یک روانشناس متخصص با تاکید بر اهمیت چگونگی رفتار با فرزندان همسر به برخی از نکات کلیدی در جهت ایجاد روابط درست اشاره کرد.
جاوید ثمودی در ابتدا با تاکید بر انتخاب درست و عاقلانه در زندگی گفت: اگر قصد ازدواج با فردی که دارای فرزند است، را داریم باید به این باور برسیم که او را به همراه فرزندانش انتخاب کردهایم.
این متخصص روانشناس تصریح کرد: در برخی از موارد زوجین پس از ازدواج به دلیل عدم مهارت در برقراری ارتباط با فرزند همسر احساس شکست و ناکامی می کنند و گاه روشهای خصمانه و انتقام جویانهای را در جهت حذف فرزندان از زندگی خود در پیش می گیرند.
وی با بیان ضرورت درک واقعیات زندگی قبل از ازدواج عنوان کرد: در ازدواج باید همه جوانب را سنجید و اگر توانایی نگهداری و یا سرپرستی از فرزند همسر را در خود می بینیم برای ازدواج اقدام کرد ضمن اینکه باید به این باور رسید که ازدواج با همسر دارای فرزند می تواند یک تجربه لذت بخش و ارزشمندی باشد.
ثمودی خاطرنشان کرد: در مرحله اول پس از انتخاب باید توجه داشت که وظیفه ما در قبال فرزندان همسر دو چندان می شود چرا که قطعاً آنها با مشکلات و کمبودهای عاطفی در گذشته به دلیل طلاق و یا مرگ یکی از والدین مواجه بوده اند از این رو لازم است علاوه بر وظیفه شناسی در قبال این فرزندان، به نوعی محبت و عشق خود را نیز با آنان تقسیم کنیم.
وی صبر و شکیبایی را یکی از مولفههای مهم در ایجاد ارتباط دوستانه با فرزندان همسر برشمرد و اظهار داشت: رفتارهای عجولانه و از دست دادن صبر در مواجهه با رفتارهای سرد و یا کینه توزانه فرزندان همسر اثرات منفی در پی دارد و زودتر شما را به بن بست می رساند.
این روانشناس اجتماعی عنوان کرد: اگر والدین قبل از ازدواج مجدد شرایط زندگی خود را برای فرزندان به درستی تبیین کنند میتوانند در ایجاد یک رابطه عاطفی موفق تر باشند همچنین افراد در ازدواج نیز باید بتوانند اعتماد فرزندان همسر را به خود جلب کنند.
وی در خصوص ایجاد ارتباط عاطفی با فرزندان همسر گفت: واقعیت این است که قبل از آن که زوج توقع داشته باشد فرزندان همسر پذیرای یک عضو جدید در کانون خانواده خود باشند باید بپذیرد که فرزندان همسر را همچون عضوی از خانواده خود میداند اگر با این تفکر وارد زندگی فرد دیگری شویم قطعاً رفتارهای ما تصنعی و یا از روی اجبار نخواهد بود.
ثمودی متذکر شد: توجه داشته باشیم که فرزندان در هر سنی، هوشیارانه عملکرد ما را ارزیابی می کنند و هنگامی که رفتارهای ما تنها برای جلب نظر همسر باشد و محبتی از صمیم قلب با فرزندان همسر نداشته باشیم آنها نیز رویکردی دیگر در طرد ما از کانون خانواده خود انتخاب می کنند.
وی فرصت دادن به فرزندان همسر در محیط خانه برای پذیرش زوج را یکی از راهبردی ترین روشها دانست و افزود: فرزندان برای التیام بخشی به غمهای خود ناشی از طلاق و یا مرگ یکی از والدین به فرصت نیاز دارند و گاه رفتار عجولانه ما میتواند اثری منفی بر روابط بگذارد.
این روانشناس متخصص عنوان کرد: ایجاد رابطه دوستانه و عاطفی با فرزندان همسر در سنین کودکی به مراتب آسان تر است چرا که تربیت پذیرتر می باشند و می توان با محبت و صبوری آنها را مجذوب رفتار خود کنیم.
وی با بیان اینکه مشکلات نباید اجازه بدهد تا رابطه زناشویی به مخاطره بیفتد خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از زوجین به دلیل عدم توان در برقراری ارتباط درست ابراز پشیمانی از ازدواج می کنند و با عصبانیت و یا سرزنش همسر به دلیل رفتار فرزندان رابطه زناشویی خود را نیز به مخاطره می اندازند.
ثمودی در پایان تصریح کرد: با بهره گیری از مشاورههای تخصصی می توان مهارتهای لازم برای ایجاد ارتباط با فرزندان همسر را به دست آورد از این رو زوجین هرگز به دلیل عدم توانایی در ایجاد ارتباط با فرزندان همسر، رابطه زناشویی خود را به مخاطره نیندازند چرا که جدایی در این مرحله به مراتب آسیبهای بیشتری را به فرزندان وارد می کند.
منبع خبر : ایسنا