همانطور که میدانید رنگها، از ترکیب سه رنگ اصلی آبی، قرمز و زرد به وجود میآیند و با توجه به شدت و ضعف یا تیرگی و روشنی، این رنگها تغییر پیدا میکنند. همچنین رنگهایی که از ترکیب این رنگها به وجود میآیند، بهطور کلی، در کنار آنها، تناسب دارند. برای مثال، رنگ نارنجی که از ترکیب زرد و قرمز به دست میآید، با این رنگها تناسب دارد، اما توجه به شدت و ضعف این رنگها، در هماهنگ کردن آنها با یکدیگر، بسیار مهم است. همچنین رنگهای مکمل، رنگهایی هستند که متضاد هم، اما با یکدیگر، تقریبا تناسب بسیاری دارند. برای مثال، رنگ آبی، مکمل رنگ نارنجی و رنگ بنفش، مکمل رنگ زرد است.
چون هماهنگ کردن رنگها با هم، نقش مهمی در انتخابها دارد، لازم است بدانید که همه رنگهای مکمل یا متمم، در کنار یکدیگر، به خوبی نمینشینند و در مقابل، برخی دیگر نیز تناسب خیلی خوبی ایجاد میکنند. برای مثال، رنگ قرمز و سبز، با اینکه مکمل هم هستند، اما در ترکیب لباس، خیلی با هم تناسب ندارند و متخصصان مد، آن را پیشنهاد نمیکنند یا قرمز و زرد نیز از ترکیبهایی هستند که در لباس پوشیدن، توصیه نمیشوند.
همچنین توجه به تیرگی و روشنی رنگها، در تناسب داشتن آنها، بسیار مهم است. برای مثال، هماهنگ کردن رنگ کرم، شیری و سفید با یکدیگر، توسط متخصصان مد پیشنهاد نمیشود؛ چون تمام این رنگها روشن هستند و کنتراستی ایجاد نمیکنند.
برای دانستن اینکه هر رنگ، با چه رنگهایی تناسب ندارد، میتوانید به دستهبندی زیر توجه کنید.
مشکی و سفید:
هماهنگ کردن رنگ سفید و مشکی با یکدیگر، اگر با دقت انجام شود، میتواند زیبایی خاصی داشته باشد، ولی در عین حال، اگر در ترکیب کردن این دو رنگ با هم، توجه نشود، ممکن است به یکی از نبایدهای دنیای مد تبدیل شود. بهطور معمول توصیه میشود که شدت و ضعف این دو رنگ، با هم یکسان نباشد و متداولترین مثال آن نیز کت و شلوارهای مشکی است که معمولا، با یک پیراهن سفید، هماهنگ میشوند.
در کل، میتوان گفت رنگ سفید، مشکی و خاکستری، از رنگهایی هستند که تقریبا، با رنگهای دیگر، تناسب دارند؛ البته در این زمینه هم، استثنا وجود دارد. برای مثال، رنگ زرد و مشکی، به علت اینکه حالت اخطاری دارد، به هیچ عنوان توصیه نمیشود یا در صنعت مد، ترکیب رنگ قهوهای با مشکی و همچنین آبی تیره با مشکی را نیز پیشنهاد نمیکنند.
قرمز:
رنگ قرمز، از آن دسته رنگهایی است که با رنگهای دیگر، به خوبی تناسب دارد، اما دقت داشته باشید که هماهنگ کردن آن با رنگهای طیف قرمز تیره، مانند آجری یا زرشکی و طیف قرمز روشن، مانند صورتی، یکی از نبایدهای دنیای مد است. همچنین ترکیب رنگ قرمز و قهوهای نیز خیلی توصیه نمیشود. همچنین توجه داشته باشید که هماهنگ کردن رنگ قرمز با آبی، قرمز با بنفش و قرمز با زرد، همانقدر که میتواند زیبایی ایجاد کند، اگر با دقت و وسواس انجام نشود، به یکی از بدترین انتخابها تبدیل میشود.
