عوارض “لیزر موهای زائد” در دوران بارداری و شیردهی!

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

آیا از رشد غیر طبیعی موهای بدن خود در دوران بارداری نگرانید؟ آیا به تدریج و همراه با بزرگتر شدن شکمتان برای حذف موهای زائد بدانتان با مشکل و تردید مواجه اید؟ آیا در این فکرید که برای رفع موهای زائد بدن می توان از لیزر استفاده کرد؟ در صورت داشتن چنین تصمیمی احتمالا در مورد ایمن بودن یا نبودن این روش در دوران بارداری نگرانید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مطالب زیر را مطالعه کنید.

اغلب کلینیک های زیبایی استفاده از لیزر در دوران بارداری را ایمن و بی خطر می دانند. ولی با این حال استفاده از این روش دارای عوارض جانبی اندکی است که بهتر است در مورد آنها بیشتر بدانید. در طول دوران بارداری بدن شما چه از نظر ظاهری و چه از نظر درونی دستخوش تغییرات فراوانی می شود. دوران بارداری با افزایش و عدم تعادل هورمونی بدن همراه است. این مساله منجر به بروز تغییرات گسترده ای از جمله رشد غیر طبیعی موها در برخی از نواحی بدن می شود. به همین علت ممکن است در این دوران رشد موهای زائد را بر روی صورت، قفسه سینه، پستان ها، بازوها و شکم خود تجربه کنید. رنگ این موها معمولا در مقایسه با موهای معمولی بدن تیره تر است. از آنجایی که بزرگ شدن روزافزون شکم در دوران بارداری امکان دسترسی راحت به برخی از نواحی بدن را دشوارتر می سازد ممکن است برای رهایی از موهای زائد و رفع دائم آنها به فکر استفاده از لیزر افتاده باشید.

استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد به سرعت در حال گسترش است. ولی توصیه پزشکان این است که از انجام این کار در دوران بارداری خودداری کنید. در حال حاضر در رابطه با مضرات احتمالی و عوارض جانبی استفاده از لیزر اطلاعات چندانی در دست نیست. ولی با این حال پزشکان بر این باورند که بهتر است احتیاط کرده و برای پیشگیری از عوارض احتمالی از انجام این کار در دوران بارداری خودداری کنید.

عوارض احتمالی
در زیر به برخی از عوارض احتمالی استفاده از لیزر اشاره شده و توصیه می شود پیش از تصمیم به انجام این کار به این موارد دقت کنید.

– در تکنولوژی لیزر مو از اشعه غیر یونیزه استفاده می شود. در این روش گرمای شدید تولید شده توسط لیزر موجب از میان رفتن ریشه موهای زائد می شود. این تشعشعات هیچ گونه جهش سلولی در افراد ایجاد نمی کنند. با وجودیکه عمق نفوذ اشعه لیزر در پوست چند میلی متر بیشتر نیست ولی ممکن است پرتوهای غیر یونیزه توسط بافت های اطراف ناحیه جذب شوند. هنوز از عوارض احتمالی لیزر بر جنین اطلاع چندانی در دست نیست.

– استفاده از لیزر در پاره ای موارد ممکن است همراه با اندکی درد و ناراحتی باشد. به همین علت معمولاً متخصصان این مراکز استفاده از پمادهای بی حس کننده را به شما تجویز خواهند کرد. این پمادها پس از قرار گرفتن بر روی پوست، توسط بدن جذب می شوند. به همین علت به توصیه پزشکان باید از به کار بردن اینگونه پمادها در دوران بارداری اجتناب کرد.

– پوست بدن در دوران بارداری بسیار حساس است. به همین جهت استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد ممکن است منجر به بروز درد، قرمزی، خارش و در نهایت مشکلات پوستی بیشتر شود.

– حذف کامل موهای زائد بدن با لیزر بسته به میزان رشد و ضخامت موها معمولاً بین ۶ تا ۸ ماه زمان می برد. به این معنا که کامل شدن جلسات درمان ممکن است تا ماه های پایانی بارداری ادامه یابد. و این در حالی است که پوست و بخش های مختلف بدن در مراحل پایانی بارداری حساس تر می شوند. به همین جهت ممکن است استفاده از لیزر برای شما بسیار مشکل و دردآور شود. ضمن آنکه در مراحل پایانی بارداری دراز کشیدن یا نشستن برای انجام لیزر برایتان دشوارتر خواهد بود.

– رفع موهای زائد بدن با لیزر به الگوی رشد موهای شما بستگی دارد. در حالیکه این الگوی رشد ممکن است در دوران بارداری دستخوش تغییر شود. تغییرات گسترده هورمونی در دوران بارداری می تواند موجب تحریک رشد فولیکول های خفته مو و یا کوتاه شدن چرخه رشد موهای بدن شوند. در نتیجه به علت بروز این تغییرات ممکن است اثرات درمانی لیزر چندان موثر واقع نشود

بنابراین در صورت باردار بودن می توانید انجام این کار را به تعویق بیندازید. هر چند که پس از زایمان نیز توصیه می شود که تا پایان دوران شیردهی از انجام این کار پرهیز کنید.

اگر چه با وجود تحقیقات مستمر دانشمندان در مورد عوارض احتمالی لیزر بر جنین هنوز نتایج قطعی و روشنی در این خصوص حاصل نشده ولی با این حال نمی توان این موضوع را دال بر ایمن و بی خطر بودن استفاده از لیزر دانست. بنابراین به منظور رعایت جوانب احتیاط و پیشگیری از وارد آمدن صدمات احتمالی به جنین بهتر است از انجام این کار در دوران بارداری صرف نظر کرد. 

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *