هفته ششم بارداری هستم و تعداد عطسه هام بیشتر از حد معمول شده و احساس کمی ضعف دارم. این عطسه ها در بارداری نشانه چیست؟ آیا عطسه در بارداری و جنسیت جنین ربط دارد؟، رابطه بین عطسه و جنسیت جنین صحت دارد؟
عطسه و تعیین جنسیت
عطسه در بارداری و جنسیت جنین ارتباطی به هم از لحاظ علمی ندارند. موضوع عطسه در بارداری و ربط دادن آن به جنسیت جنین هم مانند خیلی از وازد دیگری که در بارداری به جنسیت جنین ربط داده می شود، پایه و اساس علمی ندارد.
سرماخوردگی در بارداری و جنسیت جنین
سیستم ایمنی بدن در اوایل بارداری دچار ضعف می شود و علایم آلرژی و سرماخوردگی در مادر باردار دیده می شود. با شروع دوران بارداری تغییرات زیادی در بدن مادر ایجاد می شود. ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و بوجود آمدن علائم مانند سرماخوردگی در بارداری هم در ادامه همین تغییرات هستند و ربطی به جنسیت جنین ندارند. برای سرماخوردگی در بارداری توصیه می شود در اتاق خود یک دستگاه بخور بگذارید تا هوای مرطوب به شما در تنفس کمک کند. خوردن یک کاسه سوپ داغ می تواند مجرای تنفسی شما را باز کند و همچنین توصیه میشود برای خواب یک بالشت بلندتر را زیر سرتان بگذارید. در ادامه بیشتر درباره ضعف سیستم ایمنی در بارداری خواهیم گفت.
مطلب پیشنهادی: دانستنی های جالب درباره عطسه کردن!
دلایل عطسه در دوران بارداری چیست؟
در ادامه دلایلی چند برای این مهم، آورده شده است:
تضعیف سیستم ایمنی بدن در بارداری
حاملگی، ایمنی بدن را تضعیف می کند و فرد را به آلرژی حساس می کند؛ مانند:
- آلرژی خانگی ناشی از گرد و غبار یا حیوانات خانگی (حیواناتی با پوشش خز و پر).
- آلرژی فصلی ناشی از گرده و گیاهان خشک. این مهم؛ علت شایعی برای آسم است و در صورتی که قبلا آلرژی داشته باشید، وضعیت تان بدتر می شود.
همانطور که مصونیت بدن به خطر می افتد، ویروس ها راهی برای ورود به بدن فرد پیدا می کنند و باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می شوند.
رینیت بارداری:
گرفتگی بینی ناشی از عواملی غیر از عفونت مجاری تنفسی یا عوامل حساسیت زاست. این حالت؛ معمولا دو هفته پس از زایمان برطرف می شود. طبق مطالعه ای، میزان گرفتگی بینی در هفته دوازدهم بارداری %۲۷ و در هفته ۳۶ ام بارداری %۴۲ می باشد که نشان دهنده افزایش گرفتگی بینی در سه ماهه سوم بارداریست.
عطسه کردن، گرفتگی بینی را برطرف می کند اما در دوران بارداری ممکن است دردناک باشد.
در هنگام عطسه در دوران بارداری چگونه احساس می کنید؟
عطسه می تواند منجر به تنگی رباط پشتیبان اطراف رحمی شود. این سفت شدن؛ درد شدیدی در ناحیه پایین شکم ایجاد می کند. با این حال، به هیچ وجه مضر نیست. رباط اطراف؛ مثل نواری از بافت پیوندی است که کشاله ران را به جلوی رحم متصل می کند و در نتیجه از رحم حمایت می کند.
آیا عطسه به مادر باردار و کودک او تاثیر می گذارد؟
همانطور که پیش از این نیز ذکر شد؛ عطسه کردن، التهاب مجاری بینی یا گلو است که هیچ خطری برای مادر یا نوزاد او ایجاد نمی کند. با این حال، آسم یا گرفتگی مجاری بینی می تواند موجب مشکلات تنفسی در مادر شود و تامین اکسیژن جنین را به خطر بیاندازد. اگر به سبب عطسه کردن؛ به مدت طولانی احساس خفگی کردید، به پزشک مراجعه کنید.
نشت ادرار به سبب عطسه در دوران بارداری
بی اختیاری یا نشت ادرار در دوران بارداری رایج است. تغییرات هورمونی و فشار ناشی از رحم بر روی مثانه، باعث شل شدن غیر عادی پیشابراه می شود و در نتیجه باعث بی اختیاری ادرار بهنگام عطسه می شود.
چگونه با عطسه در دوران بارداری مقابله کنیم؟
عطسه در حین بی ضرری؛ ناراحت کننده است. شما می توانید از برخی از درمان های خانگی استفاده کنید. در ادامه چند نکته آورده شده است که بهتر است دنبال کنید:
- برای برطرف کردن گرفتگی بینی در شب؛ از بخور استفاده کنید.
- استنشاق بخار و یا اسپری آب نمک به برطرف کردن گرفتگی بینی کمک می کند.
- از محلول سالین استفاده کنید تا از التهاب گلو و مجاری بینی رهایی یابید.
- اگر شما به گرد و غبار یا کپک قارچی حساس هستید، از یک تصفیه کننده هوا استفاده کنید.
- یک قاشق غذاخوری عسل را به آب زنجبیل اضافه کنید و صرف کنید. زنجبیل دارای خواص دارویی است که سرما خوردگی را تسکین می بخشد.
- سیر پخته شده یا خام بخورید چرا که از عفونت پیش گیری می کند.
- فلفل سیاه را به سوپ و سالاد اضافه کنید تا از التهاب گلو رهایی یابید.
- به هنگام عطسه کردن؛ قسمت پایین شکم خود را با دستتان نگه دارید. این کار می تواند به جلوگیری از بروز درد در رباط های اطراف شکم تان کمک کند.
- اگر مکررا بی اختیاری ادراری داشته باشید، برای جلوگیری از خیس شدن، از نوار بهداشتی استفاده کنید.
- برای تقویت سیستم ایمنی خود؛ از غذاهای سالمی چون میوه های غنی از ویتامین C استفاده کنید و ورزش های سبکی انجام دهید.
درمان های پزشکی برای عطسه در بارداری
برای عطسه کردن نیازی به مداخلات پزشکی نیست اما اگر وضعیتتان غیر قابل تحمل شد و دنبال راه حل درمانی فوری بودید، ادامه پست را مطالعه فرمایید:
مداخلات پزشکی:
کلرفنیرامین (آلرژی تریامینیک) و دیفن هیدرامین (بنادریل) برای درمان عطسه تجویز می شوند. دوز توصیه شده کلرفنیرامین ۳۲ میلی گرم در هر ۲۴ ساعت است.
آنتی هیستامین هایی چون لوراتادین برای درمان آلرژی موثرند. ۳۰۰۰ میلی گرم از استامینوفن (تیلنول) در هر ۲۴ ساعت برای گلودرد توصیه می شود. همچنین ممکن است در طی بارداری شانس ابتلا به آنفلوانزا در شما بالا باشد.
اگرچه این داروها بی خطر هستند، با این حال پیشنهاد می کنیم قبل از مصرف هر گونه دارو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
عطسه با هیچ عارضه ای در دوران بارداری همراه نیست؛ با این حال، اگر متوجه هر کدام از علائم زیر شدید، به پزشک مراجعه کنید:
- دشواری در تنفس
- دشواری در خوردن و خوابیدن
- درد قفسه سینه یا سایر اختلالات تنفسی
- سرفه هایی همراه با خلط سبز یا زرد رنگ
- تب ۱۰۰ درجه یا بیشتر
بارداری سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف می کند و باعث عطسه و سرماخوردگی می شود. هر چند این عوامل محرکند با این حال مضر نیستند و با گذشت چند روز برطرف می شوند. در حالی که منتظر حل شدن مشکلتان هستید، ممکن است از برخی درمان های خانگی برای تسکین دردتان استفاده کنید.
منبع خبر : مطلب تکمیلی از hidoctor
بسیاری از مردم بر این باورند که اگر پسری در رحم دارید، پوست شما سالم تر به نظر می رسد و موهای ضخیم و براقی دارید. اما در واقعیت، این تغییرات فقط به هورمونهای بارداری بستگی دارد. برخی از خانمها می توانند رنگدانه یا آکنه پوستی ایجاد کنند، در حالی که برخی دیگر موهای ضخیم و “درخشش بارداری” دارند.