آبی:
رنگ آبی تیره، با رنگ بنفش و سبز، تناسب خوبی دارد، ولی باید دقت کرد که هماهنگ کردن آبی روشن با این دو رنگ، کمی وسواس بیشتری میخواهد و اگر به خوبی انجام نشود، جلوه مطلوبی نخواهد داشت. همچنین این رنگ، با نارنجی، تناسب فوقالعاده زیبایی دارد و بسیاری از متخصصان مد، در طرحهایشان، از ترکیب این دو رنگ استفاده میکنند، اما در ترکیب این رنگ با رنگ زرد و سفید، باید دقت زیادی داشت؛ چون گاهی اوقات، تناسب خوبی ایجاد نمیکند.
زرد:
همیشه باید این نکته را در ذهنتان داشته باشید که رنگ زرد، یکی از رنگهایی است که به سختی، با رنگهای دیگر، تناسب پیدا میکند. رنگ زرد، با رنگهای سبز تیره، تا حدودی تناسب دارد. همچنین با اینکه رنگ مکمل آن، بنفش است، ولی باید در هماهنگ کردن آن، دقت شود. همچنین ترکیب زرد با نارنجی، زرد با قهوهای و زرد با سفید، خیلی توصیه نمیشود.
سبز:
رنگ سبز، چون رنگ اصلی طبیعت است، تقریبا با همه رنگها، هماهنگی دارد. همچنین این رنگ، با رنگهای زرد و آبی، اگر در تنالیتههای رنگی مناسب استفاده شوند، هماهنگی خوبی ایجاد میکند، اما در هماهنگ کردن این رنگ با رنگ قرمز، نارنجی و برخی از بنفشها، باید توجه بیشتری داشت.
بنفش:
برای هماهنگ کردن رنگهای دیگر با رنگ بنفش نیز مانند رنگ آبی، بهتر است از ترکیبات تیرهتر این رنگ استفاده شود. این رنگ، با رنگ مشکی، تناسب زیادی ندارد و هماهنگ کردن آنها با یکدیگر، خیلی توصیه نمیشود. همچنین ترکیب بنفش و کرم نیز یکی دیگر از نبایدهای دنیای مد است.
قهوهای:
رنگ قهوهای، یکی دیگر از رنگهایی است که با خیلی از رنگها، تناسب خوبی ندارد. همانطور که پیشتر به آن اشاره شد، این رنگ، ترکیب خوبی با مشکی و زرد ایجاد نمیکند. همچنین قهوهای با خاکستری، نارنجی و بنفش تیره نیز تناسب ندارد.
بحث نورپردازی هم مهم است مثلاً برای زیبایی ساختمان:
اجازه ندهید که ساختمانتان در سیاهی گم شود. یک نورپردازی عالی باعث برتری ساختمان شما نسبت به ساختمان های دیگر در شب می شود. در کنار چراغ های قابل مشاهده ای که بالای درب ورودی و درب پارکینگ نصب می شوند، چراغ های دیگری نیز وجود دارند که باید در نمای ساختمان کار گذاشته شوند. چراغی را که به استایل و سبک ساختمانتان شبیه است را انتخاب کنید. خانه های سنتی و قدیمی با لوسترهای فانوس مانند که از دو طرف درب ساختمان آویزان شده است، زیباتر می شود. چراغ های استیل کوچک جذابیت بیشتری به قسمت ورودی ساختمان می دهد
درحالیکه همه ی ما خواستار خانه ای زیبا هستیم که در میان مابقی خانه ها بدرخشد، میخواهیم ساختمانمان نیز با محیط اطراف و همسایگی اش تطابق داشته باشد. طراحی نمای ساختمان پروسه ی پیچیده ای از ترکیب رنگ، متریال، تقارن و … می باشد که نمی تواند برای طراحان تازه کار شغل آسانی باشد.
آیا شما تا به حال از زیبایی و جلوه ی نمای یک ساختمان متعجب شده اید؟ دلیل تمایز آن ساختمان از ساختمان های دیگر چیست که باعث توقف شما در مسیرتان می شود؟ این ساختمان های خیره کننده بعضی از قوانین کلیدی طراحی را رعایت کرده اند. بله، هر طراحی چه داخلی چه خارجی، برای منحصر به فرد شدن احتیاج به رعایت کردن قوانین دنیای طراحی را دارد