مقاربت منقطع زمانی است که مرد، پیش از انزال (خارج شدن منی در هنگام ارگاسم) آمیزش را قطع می کند و آلت را از واژن خارج میکند. هدف آن است که مایع منی به داخل واژن ریخته نشود. این روش قدیمی ترین راه جلوگیری از بارداری به صورت داوطلبانه است که هنوز هم به گستردگی بکار می رود.
مقاربت منقطع با وجودیکه بصورت تاریخی در میان عوام به عنوان روش پیشگیری از بارداری ناخواسته شناخته می شود و بکار می رود، اما از نظر علمی به دلیل کارآیی پایین و غیرقابل پیش بینی بودن، به هیچ زوجی پیشنهاد نمی گردد. ارائه مطلب در خصوص این روش در کنار سایر روشهای پیشگیری از بارداری تنها بدلیل آگاهی مخاطبان عزیز درباره این روش است و جوان سالم استفاده از این روش را برای پیشگیری از بارداری به شما پیشنهاد نمی کند.
این روش چگونه کار میکند؟
مقاربت منقطع تلاشی است برای جلوگیری از ورود اسپرم به واژن که با ریختن مایع منی به خارج واژن انجام میشود.
کارآیی این روش چقدر است؟
در طی یک دورة یک ساله ۲۷ زوج از ۱۰۰ زوجی که از این روش استفاده میکنند باردار میشوند. بدیهی است شانس بارداری بستگی به این دارد که آلت در زمان مناسبی و در هر بار فعالیت جنسی از واژن بیرون کشیده شود.
حتی برای مردانی که معتقدند این کار را میتوانند به خوبی انجام دهند، روش عقب کشیدن روش مؤثری برای پیشگیری از بارداری نیست. علت آن است که حتی پیش از خارج شدن منی، تعدادی اسپرم در ترشحات خارج شده از آلت وجود دارد که ممکن است برای حاملگی کافی باشد حتی اگر تمام منی به درستی در خارج واژن تخلیه شود. مسألة دیگر این است که برای بسیاری از مردان پیش بینی زمان انزال مقدور نیست و ممکن است به صورت ناخواسته قبل از توانایی توقف فعالیت جنسی و خارج کردن آلت، انزال در داخل واژن اتفاق بیفتد. این روش همچنین میتواند با ایجاد وقفه در فعالیت جنسی، لذت جنسی را تحت تأثیر قرار دهد.
به هر حال در صورتیکه زوجی از هیچ روشی برای پیشگیری از بارداری استفاده نمیکنند مقاربت منقطع ممکن است بهتر از استفاده نکردن از هیچ روش پیشگیری از حاملگی باشد.
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مقاربتی
مقاربت منقطع هیچ محافظتی در مقابل بیماریهای مقاربتی ایجاد نمیکند و برای این منظور حتماً باید از کاندوم استفاده نمود.
این روش برای چه کسانی مناسب است؟
مقاربت منقطع روش مطمئنی برای پیشگیری از بارداری نیست و در حقیقت کمترین اثر را برای این منظور دارد. به همین جهت استفاده از این روش برای پیشگیری از بارداری به هیچ زوجی پیشنهاد نمیشود.
دیافراگم چگونه کار میکند؟///
دیافراگم از ورود اسپرم به درون رحم جلوگیری میکند. برای افزایش اثر آن، مواد اسپرم کش در قسمت گنبدی و لبههای آن ریخته میشود. دیافراگم تا ۶ ساعت قبل از داشتن رابطة جنسی در محل مناسب آن قرار داده میشود. پس از رابطة جنسی بایستی حداقل ۶ ساعت در محل باقی بماند و حداکثر تا ۲۴ ساعت بعد، از محل خارج شود. به عبارت دیگر از ۶ تا ۲۴ ساعت بعد از رابطة جنسی زمان خارج کردن دیافراگم است. دیافراگم را میتوان با وارد کردن انگشت در واژن به بیرون کشید. پس از هر بار استفاده، دیافراگم میبایستی شسته شده و خشک گردد و در ظرف خود قرار گیرد.
در هر بار استفاده بایستی مواد اسپرم کش را درون قسمت گنبدی (سمتی که به طرف دهانه رحم قرار می گیرد) و در سرتاسر لبههای دیافراگم ریخت و دیافراگم را در محل مناسب جاگذاری کرد.
هیچگاه نباید از مواد لزج کننده با پایه روغنی مانند روغن معدنی، وازلین یا روغن بچه همراه دیافراگم استفاده کرد چرا که باعث حل شدن آن میگردد. بعضی از کرمهای دارویی مانند کرم ضد قارچ واژنی نیز میتوان به دیافراگم آسیب برساند.
هر ۲ سال یکبار میبایستی دیافراگم تعویض شود.
///کارآیی دیافراگم چقدر است؟
در طی یکسال، از هر ۱۰۰ زوج استفاده کننده از دیافراکم، ۱۶ زوج بصورت ناخواسته باردار میشوند. استفادة صحیح و به موقع از این روش در موفقیت آن نقش عمدهای دارد.
فراموش نکنیم که اصل اساس در کارآیی روشهای پیشگیری از بارداری ناخواسته، انتخاب روش مناسب جهت هر فرد و استفاده دائمی و مناسب از آن روش مطابق دستورالعمل آن است.