مقایسه عوارض زایمان طبیعی و سزارین/ سزارین دیگر محبوب نیست!

 زایمان طبیعی بسیارلذت بخش تر از سزارین است ولی امروزه افراد زیادی زایمان سزارین را ترجیح میدهند و نمیگذارند کودک به طور طبیعی به دنیا بیاید و این فقط بعلت داشتن درد است ولی اگر زایمان طبیعی داشته باشید بسیار خوب است و درواقع از بسیاری از مزایای آن بهره مند می شوید.

خداوند نعمتی به زن داده که به راحتی بتواند زایمان کند. اگر چه درد می‌کشد اما بلافاصله فراموش مي‌كند. درواقع موادی شبیه مورفین (آپومورفین) در بدن تولید مي‌شود که به صورت طبیعی درد را کاهش می‌دهد و بعد هم فراموشی ایجاد مي‌كند. برای همین است که می بینیم خانمی ۵ بار زایمان کرده و هنوز هم دوست دارد آن حس را تجربه کند.

همسران هم می‌توانند دراتاق زایمان باشند
اگر ما اجازه دهیم همان مکانیسمی که خداوند در بدن زن تعبیه کرده ادامه پیدا کند و به عبارتی مداخله نکنیم و فقط نظاره‌گر باشیم تا اتفاقی نیفتد، مطمئن باشید زایمان طبیعی بهترین راه است. خیلی از خانم‌ها می‌گویند ممکن است افتادگی مثانه و رحم پیدا کنیم. در حالی که چنین چیزی حقیقت ندارد مگر اینکه زایمان بسیار سخت باشد و عوارضی پیش بیاید. اما اگر یک متخصص زنان یا ماما نظاره گر باشد و نگذارد آن سختی‌ها به‌وجود بیاید، آن موقع عوارض و افتادگی ایجاد نمي‌شود و زایمان دلنشین مي‌شود.

خیلی‌ها می‌گویند ما از درد زایمان می‌ترسیم در حالی که ما می‌توانیم یک زایمان بی درد ایجاد کنیم. خیلی‌ها دوست دارند همسران‌شان در زمان زایمان کنارشان باشند. یعنی شوهر مي‌تواند در اتاق زایمان طبیعی یا سزارین کنار همسرش باشد. چه کسی محرم تر از شوهر به زن است؟ این کار از لحاظ شرعی، قانونی و اخلاقی هیچ منعی ندارد. به این صورت زن و شوهر هردو باهم شاهد تولد فرزندشان هستند و این بهترین خاطره برای آنها مي‌شود.

سزارین یک عیب بود!
سال‌ها قبل اگر درمورد خانمی که برای درد زایمان آمده بود تصمیم به سزارین می‌گرفتیم هر دو خانواده زن و شوهر اعتراض می‌کردند که مگر اين دختر عیبی دارد که نمي‌تواند زایمان کند؟! فرهنگ آن زمان چنین بود و سزارین یک عیب محسوب می‌شد.
اما اصلا سوابق سزارین چیست و چرا این نام برایش انتخاب شد؟ غربي‌ها مي‌گويند مادر سزار نمی‌توانست زایمان کند بنابراین پزشکان رومی پهلویش را شکافتند و سزار را به دنیا آوردند. قبل از آن این جراحی افتخار ایرانی‌هاست. در شاهنامه آمده است که رستم به دنیا نمی‌آمد. زال درمورد تهمینه از سیمرغ سؤال کرد. سیمرغ گفت«پهلویش را ببر و این مرهم را بردار و وقتی بچه به دنیا آمد از آن استفاده کن.» درواقع به جای سزارین باید گفت رستمینه؛ فرهنگستان علوم فارسی هم این نام را به جای سزارین انتخاب کرده است.

بگذارید علم برای‌تان تصمیم بگیرد
تمام موجودات زنده به صورت طبیعی تولید مثل می‌کنند از حشرات و پرنده‌ها بگیرید که تخم می‌گذارند تا نهنگ و دلفین که زایمان می‌کنند و حیوانات چهارپا و مهره داران و انسان. این چه حرکتی است که ما خانمی را که می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد و چند ساعت بعد از جایش بلند شود و به زندگی‌اش ادامه دهد را به خطر بیندازیم و به سزارین تشویق کنیم؟ سزارین یک جراحی کاملا جدی است و می‌تواند عوارض ایجاد کند. برای مثال احتمال دارد مثانه آسیب ببیند یا خونریزی کنترل نشود و حتی رحم را در بیاورند. حداقل ۳ ماه هم ممکن است عوارض جراحی همراه با بیمار باقی بماند. با انجام یک سزارین بی‌مورد برای دختر جوانی که تازه در ابتدای زندگی مشترک است، در صورت عارضه‌دار شدن شیرینی عشق را به زهر تبدیل می‌کنیم بنابراین سیاست ما اکنون این است که زایمان طبیعی را باب کنیم و سزارین را اجازه دهیم علم پزشکی انتخاب كند تا اگر روند زایمان طبیعی به مشکل برخورد و خطری برای مادر و بچه ایجاد شد آن وقت سزارین انجام دهیم نه اینکه خود بیمار بگوید من دوست دارم سزارین شوم.

رابطه زایمان طبیعی و سیستم قلبی عروقی، گردش خون، تنفس و هوشیاری نوزاد
وقتی رشد جنین کامل می شود آنگاه زایمان طبیعی انجام می شود.
وقتی زایمان به صورت طبیعی انجام می گیرد، مایع آمنیوتیک از ریه نوزاد خارج شده و بدین ترتیب مشکلات تنفسی در نوزاد کاهش می یابد.
زمانی که مادر به صورت طبیعی زایمان کند، نوزاد از مجرای زایمان عبور می کند، باکتری های محافظت کننده را برمی دارد. این باکتری ها وارد روده نوزاد می شوند و سیستم ایمنی را شکل می دهند.سیستم قلبی عروقی جنین را تحریک می کند و باعث گردش خون بهتر و آماده سازی او برای تولد می گردد.
در طی زایمان طبیعی، نوزاد از امواج هورمونی در کاتکول آمین ها استفاده می کند. این هورمون ها باعث می شوند نوزاد هوشیار شود و با مادر خود ارتباط برقرار کند.
هورمون اندورفین در جفت و بندناف موجود می باشد. این هورمون باعث می شود نوزاد بتواند خارج از رحم زندگی کند و راحت تر زایمان رخ دهد.
نوزادانی که با زایمان طبیعی به دنیا می آیند، دارای علاقه بیشتری در انجام رفتارهایی مانند مکیدن و گرفتن سینه مادر می باشند.
تحقیقات نشان داده کودکانی که با زایمان طبیعی به دنیا می آیند، ۲۰ درصد کمتر دچار بیماری دیابت نوع یک می شوند.
زایمان طبیعی نسبت به سزارین باعث می شود که نوزاد بر استرس غلبه بیشتری داشته باشد.


زنان با زایمان طبیعی احساس قدرت و رضایت بیشتری دارند
درد و ناراحتی بخشی از زایمان است، اما با زایمان طبیعی، زنان احساس قدرت و رضایت بیشتری دارند و از این حس که مادر شده اند لذت می برند. در این روش مادر هوشیار و آگاه می باشد و به جنین فشار وارد می کند تا به سمت مجرای زایمان حرکت کند.

در زایمان طبیعی نسبت به سزارین، بهبودی سریع تر حاصل می شود و مادر مدت زمان کوتاه تری را در زایشگاه می ماند و همچنین بازگشت سریع عضلات بدن به فرم طبیعى باعث بازگشت سریع تر او به محیط خانواده و شروع زندگى عادى می شود.

در زایمان طبیعى خونریزى كمتر است. احتمال عفونت و آمبولى كاهش مى یابد و نیاز نیست تا مادر آنتى بیوتیك زیادى مصرف كند. خطر زخم شدن و ایجاد عفونت و مشکلات دیگری مانند پارگی رحم در سزارین ، در زایمان بعدی وجود نخواهد داشت. و در نهایت آنکه کاهش مرگ و میر در این روش نسبت به سزارین و مقرون به صرفه تر بودن زایمان طبیعی را نباید نادیده گرفت.

از اثر داروی بیهوشی و انتی بیوتیک ها بر روی شیردهی مادران سزارینی
در زایمان طبیعى این درد قبل از وضع حمل است و در سزارین درد بعد از زایمان به وجود مى آید كه بسیار شدید تر از درد زایمان طبیعى است. ضمن این كه درد زایمان طبیعى چون متناوب است بین فواصل درد براى فرد امكان استراحت هست، اما درد زایمان سزارین این طور نیست و زمان زیادى باید بگذرد كه اثر داروهاى بیهوشى ، مصرف آنتى بیوتیك ها و … كه بر روى شیردهى نیز مؤثر است، ازبدن مادر خارج شود.

میزان خونریزی زنان بعد سزارین ۲ برابر زایمان طبیعی است و احتمال عفونت زنان بعد عمل سزارین بسیار بیشتر از زایمان طبیعی است وممكن است كه پس از عمل زایمان، عوارض ریوی در مادر به وجود آید و هم آغوشی مادر و نوزاد در عمل سزارین به خوبی برقرار نمی شود. زنی كه عمل سزارین انجام می‌دهد ۵ تا ۱۰ روز بعد از زایمان قادر به انجام كارهای شخصی خود نیست.

و علاوه بر هزینه بالای این عمل ، ميزان مرگ مادران سزاريني، ۳ برابر مادرانی است که به صورت طبیعی زایمان می کنند. بعد از سزارین، مادر در معرض خطر بالاتری در بارداری های بعدی خواهد بود. از جمله این خطرات، خونریزی و مشکل جفت و پارگی رحم می باشد. بعد از سزارین، خطر ایجاد لخته های خونی وجود دارد، به خصوص در رگ های پاها یا لگن. اگر لخته خونی به ریه های فرد برود منجر به آمبولی ریه می شود که می تواند خطر مرگ او را در پی داشته باشد.


آخرين بررسي ها درباره مقايسه كودكان متولد شده به روش زايمان طبيعي و سزارين
نوزاداني كه به روش سزارين به دنيا مي ‌آيند، نسبت به نوزاداني كه به روش طبيعي به دنيا مي ‌آيند، ۲۰ درصد بيشتر به ديابت نوع يك مبتلا مي ‌شوند.
ميزان آسم هم در كودكان سزاريني ۵۰ درصد بيشتر است. ميزان بازگشت نوزادان سزاريني به بيمارستان، با مشكلات تنفسي و عفونت و زردي هم چندين برابر است.

در حقیقت کدام مادر باید عمل سزارین انجام دهد؟
برخی مواقع برای حفظ سلامت مادر و کودک، سزارین بهتر از زایمان طبیعی است، مانند:
۱- مادر، بیماری خاصی داشته باشد مثل: بیماری قلبی، فشارخون بالا و یا عفونتی که ممکن است در حین زایمان به نوزاد منتقل شود مانند عفونت ایدز
۲- نوزاد مشکل خاصی داشته باشد.
۳- سر کودک پایین قرار نگیرد.
۴- سر نوزاد بیرون نیاید.
۵- سلامتی نوزاد در خطر باشد.
۶- مادرانی که چندقلو دارند.
۷- مادری که یک بار سزارین شده است.
۸- جفت و یا بند ناف مشکل ساز شود.

جای خالی کلاس های آموزشی
پروسه زايمان يك پروسه بسيار خطرناك است و به دقت زيادي نياز دارد. علاوه بر اين زايمان طبيعي يك روند بسيار طولاني است و يك مادر نياز به مراقبت يک نفر ماما دارد، اما در بيمارستان ‌هاي ما به ازاي هر ۷ تا ۸ مادر باردار يك ماما وجود دارد.

در صورتي ‌كه طي كلاس‌هاي دوران بارداري و جلسات مشاوره عوارض زايمان طبيعي و سزارين براي مادران باز شود، هيچ مادر ايراني زير بار سزارين انتخابي نخواهد رفت.

نقش مهم پدر را نباید فراموش کرد
فراهم کردن محیطی آرام و دور از تنش در خانه توسط پدر رانباید نادیده گرفت. معمولا مادرانی که بیشتر تحت حمایت عاطفی همسران خود قرار دارند، علاقمندی شان به زایمان طبیعی بیشتر می شود، زیرا تحمل درد ناشی از زایمان طبیعی برای مادرانی که پشتوانه عاطفی دارند آسان می شود. 

در خارج از کشور فرهنگ این است که خیلی‌ها برای زایمان از داروهای بی‌حسی استفاده نمی‌کنند و در این مورد نگرانی ندارند زیرا پزشک و ماما از ۹ ماه قبل با بیمار کار کرده و اطلاعات کافی را به او داده‌اند. اما حالا در ایران به دلایلی این اطلاعات به بیمار کم می‌رسد و اطرافیان دخالت می‌کنند و فرد را از زایمان طبیعی می‌ترسانند. 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *