ور رفتن کودک با خود!/ بهترین واکنش در برابر خودارضایی کودکان؟!

دختر خواهر پنج ساله ای دارم که این خانم کوچولو نمی دونم چطور بگم فکر می کنم یه جورایی خودارضایی داره. چون بیشتر مواقع روی زمین دراز می کشه و با دو تا دستاش به شرمگاه خودش فشار میاره و پاهاش و بالا و پایین می بره طوری که تمام بدنش عرق می کنه و صورتش قرمز میشه. اوایل تا کسی می دیدش خودشو از روی زمین جمع می کرد، اما الان نه براش عادی شده بهش تذکرم دادیم که این حرکت زشته و کارخوبی نیست اما می گه دوست دارم!

الان یک سالی می شه که این کار می کنه از نظر خانوادگی هم پدر و مادرش مومن هستند و لباسای مناسب می پوشن اما نمی دونیم چرا این کوچولو این کار می کنه دوستی هم نداره که باهاش رفت و آمد داشته باشه درضمن تک فرزندم هست.

پاسخ:

در خصوص هویت جنسی کودکان دو مرحله را پشت سر می گذارند یکی آگاهی جنسی است که از سه سالگی شروع می شود و یکی مرحله حساس شدن به تفاوت جنسی است که از پنج – شش سالگی شروع می شود.
آگاهی جنسی به این مفهوم که کودک روی اندام های خود کنجکاو می شود و آلت تناسلی خود را پیدا کرده از آن آگاه می شود و متوجه می شود که با مالیدن این منطقه احساس لذت می کند.
علت اینکه کودک در دستشویی زمان زیادی را سپری می کند همچنین در حمام یا قبل و بعد خواب با آلت خود بازی می کنند همه و همه به خاطر آگاهی جنسی و کشفی است که کودک انجام داده است.
در این دوره کودک بیشتر مایل است در مورد خودش اطلاعات پیدا کند. در این موقع است که خود ارضایی در آنها شدت می گیرد. در پسر ها با مالیدن آلت و در دختر ها با کشیدن ناحیه تناسلی به اشیاء انجام می شود.

تا اینجا این مرحله طبیعی است و به هیچ وجه به آن توجه نکنید و باید در این مرحله آموزش های لازم را به او بدهید.
از حدود سه سالگی بازی کودک عوض می شود و بازی های دختر ها و پسر ها متفاوت می شود و بازی ها مخصوص جنس خودشان می شود. از پنج سالگی کودک به تفاوت های خود با جنس مخالف حساس می شود.
در این سن است که والدین غیر همجنس دیگر با کودک خود به حمام نمی روند، لباس خود را جلو آن ها تعویض نمی کنند.
در این سن سوالات جنسی شروع می شود و باید بدانیم که چگونه به آنها پاسخ دهیم.

بازی های نمادین در این سنین زیاد می شود آن ها این بازی ها را صرفا برای ارضاء کنجکاوی های خود انجام می دهند و قصد کودک از این بازی ها شناخت تفاوتهای خود با دیگران است .

در این سنین کودکان را تنها نگذارید و هر از گاهی به آنها سر بزنید.
در این مورد به خصوص بهتر است حساسیت زیادی ایجاد نکنید و برای مثال با جملات امر یا نهی و با صدای بلند منع کردن کودک فقط تمایل او را به انجام کار بیشتر می کند.
به جای آن حواس او را پرت کنید و او را مشغول کار دیگری نمایید

همچنین می توانید ماده ای مانند کرم یا روغن را روی شکم او بمالید و از او بخواهید برای مدتی روی شکم نخوابد تا روغن به لباسهایش نزند برای این کار می توانید توضیحی پزشکی، ورزشی یا بهداشتی بیاورید.

منبع خبر : تبیان

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *