قرص ضد تهوع دمیترون در شیردهی/ عوارض قرص دمیترون روی جنین

سلام ایا قرص دمیترون در دوران شیردهی برای نوزاد مضر است؟ در ضمن من ۳ ماهه باردارم. عوارض قرص دمیترون روی جنین چیست؟

پاسخ مشاور نی نی نما:

مصرف اين دارو در دوران بارداري و شيردهي مشكلي ايجاد نمي كند ولي حتما با نظر پزشك باشد و مقدار مصرف آن با توجه به شرایط شما تعیین شود.

قرص دمیترون چیست؟

نام تجاری: دميترون
نام ژنریک: اندانسترون

قرص دمیترون (Demitron) به منظور جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ ایجاد شده در جراحی، شیمی درمانی سرطان یا درمان با اشعه استفاده می‌شود. همچنین اگر خانم‌های باردار حالت تهوع شدیدی داشته باشند می‌توانند با تجویز پزشک خود از دمیترون استفاده کنند.

اندانسترون به جنین آسیبی وارد نمی کند با این حال اگر باردار هستید حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. هنوز بطور دقیق مشخص نیست که اندانسترون می تواند از شیر مادر عبور کند یا خیر. پس اگر کودک شیرخوار دارید بهتر است این مورد را نیز به اطلاع پزشک خود برسانید.

این دارو را نمی توان در کودکان زیر ۴ سال مورد استفاده قرار داد. نحوه مصرف دمیترون این دارو باید دقیقا طبق تجویز پزشک مصرف شود. تمامی دستورالعمل هایی که بر روی برچسب وجود دارد را دنبال کنید. از مصرف کمتر یا بیشتر دارو به صورت خودسرانه خودداری کنید. اندانسترون را می توان به همراه غذا یا بدون غذا مصرف کرد.

اولین دوز معمولا قبل از شروع جراحی، شیمی درمانی یا پرتو درمانی مصرف می شود. در مورد دوز مصرف طبق دستور پزشک عمل کنید. این دارو را با یک لیوان آب سر پر مصرف کنید. برای مصرف قرص سریع بازشونده (قرصی که در دهان حل می شود) به موارد زیر توجه داشته باشید:

قرص را در کاغذ مخصوص خود نگه دارید و تنها به هنگام مصرف آن را خارج کنید. بسته بندی را باز کنید و فویل آن را بردارید. برای برداشتن قرص حتما از دست خشک استفاده کنید. وجود آب در دست می تواند به این قرص اسیب وارد کند. قرص را به یکباره نبلعید. اجازه دهید این قرص در دهان حل شود. چند ثانیه صبر کنید تا قرص در دهان حل شود.

تداخل قرص دمیترون با سایر داروها:
– قرص دمیترون می تواند مشکل جدی قلب ایجاد کند، به خصوص اگر شما از داروهای خاصی استفاده کنید، از جمله آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد افسردگی، داروهای ریتم قلب، داروهای ضدویروسی و داروهایی برای درمان سرطان، مالاریا، ایدز. در مورد تمام داروهایی که استفاده می کنید و آن هایی که در طول درمان با قرص دمیترون شروع یا متوقف کرده اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

– مصرف داروی دمیترون، در حالی که از داروهای دیگر استفاده می کنید، می تواند سبب افزایش سطح سروتونین در بدن شود، وضعیتی که به نام "سندروم سروتونین" نامیده می شود که می تواند مرگبار باشد. در صورت استفاده از قرص های زیر به پزشک اطلاع دهید:

دارو برای درمان افسردگی؛
دارو برای درمان اختلال روانی؛
مواد مخدر؛ یا
دارو برای جلوگیری از تهوع و استفراغ.
این لیست کامل نیست و بسیاری از داروهای دیگر می توانند با دمیترون تداخل داشته باشند. این داروها شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی است. لیستی از تمام داروهای خود را به پزشک نشان دهید.

اگر مصرف دارو فراموش شود چه اتفاقی روی می دهد؟

به محض یادآوری، دوز فراموش شده را مصرف کنید. اگر زمان دوز بعدی فرا رسیده است مصرف دوز قبلی را فراموش کنید و از آن بگذرید. برای جبران دوز فراموش شده از مصرف داروی بیشتر پرهیز کنید.

اگر مصرف این دارو بیش از حد باشد چه اتفاقی روی می دهد؟

اگر فردی در مصرف این دارو زیاده روی کرده باشید باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. علامت اوردوز شامل از دست دادن ناگهانی دید، یبوست شدید، احساس سبکی سر یا ضعف و غش است.

در زمان مصرف اندانسترون از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟

این دارو ممکن است تفکر و پاسخدهی شما به شرایط موجود را مختل کند. اگر رانندگی می کنید یا در حال انجام فعالیت هایی هستید که به هوشیاری نیاز دارد حتما مراقب باشید. عوارض جانبی اندانسترون | دمیترون اگر واکنش‌های آلرژیک به این دارو داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید. این واکنش ها شامل بثورات جلدی، کهیر، تب، لرز، مشکل در تنفس، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو است.

اگر موارد زیر را در خود مشاهده کردید حتما با پزشک خود تماس بگیرید:

یبوست شدید، درد شکم یا نفخ سردرد به همراه درد قفسه سینه و سرگیجه شدید، ضعف و غش، ضربان قلب سریع یا تپش یرقان( زرد شدن پوست یا چشم) تاری دید یا از دست دادن موقت بینایی( که معمولا از چند دقیقه تا چند ساعت طول می کشد) سروتونین بالا در بدن (بیقراری، توهم، تب، ضربان قلب سریع، رفلاکس بیش از حد ، تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن هماهنگی، غش) عوارض جانبی اندانسترون شامل موارد زیر است: اسهال یا یبوست سردرد خواب آلودگی احساس خستگی تمامی عوارض جانبی این دارو در لیست بیان نشده است. اگر نشانه های دیگری داشتید حتما با پزشک معالج خود تماس بگیرید.

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *