معرفی ۱۰ خوراکی پرخاصیت توصیه شده/ سالمترین خوردنیهای طبیعی دنیا کدامند؟

انواع لیمو
تنها یک عدد لیمو حاوی بیش از ۱۰۰ درصد نیاز روزانه فرد به ویتامین C است و به افزایش سطح کلسترول خوب HDL و تقویت استخوان ها کمک می کند. فلاونوئیدهای مرکبات که در انواع لیمو یافت می شود، مانع از رشد سلول های سرطانی است و باعث می شوند که این میوه به صورت یک ضد التهاب عمل می کند.

بروکلی
یک ساقه متوسط بروکلی حاوی بیش از ۱۰۰ درصد نیاز روزانه انسان به ویتامین k و تقریبا ۲۰۰درصد دوز روزانه توصیه شده ویتامین سی است که هر دو این دو این ویتامین ها از مواد مغذی ضروری برای استخوان سازی محسوب می شوند. مصرف این مقدار بروکلی به دفع سرطان های متعدد نیز کمک می کند.

شکلات تلخ
پودر کاکائو غنی از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدانی است که کلسترول بد را کاهش و سطح کلسترول خوب را افزایش می دهد.

سیب زمینی
یک سیب زمینی قرمز حاوی ۶۶ میکروگرم فولات سازنده سلول است که میزان آن تقریبا به اندازه یک فنجان اسفناج یا کلم بروکلی است. یک سیب زمینی شیرین نیز تقریبا حاوی هشت برابر نیاز روزانه انسان به ویتامین A است که برای مبارزه با سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است.

ماهی سالمون
ماهی سالمون منبع بزرگی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که با کاهش خطر ابتلا به افسردگی، بیماری قلبی و سرطان ارتباط دارد.

یک وعده سه انسی (۸۵٫۰۴ گرم) سالمون حاوی تقریبا ۵۰ درصد از دوز روزانه انسان به نیاسین است که از ابتلا به بیماری آلزایمر و کاهش حافظه پیشگیری می کند.

گردو
گردو در میان همه آجیل ها حاوی بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا ۳ است که به کاهش کلسترول کمک می کند. نشان داده شده است که امگا ۳ باعث بهبود وضعیت روانی و مبارزه با سرطان می شود.

آووکادو
آووکادو مملو از چربی های سالم است و در یک مطالعه ثابت شده است که کلسترول را تا حدود ۲۲ درصد کاهش می دهد. یک عدد آووکادو بیش از ۴۰ درصد نیاز روزانه انسان به فولات را تامین می کند که می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

سیر
سیر یک مبارز قوی با بیماری ها محسوب می شود و می تواند مانع رشد باکتری ها از جمله ایی کولی شود. یک ترکیب موجود در سیر به نام آلیسین Allicin می تواند به عنوان یک ضد التهاب قوی عمل کند و مشخص شده است که این ترکیب به پایین آوردن کلسترول و سطح فشار خون کمک می کند.

اسفناج
اسفناج حاوی لوتئین و زیگزانتین، دو آنتی اکسیدان تقویت کننده سیستم ایمنی است که برای سلامت چشم مهم است. تحقیقات اخیر نشان داده است که اسفناج در میان میوه ها و سبزیجاتی که با سرطان مبارزه می کنند، موثرترین است.

انواع لوبیا
مصرف یک وعده حبوبات (لوبیا، نخودفرنگی و عدس) چهار بار در هفته خطر ابتلا به بیماری قلبی را ۲۲ درصد کاهش می دهد. این رویه خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز کاهش می دهد.  

برای دیدن همه مطالب مربوط به بارداری لطفاً کلیک کنید

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…

اشتراک‌گذاری
یک نظر
  1. ویتامین ب۱۲ ویتامینی است که نه توسط حیوانات یا گیاهان بلکه توسط باکتری ها ساخته شده و سپس در چرخه طبیعی غذا به بدن حیوانات از جمله انسان منتقل می شود. باکتری های سازنده ویتامین ب۱۲ در طول دستگاه گوارش انسان از دهان تا مقعد قرار دارند. وجود این باکترها عامل مهمی در فراهم آوردن نیاز بدن به ویتامین ب۱۲ است. به همین دلیل کمبود این ویتامین در گیاهخواران کامل یا ویگن بسیار به ندرت دیده می شود. ویتامین ب۱۲ در بدن انسان به طور عمده در کبد ذخیره می شود. گفته می شود در کبد ذخیره ای برای حدود هفت سال نیاز بدن به این ویتامین وجود دارد. علاوه بر این، سیستم دقیق و کارآیی برای جذب دوباره ب۱۲ ترشح شده از کبد توسط صفرا وجود دارد به طوری که این سیستم قادر است تقریبا به طور کامل این ویتامین را توسط قسمت انتهایی روده کوچک یعنی ایلیوم بازیابی و جذب دوباره کند. همه این عوامل به علاوه میزان اندک مورد نیاز روزمره بدن به این ویتامین باعث می شود کمبود ویتامین ب۱۲ به ندرت دیده شود. هرچند باید اضافه کرداگر چه در تئوری می توان نتیجه گرفت که کمبود این ویتامین باید در گیاهخواران دیده شود ولی در واقعیت کمبود این ویتامین در افراد غیر گیاهخوار بیشتر دیده شده است. دلیل این مساله چند لایه است. محیط غیر صبیعی روده انسان و حیوانات به دلیل اضافه کردن آنتی بیوتیک های مختلف به غذای دام ها که به طور غیر مستقیم وارد بدن انسان نیز می شود، مصرف همه گیر داروهای مختلف از جمله آنتی اسیدها، شیفتگی روزافزون به استرلیزه کردن و از بین بردن باکتری ها و بالاخره طریقه فوق العاده ناسالم تهیه و عرضه مواد حیوانی از جمله این عوامل هستند. گیاهخواران به طور عموم به دلیل عدم مصرف مواد حیوانی کمتر از گوشتخواران یا همه چیز خواران دچار اختلالات هضمی/جذبی، ترشی معده و تغییرات محیط داخلی دستگاه گوارش بوده و کمتر در معرض خطرات سلامتی ناشی از مصرف هورمون ها، آنتی بیوتیک ها و سایر آلودگی های موجود در مواد حیوانی قرار دارند. مصرف مواد گیاهی که به روش ارگانیک تهیه شده باشند محیط داخلی سالم را برای رش باکتری های مفید سازنده ویتامین ب۱۲ در بدن گیاهخواران فراهم می سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *