پدر شدن در سنین بالا/ آیا سن پدر بر سلامت جنین تاثیرگذار است؟!

زنان ممکن است تنها کسانی نباشند که ساعت بیولوژیکی بدن‎شان بر سلامت نوزاد اثر دارد. در حالی که هنوز پژوهش‎های بیشتری مورد نیاز است، مطالعات نشان می‎دهند که سن پدر در زمان لقاح نیز می‎تواند در شکل‎گیری مشکلات پزشکی فرزندان مؤثر باشد.

برای نمونه مطالعات، بین مسن بودن پدر و عوامل زیر ارتباطاتی را کشف نموده‎اند:

سقط جنین

برخی مطالعات نشان می‎دهند زنانی که از مردان مسن‎تر باردار شده‎اند، خطر بالاتری در مورد سقط جنین دارند.

اوتیسم

کودکانی که از پدرهای ۴۰ ساله یا مسن‎تر متولد می‎شوند نسبت به فرزندان مردان ۳۰ ساله یا جوان‎تر به احتمال بالاتری به اوتیسم مبتلا می‎شوند.

نقص مادرزادی

احتمال وقوع این مسئله بسیار کم است، اما شاید باردار شدن از مردان مسن‎تر، احتمال به دنیا آمدن فرزندان مبتلا به این نقص‎ها را (مانند اختلال رشد استخوان) افزایش دهد.

اسکیزوفرنی

نوزادان مردان ۵۰ ساله یا بالاتر بیشتر از نوزادان مردان ۲۵ ساله یا جوان‎تر احتمال دارد به مشکل مغزی اسکیزوفرنی مبتلا شوند.

اختلالات شناختی

در مطالعه‎ای که در سال ۲۰۰۹ انجام شده است، کودکانی که در زمان لقاح سن پدران‎شان بالاتر بوده است در سن ۷ سالگی در آزمون‎های اندازه‎گیری تمرکز، حافظه، خواندن و مهارت‎های استدلال نمرات پایین‎تری را کسب کرده‎اند.
محققان بر این باورند که خطر ابتلا به مشکلات سلامتی ممکن است به دلیل جهش‎های ژنتیکی وابسته به سن در مردان مسن‎تر باشد. البته لازم به ذکر است با وجود این خطرات، به طور کلی خطر اثرگذاری سن بالای پدر بر سلامت فرزند بسیار کمتر از سن بالای مادر بر سلامت فرزند است. 

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. ارتباط سن پدر بر سلامتی نوزاد چیست؟
    روزنامه دیلی تلگراف در گزارش خود در مورد خطر سلامتی برای نوزادانی که پدرانشان بالای ۴۵ سال هستند، هشدارهای زیادی می دهد. مطالعه ای بر روی بیش از ۴۰ میلیون زایمان در ایالات متحده نشان داد، نوزادان متولد شده با پدران ۴۵ ساله یا بالاتر، احتمالا زودرس متولد می شوند، وزن کمی دارند و بعد از تولد نسبت به نوزادانی که پدران جوان تر دارند، به مراقبت بیشتری نیاز دارند. گرچه احتمال بالا رفتن ریسک کم بود، اما از آنجا که تعداد زیادی از مردان و زنان دیرتر صاحب فرزند می شوند، محققان می گویند که مردان باید آگاه باشند که به تاخیر انداختن پدر شدن، بدون ریسک نیست.
    سال هاست که در مورد خطرات احتمالی دیرتر مادر شدن به زنان هشدار داده می شود، اما تحقیقات کمتری در مورد تأثیر سن مردان بر سلامت فرزندانشان انجام شده است. محققان معتقدند که افزایش ریسک ممکن است به دلیل تغییر اسپرم مردان مسن باشد، که می تواند روی رشد جنین تأثیر بگذارد. اما نمی توانیم مطمئن باشیم که سن مردان تنها عاملی است که بر نتایج تأثیر می گذارد.
    در حالی که محققان سن مادران را در نظر گرفتند، سلامت و سبک زندگی هر دو والدین هنوز هم می توانست تأثیر داشته باشد. پیروی از سبک زندگی سالم برای مردانی که در مورد فرزند داشتن تلاش می کنند، بسیار مهم است. کاهش مصرف الکل، جلوگیری از مصرف داروهای غیر مجاز و روان گردان و سیگار نکشیدن از عوامل کلیدی هستند که مردان می توانند اسپرم خود را سالم نگه دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *