صبحانه نخوردن در بارداری فشار خون شما را بالا می برد!
آمادگی برای بالا رفتن فشار خون بارداری در افرادی که از خوردن صبحانه غافل میشوند، دیده شده است که این نیز منجر به انسداد عروق خواهد شد. از طرف دیگر، افزایش فشار خون خطر بروز شرایط نامساعد قلبی و عروقی از جمله سکته را به همراه دارد.
فشار خون بارداری مانع رشد نرمال جنین، کم وزنی و زایمان زودرس می شود.
نخوردن صبحانه در بارداری ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش میدهد!
دیابت یا قند خون بالا در طول شش هفته اول بارداری بر رشد اندام هاي جنين اثر مي گذارد و مي تواند سبب ايجاد نقايص مادرزادی جنین شود.
گروه بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد تحقیقی را انجام داد که هدف از آن پیدا کردن رابطهای میان عادات غذایی و وضعیت سلامت افراد بود. در این آزمایش که تقریبا ۶ سال به طول انجامید، تعداد ۴۶،۲۸۹ زن شرکت کردند. نتایج این تحقیق شگفتانگیز بود. طبق نتایج بهدست آمده از این تحقیق، زنانی که عادت به نخوردن صبحانه داشتند در مقایسه با زنانی که بطور روزانه و مرتب صبحانه خود را میخوردند بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دوم قرار داشتند.
بدتر آنکه، خطر بروز دیابت نوع دوم در زنان شاغلی که عادت به حذف وعده غذایی صبحانه خود داشتند نیز ۵۴% بیشتر از سایرین بود.
نخوردن صبحانه در بارداری موجب اضافه وزن شما میشود!
اضافه وزن و چاقی مادر با بروز بیشتر ماکروزومی یعنی وزن بیش از چهار کیلوگرم نوزاد در بدو تولد، همراه است.
چاقی عامل خطری برای بسیاری از بیماریهای دوران بارداری از جمله دیابت بارداری، فشار خون بالا و مسمومیت بارداری بوده و همچنین با شیوع بیشتر عفونتهای رحم و خونریزیهای پس از زایمان همراه است.
اگر شما از یک رژیم غذایی کاهش وزن پیروی میکنید و در این رژیم عادت به نخوردن صبحانه دارید، بهتر است که در رژیم خود تجدید نظر کنید. طبق مطالعاتی که در مورد تاثیرات منفی نخوردن صبحانه انجام شده است، احتمال افزایش وزن در افرادی که از وعده غذایی صبحگاهی خود غافل میشوند بیشتر از سایرین است و این نتیجه کاملا با هدف کاهش وزن و تناسب اندام شما مغایرت دارد.
حذف کردن صبحانه میل شدید به غذاهای شیرین و چرب را در شما افزایش میدهد. بعلاوه، در این وضعیت حملات ناشی از گرسنگی در شما نسبتا شدید بوده و به این ترتیب در طول روز هرچیزی که در مقابلتان قرار بگیرد را با ولع خواهید خورد. هرچه سطح گرسنگی شما بیشتر باشد، مصرف غذا در شما بالاتر خواهد رفت و باین ترتیب برخی اوقات کالری دریافتی شما نیز از سطح لازم برای شما فراتر خواهد رفت. عادت همیشگی نخوردن صبحانه در نهایت بجای کاهش وزن منجر به افزایش وزن خواهد شد.
صبحانه نخوردن در بارداری تاثیری منفی روی سطح انرژی و حال و احوال شما دارد!
طبق مطالعهای که در ژورنالی به نام رفتار روانی در سال ۱۹۹۹ منتشر شد، عدم مصرف صبحانه تاثیراتی منفی بر انرژی و حال و احوال فرد میگذارد. این تیم تحقیقاتی انگلیسی مطالعهای را روی ۱۴۴ انسان سالم انجام دادند که در طول شب هیچ غذایی مصرف نمیکردند و اصطلاحا روزه شبانه میگرفتند. این گروه به ۳ دسته تقسیم شد: به گروه اول یک صبحانه سالم و متوسط داده شد. گروه دوم فقط قهوه دریافت کرد و گروه سوم هیچ صبحانهای دریافت نکرد. سپس این گروهها به مدت دو ساعت مورد مشاهده قرار گرفتند. طبق یافتههای این تحقیق، ضعیفترین مهارتهای ذهنی و بیشترین میزان خستگی در گروهی مشاهده شد که هیچ صبحانهای دریافت نکرده بود. تفاوت چندانی بین دو گروه دیگر مشاهده نشد. بنابراین نخوردن صبحانه موجب پایین رفتن سطوح انرژی شما در بارداری شده و تاثیر منفی بر حافظه وارد میکند.
با صبحانه نخوردن خطر ابتلا به سرطان افزایش پیدا میکند!
حذف کردن صبحانه باعث زیاده روی در مصرف غذا در طول روز میشود و باین ترتیب زمینه برای افزایش شیوع بیماری چاقی فراهم میشود. طبق مطالعهای که توسط مرکز مطالعات سرطانی انگلستان انجام شد، دیده شده است که خطر ابتلا به سرطان در فرد مبتلا به چاقی یا اضافه وزن بیشتر از افراد دیگر است.
نخوردن صبحانه در بارداری عملکرد شناختی را تحت تاثیر قرار میدهد!
قرار دادن صبحانه در رژیم غذایی روزانه شما به شما در عملکرد شناختی بهتر مغزتان کمک میکند. مطالعهای روی گروهی از نوجوانان سنین بین ۱۲ و ۱۵ سال در دو مرحله آزمایشی انجام شد. در یکی از این آزمایش ها، گروه مورد نظر مجاز به مصرف صبحانه بود و در آزمایش دوم از افراد این گروه خواسته شد که وعده غذایی صبحگاهی خود را حذف کنند. دیده شد که افراد این گروه در مدت زمان دریافت صبحانه در رژیم غذایی روزانه خود دقت بیشتری در آزمون جستوجوی بصری نشان میدهند درحالیکه نخوردن صبحانه مانع از رسیدن به چنین نتیجهای خواهد شد.
خوردن صبحانه موجب تقویت عملکرد شناختی میشود. نتایج این تحقیق قابل تعمیم به مادران باردار نیز هست.
صبحانه نخوردن در بارداری موجب بروز میگرن میشود
هیپوگلیسمی یک اصطلاح پزشکی است که برای نشان دادن سطوح پایینی از قند خون به کار میرود. حذف کردن وعدههای غذایی کاهش عمدهای در سطوح قند خون را موجب میشود و به دنبال آن هورمون هایی آزاد میشود که میتوانند جبرانکننده سطوح پایین گلوکز باشند. از طرف دیگر، در نتیجه این فرآیند، سطوح فشار خون بالا رفته و سردرد و میگرن بارداری را به همراه خواهد داشت.
احتمال بروز این اتفاق با حذف صبحانه بیشتر خواهد شد زیرا صبحانه نخستین وعده غذایی است که در روز پس از حدودا ۱۲ ساعت غذا نخوردن مصرف میکنید. بنابراین، اگر میخواهید از اینگونه سردردها در امان باشید، از خوردن صبحانه خود مطمئن شوید.
صبحانه نخوردن در بارداری ریزش مو را تحریک میکند!
ریزش مو یکی از تاثیرات عمده و جانبی نخوردن صبحانه است. بله! یک وعده غذایی کم پروتیین خطرناک میتواند سطوح کراتین را تحت تاثیر قرار داده، مانع از رشد مو شود و ریزش مو را به دنبال داشته باشد. صبحانه وعده غذایی اصلی و ضروری هر روز است و نقشی مهم درتقویت رشد فولیکولهای مو دارد. بنابراین اگر میخواهید از داشتن موهایی محکم، شاداب و فاقد ریزش بهرهمند شوید، باید صبحانه روزانه و غنی از پروتیین را در رژیم غذایی خود قرار بدهید.
صبحانه نخوردن در بارداری سوخت و ساز شما را تحت تاثیر قرار میدهد
آیا اگر سوخت ماشین شما تمام شده باشد میتوانید آن را روشن کنید؟ خیر؟ به همین ترتیب هم شما برای شروع و راه انداختن سوخت و ساز بدن خود به صبحانه نیاز دارید. صبحانه نخستین وعده غذایی است که در ابتدای روز پس از حدودا ۱۲ ساعت استراحت بدن خودتان را با آن تغذیه میکنید. طبق مطالعات متعددی که با موضوع اهمیت صبحانه انجام شده است، افرادی که این وعده غذایی را در رژیم غذایی خود قرار میدهند به هنگام استراحت بدنشان از سوخت و ساز بیشتری برخوردار میشود.
صبحانه نخوردن در بارداری گیجی و سردرد را تشدید میکند
چنانچه شب گذشته، در مصرف برخی خوراکی ها زیاده روی کرده اید و اکنون دچار سردرد و گیجی هستید، میتوانید با صرف یک صبحانهی مقوی از شر اثرات آن خلاص شوید. یک صبحانه سرشار از آهن، اسید فولیک (ویتامین B۹) و دیگر ویتامینها و مواد معدنی به بدن شما کمک میکند تا کمبود مواد مغذی را جبران کند. بعلاوه، چنین صبحانهای سطح انرژی شما را افزایش خواهد داد.
این را به خاطر داشته باشید که حذف صبحانه میتواند میزان قند خون شما را کاهش داده، موجب سردرد و تهوع شود. پس صبحانه سالم و سرشار از پروتئین و کلسیم و سبزیجات را فراموش نکنید.
سلام ممنون از مطالب مفیدتون.در پناه حق