آگاهی از اینکه چه موادی هوای خانه را آلوده و کثیف میکند میتواند به ما کمک کند تا سطح آلودگی را پایین نگه داریم. به خصوص اگر کودک کم سن و سالی در خانه داشته باشیم که نسبت به آلودگیها از ما حساستر و آسیبپذیرتر است.
وسایلی مانند چسب، رنگ، دود و … را باید از بچهها دور نگه دارید. اگر خواهر یا برادری دارند که برای مدرسه یا دانشگاه باید از این وسایل استفاده کنند محیط کار آنها را از فضایی که کودک در آن تنفس میکند دور نگه دارید.
در و دیوارهایی که تازه نقاشی شده است هم گازهای مضری متصاعد میکنند.
مواظب شومینه، اجاق گاز و بخاری خانهتان باشید چون اگر درست کار نکنند و دودکش یا فیلترشان مشکلی داشته باشد میتوانند گازهای خطرناکی مثل دیاکسید یا منواکسید کربن را بیش از حد تولید کنند.
ضمنا پختن غذا در ظروف تفلون در دمای بسیار بالا هم ممکن است باعث آزادسازی دودهای سمی شود.
پردهها، مبلمان و وسایل نو را پیش از اینکه وارد خانه کنید مدتی در معرض هوای آزاد قرار دهید زیرا ممکن است فرمالدئید در هوا پخش کنند که میتواند افراد را به بیماریهای تنفسی دچار کند.
همچنین لباسهایی که از خشکشویی میگیرید را پیش از آوردن به خانه و پوشیدن مدتی در معرض هوای آزاد قرار دهید چرا که خشکشوییها غالبا از پروکلرواتیلن استفاده میکنند که ماده شیمیایی و سرطانزا است.
فرش و قالیچه نو را هم بلافاصله وارد خانه نکنید و مدتی هوا بدهید. از همه مهمتر اینکه ضرر مواد شوینده، پاک کننده و اسپریهای خوشبوکننده را هم هیچ وقت نباید از یاد ببرید.