زنان است. وقتی زنی از سندروم تخمدان پلی کیستیک رنج میبرد تعادل بین هورمونهای زنانه، استروژن و پروژسترون بهم میخورد. این اختلال باعث خونریزی غیرعادی و سنگین خون میشود که به صورت لخته دفع میشود.
۲- آندرومتریوز
وقتی لایه داخلی رحم که به آن اندومتریوم گفته میشود بیرون از بخش داخلی رحم رشد میکند به آن آندرومتریوز گفته میشود. این غشای مخاطی مثل اندومتریوم غشای مخاطی رفتار میکند و شروع به خونریزی در دوره عادت ماهانه میکند. این لایه به ذره کوچکی بیرون میآید که شبیه لخته خونهای بزرگی است که در دوره عادت ماهانه خارح میشود. آندرومتریوز هم عارضه دردناکی است.
۳- فیبروم رحم
فیبروم رحم در سالهای باروری اتفاقی شایع است. طبق برآوردها، از هر پنج زن، یکیشان فیبروم رحم دارند. خبر خوب این است که فیبروم رحم غدههای (غیرسرطانی) خوشخیمی هستند. آنها درون فضای خالی رحم یا در دیواره رحم رشد میکند. فیبرومها ممکن است آنقدر کوچک باشند که تنها بتوان با میکروسکوپ آنها را دید، اما آنها به آرامی رشد میکنند تا زن قاعده شود و اندازهشان در یک دوره زمانی کاملاً بزرگ میشود. عموماً بیش از یک فیبروم در رحم زن رشد میکند. این فیبرومها نسبت به هورمون استروژه بسیار حساس هستند. در دوره عادت ماهانه وقتی سطح هورمون زن افزایش پیدا میکند این فیبرومها هم رشد میکنند و رشدشان باعث خونریزی شدید همراه با لختههای خونی بزرگ میشود.
۴- پولیپها
پولیپها، فیبرومهایی هستند که مثل مادهای خارجی در دیواره درونی رحم رشد میکنند که در فضای خالی رحم متورم میشوند. اگر این پولیپها اندازهشان بزرگ شدند در دوره عادت ماهانه میل به انسداد جریان خون از رحم دارند. این اتفاق روند شکلگیری لخته را در رحم تسریع میبخشد.
۵- دیگر فاکتورهای مزمن
بعضی دیگر فاکتورهای موجود در بدن که میخواهند توازن بین دو هورمون زنانه را بهم بزنند میتوانند به لخته خون در عادت ماهانه منجر شوند. این فاکتورها شامل اضافه وزن یا کاهش وزن ناگهانی، استفاده از استروئیدها در بلندمدت، تغییرات در سطوح هورمونی زن به دلیل یائسگی یا استفاده از هورمونهای تجویزی برای باروری یا دیگر مشکلات باروری را شامل میشود. در دوره حاملگی اندازه رحم به منظور تطابق با رشد بچه افزایش مییابد. پس از زایمان رحم منقبض میشود تا به شکل و اندازه طبیعیاش برگردد. گاهی وقتی رحم منقبض نمیشود تا به اندازه طبیعیاش برگردد، باعث جمع شدن خون زیادی در رحم میشود. این خون پیش از آنکه دفع شود درون رحم لخته میشود و در دوره عادت ماهانه به لختههای خونی بزرگی تبدیل میشود.
سلام خانم دکتر?
آیا با وجود فیبروم / ۵ سانتی میشه باردار شد؟
اگر بله
بهترین زمان برداشتن فیبروم کیه؟
قبل یا پس از بارداری؟
با سپاس
سلام بله می توانید برای بارداری اقدام کنید در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی معمولا فیبرومها کوچک می شوند.
ممکنه فیبروم ها باعث زایمان زودرس بشن
یه جا نوشتید:
وقتی سطح هورمون زن افزایش پیدا میکند این فیبرومها هم رشد میکنند و رشدشان باعث خونریزی شدید همراه با لختههای خونی بزرگ میشود.
فیبروم هاخارج رحم باشند و باردار باشیم روند رشد شون چطوریه؟
❤
اینکه باعث زایمان زودرس می شود یا خیر بستگی به سایز فیبروم ومحل قرار گیری آن در سه ماهه آخر بارداری دارد معمولا فیبروم در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی بزرگ نمی شوند.