کم کاری تیروئید در بارداری خطرناک است؟!

اگر کم کاری تیروئید در بارداری کنترل شود خطرناک نیست. در صورتی که پزشک بر اساس آزمایش خون، کم کاری تیروئید را در بارداری تشخیص دهد ممکن است داروی لووتیروکسین تجویز کند که این دارو را می‌توانید نیم ساعت قبل از غذا یا چهار ساعت پس از غذا استفاده کنید، این دارو را همزمان با کلسیم و قرص‌های آهن استفاده نکنید…

 کنترل کم کاری تیروئید در بارداری

کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می‌افتد که میزان هورمون‌های تیروئید کمتر از حد طبیعی باشد؛ برخی مطالعات نشان می‌دهند که ۱۰ درصد از زنان و سه درصد از مردان کم کاری تیروئید دارند، دستگاه ایمنی بدن می‌تواند واکنشی در غده تیروئید ایجاد کند که باعث کم کاری تیروئید شود و اکثر اوقات گواتر را ایجاد می‌کند.

علائم کم کاری تیروئید در بارداری
پرستو محمدخانی متخصص زنان و زایمان گفت: از علائم کم کاری تیروئید می‌توان به خستگی و خواب آلودگی، فراموش کاری، مشکلات یادگیری، ناخن و موی خشک و شکننده، پوست خشک و خارش دار، صورت پف آلود، یبوست، ناراحتی عضلات، اضافه وزن و احتباس ادراری، جریان قاعدگی سنگین یا غیر طبیعی، افزایش فراوانی سقط جنین، افزایش حساسیت به دارو‌ها اشاره کرد.

این متخصص زنان و زایمان درباره تاثیرات کم کاری تیروئید در دوران بارداری، گفت: کم کاری تیروئید در صورتی که تحت کنترل پزشک باشد، مشکلی در دوران بارداری ایجاد نخواهد کرد و خطرناک نیست؛ بزرگ‌ترین مشکل تشخیص این بیماری در دوران بارداری است، به دلیل این که علائم این بیماری بسیار با عوارضی که بانوان در اثر بارداری تجربه می‌کنند مشابه هستند، تشخیص این بیماری در دوران بارداری بر اساس علائم دشوار است.

پرستو محمدخانی اظهار کرد: در صورتی که کم کاری تیروئید در دوران بارداری کنترل نشود، می‌تواند باعث سقط جنین، تاثیر بر رشد و تکامل سیستم عصبی، وزن کم جنین حین تولد، کم خونی، افزایش فشار خون شود.

چگون می‌توان کم کاری تیروئید را درمان کرد؟
وی درباره درمان کم کاری تیروئید، ادامه داد: در صورتی که پزشک بر اساس آزمایش خون، کم کاری تیروئید را در بارداری تشخیص دهد ممکن است داروی لووتیروکسین تجویز کند که این دارو را می‌توانید نیم ساعت قبل از غذا یا چهار ساعت پس از غذا استفاده کنید، این دارو را همزمان با کلسیم و قرص‌های آهن استفاده نکنید.

این متخصص زنان و زایمان یادآوری کرد: خانم مبتلا به تیروئید که اقدام به بارداری کرده است باید ورزش و فعالیت روزانه داشته باشد، مصرف آجیل‌ها، روغن امگا ۳ و روغن ماهی برای مبتلایان به این بیماری مفید است، همچنین مبتلایان باید از مصرف کربوهیدرات‌های ساده و قند‌ها اجتناب کنند.

منبع خبر : yjc

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *