یکی از روشهای خطرناک عوام برای افزایش میل جنسی مراجعه به سایتهای مبتذل، غیراخلاقی، فیلمهای پورنو و عکسهای مستهجن است که شاید برای مدتکوتاهی میلجنسی را افزایش دهد ولی پس از چند ماه اعتیادآور شده و همسران بدون دیدن آن فیلمها نمیتوانند رابطه زناشویی داشته باشند.
یعنی فیلم میشود عامل تحریک زوجین و کمکم به جای همسر، تصویر ذهنی از آن فیلمها جایگزین میشود و علاقه به همسر از بین میرود. اگر مردی با قشنگترین زن دنیا هم ازدواج کند بعد از ۸ تا ۱۰ ماه چهره و جسم او برایش عادی میشود. اگر مرد با عوامل محرک ارتباط داشته باشد زمینه انحراف مرد و بیمیلیهای زن فراهم میشود.
روانشناسان و کارشناسان خانواده، ۵ دلیل اساسی را برای آثار منفی تماشای فیلمهای مستهجن بر زندگی زناشویی مطرح کردهاند:
۱٫ تاثیر و عملکرد این فیلمها مثل مواد مخدر است؛ احساس لذتی که برای اولین بار با تماشای آنها به فرد دست میدهد، دیگر تکرار نخواهد شد مگر آنکه با میزانی بسیار بیشتر به مصرف ادامه دهد. مردان هم اغلب، پس از نخستین تجربه، شروع به تماشای هرچه بیشتر این فیلمها میکنند. چیزی که باعث میشود از همسر و خانواده دور شوند یا حتی به بازده کاری آنها لطمه وارد کند.
۲٫ در این فیلمها نوعی تبعیض جنسی به چشم میخورد؛ زنها صرفا در نقش یک وسیله برای رفع نیاز ظاهر میشوند و در وضعیتی کاملا نامساوی با مردان قرار میگیرند. این امر باعث میشود مرد، همسرش را به مثابه فردی کماهمیتتر از خود بداند و به چشم ابزاری برای ارضای تمایلات جنسیاش به او نگاه کند. چنین مردی نمیتواند با همسرش رابطهای جز رابطه زناشویی برقرار کند، چرا که شخصیت همسرش را نمیبیند، فقط جسم او را میبیند.
۳٫ فیلمهای مستهجن، زن را در یکی از این ۴ دسته غیرانسانی و بیارزش جلوه میدهد: حریص پولپرستی که فقط برای مادیات به سمت مردها میرود، معشوقهای بیخرد، موجودی که میلی سیریناپذیر برای داشتن رابطه دارد یا کسی که در تمنای جلبتوجه است. مردانی که به دیدن این فیلمها میپردازند نابکارانهترین و خائنانهترین دیدگاه ممکن را نسبت به همسرشان پیدا میکنند و در نتیجه از برقراری رابطه عاطفی سالم و پرمعنا با همسرشان ناتوان میمانند یا حتی ممکن است رفتار خشونتآمیزی (که نشأت گرفته از همین دیدگاه است) نسبت به او داشته باشند.
۴٫ این فیلمها مرد را نسبت به همسرش کسل و بیتمایل میکند؛ مردی که مدام به تماشای اینگونه فیلمها میپردازد، دائم در معرض گستره بسیار متنوعی از اندامهای برهنه است که در نتیجه این تنوع، دیگر اندام همسرش نمیتواند برایش رضایتبخش باشد.
۵٫ این فیلمها معیاری از زیبایی را در ذهن بیننده به وجود میآورند که در واقعیت هیچ زنی نمیتواند به آن دست یابد. این امر منجر به نارضایتی و اشتباه مرد در مواجهه با واقعیت زندگیاش میشود. عمدهترین اثر سوء فیلمهای مستهجن این است که باعث میشود تمام انرژی جنسی که مرد باید صرف همسرش کند، هرز میرود و هدر رفتن غریزه جنسی مرد به این معناست که رابطه زناشوییشان کسلکننده و بیتنوع خواهد شد.
به نقل از شبکه خبر، دکترعفت السادات مرقاتی خوئی اظهار داشت: عوارض تماشای فیلم های مستهجن یا پورنوگرافی چه به صورت تصادفی و چه عادتی به عنوان مواد مصنوعی محرک جنسی بسیار زیاد و جدی است.
تأثیر در حافظه
وی با اشاره به نتایج مطالعات و تحقیقات صورت گرفته، اولین عارضه ناشی از تماشای فیلم های مستهجن را تأثیرگذاری در حافظه دانست و خاطرنشان کرد: درواقع با تماشای این فیلم ها حافظه فرد به علت تغییرات زیستی- عصبی با اشکال مواجه می شود.
احساس شرم و گناه
وی عارضه دیگر را احساس شرم و گناه برشمرد وگفت: برخی از این که بر خلاف ارزش ها مانند ارزش های خانوادگی و دینی عمل کرده اند و برخی دیگر به دلیل این که فکر می کنند با تماشای این گونه فیلم ها به حریم خصوصی فردی تجاوز کرده اند؛ دچار شرمساری می شوند. این عارضه آنان را به سمت افسردگی و سایر عوارض روحی- روانی می کشاند.
نشان دادن رفتارهای جنسی غیر اجتماعی از خود
مدیرگروه سلامت جنسی ضایعات نخاعی بیمارستان امام (ره) تصریح کرد: هدایت تماشاگران این گونه فیلم ها به نشان دادن رفتارهای جنسی غیر اجتماعی از خود به یکی از معضلات اجتماعی در سطح دنیا و حتی در ایران تبدیل شده است.
وی افزود: برای نمونه مراجعه به زنان تن فروش یا دیگر رفتارهای پرخطر جنسی مانند توهین و تهاجم جنسی در فضاهای عمومی مانند خیابان ناشی ازتماشای این قبیل فیلم هاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: درواقع تماشاگران فیلم های پورنوگرافی افرادی هستند که کنترل جنسی خود را از دست می دهند و امنیت اجتماعی را به لحاظ جسمی بهم می زنند.
وی با اشاره به این که پورنوگرافی یک مواد یا دارودرمانی است که دارای عوارض بسیار جدی و پنهان است، اظهار کرد: متأسفانه حدود دو، سوم مشاهده گران صحنه های جنسی از هر طریق مردان جوان هستند و افراد جوان تر گرایش بیشتری به سایبر سکس (از طریق اینترنت) به ویژه شهرنشینان دارند.
مرقاتی خوئی، درخصوص ویژگی افرادی که مدام به تماشای این گونه فیلم ها رجوع می کنند، گفت: آنها بر خلاف ارزش های انسانی عمل می کنند یعنی هنجارها و ارزش های اجتماعی را می شکنند.
وی هشدار داد: افرادی که مانند افراد عادی پایبند ارزش ها نیستند، مانند رفتارهای اعتیاد گونه، وقتی به تماشای فیلم های پورنوگرافی گرایش پیدا می کنند و آن را جزء رفتارهای روزمره زندگی خود قرار می دهند با افرادی که به مواد مخدر یا محرک وابستگی دارند خیلی تفاوت چندانی ندارند.
فوق تخصص روابط جنسی و اعتیاد تأکید کرد: افراد وابسته به تماشای فیلم های مستهجن؛ از نظر روانی بیماراند؛ یعنی به بیماری های وسواسی مبتلا هستند که به طور قطع نیازمند دارو درمانی و روان کاوی هستند.
وی افزود: افرادی که درگیر و وابسته فیلم های مستهجن می شوند حتی زمانی که از عوارض آن رنج می برند، خود تنظیمی آنها یا کاهش یافته یا از بین رفته یا به طور کلی سد و مهارهای ارزشی خود را شکسته اند.
به گفته عضو انجمن علمی سکسولوژیست ایران، افرادی که ارزش های دینی را درون خود نهادینه می کنند از خود تنظیمی بالایی برخوردارند و کمتر به تماشای چنین فیلم های مخرب رجوع می کنند.
وی گفت: روابط جنسی یک تعامل اجتماعی است، فقط لذت جسمی و جنسی نیست، اگر نگاه زوجین به مسائل جنسی این گونه باشد هیچ عامل مخربی وارد این تعامل نخواهد شد.
مرقاتی خوئی یادآور شد: زمانی که افراد به تقلید از روابط جنسی فیلم های مستهجن می پردازند یعنی عملأ هیچ تعامل اجتماعی با همسرشان برقرار نکرده اند و در کنار همسرشان به عنوان ابزار از آنها استفاده می شود.
وی با اشاره به این که فیلم های مستهجن یا پورنوگرافی برای روابط جنسی بسیار مخرب و مهلک است در عین حال توصیه کرد: زوجین باید این گونه محرکات مصنوعی جنسی را از زندگی خود به عنوان عاملی که می تواند رفتار آنها را با خطر مواجه سازد جدا کنند.
برخی زوجین می گویند دیدن فیلم های جنسی به تحریک میل جنسی و گرم کردن بیشتر زندگی زناشویی کمک می کند. این افراد باید بدانند دیدن فیلم های جنسی در کوتاه مدت ممکن است باعث افزایش میل جنسی و بهبود رابطه جنسی شود اما در دراز مدت اثر عکس دارد؛ زیرا آستانه تحریک بالا می رود و بنابراین اگر پیش از این با دیدن چنین فیلم هایی تحریک می شدند، الان نمی شوند. از طرفی فرد فیلم را می بیند تا با همسرش رابطه جنسی برقرار کند، غافل از این که دیدن این فیلم ها باعث اعتیاد می شود و فرد را از همسرش دور می کند. اگر تا قبل از دیدن این فیلم ها وقتی را به بودن با همسرش می گذراند، حالا تمام آن زمان یا حتی بیشتر از آن را صرف تماشای این فیلم ها می کند. در کنار این مسائل، دیدن این فیلم ها ایماژ، تصاویر و انگاره های ذهنی فرد را تغییر می دهد. تغییر این انگاره ها باعث می شود اگر فرد همسرش را تا دیروز زیبا و خوش اندام می دیده است، از این پس این تصاویر را از همسرش نداشته باشد و تصاویری که از فیلم ها دیده به جای همسرش جایگزین شود.