دارچین باعث تقویت تخمک گذاری در زنان می شود!

بر اساس تحقیقات دارچین به کنترل دیابت نوع ۲ کمک می کند چرا که موجب کاهش مقاومت به انسولین شده و بدین ترتیب باعث تسهیل روند ورود گلوکز به درون سلول ها و در نهایت کاهش قندخون می شود. از آنجایی که مقاومت به انسولین یکی از مشخصه های سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است، در تحقیقات اخیر به نقش دارچین در بهبود علایم این سندرم زنانه نیز پرداخته شده است.

تحقیقات انجام شده در دانشگاه کلمبیا نشان داد آن دسته از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که به مدت ۶ ماه و به شکل روزانه مکمل های دارچین مصرف کرده بودند در مقایسه با سایر زنان، عادات ماهانه منظم تری داشتند. همچنین ۲ نفر از ۱۱ نفر زن حاضر در گروه مصرف کننده دارچین، بطور طبیعی و بدون اقدام درمانی باردار شدند، به این معنی که روند تخمک گذاری در این زنان به شکل طبیعی صورت گرفته بود. در اغلب زنان مبتلا به PCOS، روند تخمک گذاری با اختلال همراه است.

در بخش دیگری از این مطالعه مشخص شد که مقاومت به انسولین و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ که در این زنان شایع است، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از علل شایع اختلالات هورمونی در خانمها می باشد، اسم این بیماری ناشی از ضایعاتی است که در تخمدانها ایجاد می شود، که در آن هر دو تخمدان پر از کیست های متعدد شده و بزرگ می شوند. این کیست ها در لایه بیرونی تخمدان ها تشکیل می شوند و ظاهر کیستیک به تخمدان می دهند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک موارد زیر را تحت تاثیر قرار می دهد:

عادت ماهانه، باروری، میزان هورمون ها، قلب، عروق خونی و ظاهر فرد. در این خانم ها میزان هورمونهای مردانه (آندروژن ها) افزایش می یابند، عادت ماهیانه آنها یا قطع می شود و یا با فواصل زمانی زیاد اتفاق می افتد.

چه تعداد از خانم ها به این بیماری مبتلا می شوند؟

در حدود یک در ۱۰ تا یک در ۲۰ خانمها در سن باروری به این سندرم مبتلا هستند. در آمریکا ۵ میلیون خانم مبتلا به آن هستند.

علت سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

علت اصلی آن نامشخص است. ولی عده ای از متخصصان معتقد هستند که این بیماری دارای یک زمینه ژنتیکی است. در خانمهایی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند، احتمال اینکه مادر و خواهر مبتلا به این بیماری داشته باشند بیشتر از جمعیت عادی است. اختلال اصلی پس زمینه ای در این بیماران، اختلالات هورمونی است.تخمدانها در خانمهای طبیعی نیز هورمون مردانه تولید می کنند، ولی در خانمهایی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند میزان تولید هورمونهای مردانه بشدت افزایش می یابد. مقادیر زیاد هورمونهای مردانه تولید و آزاد شدن تخمک در خانمها را مختل می کنند. عده ای از متخصصان معتقد به وجود رابطه بین این بیماری و انسولین خون هستند. انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح شده و در متابولیسم مواد قندی دخالت، و سبب تولید انرژی در بدن می شود. بسیاری از خانمهایی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند، دارای مقادیر زیادی از انسولین در خون هستند، چون در مصرف کردن آن دچار مشکل می باشند. بنظر می رسد انسولین زیادی سبب افزایش تولید هورمونهای مردانه می گردد. افزایش هورمونهای مردانه در خانمها با ریزش موی سر، رشد موهای زائد بدن، کلفت شدن صدا، بزرگ شدن کلیتوریس، افزایش وزن و ایجاد اختلال در تخمک گذاری همراه است.

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک

این علائم از فردی به فرد دیگر متغیر هستند، ولی عبارتند از:

• بعلت عدم تخمک گذاری این افراد مبتلا به ناباروری می شوند. یکی از شایع ترین علت ناباروری در خانمها، سندرم تخمدان پلی کیستیک است.
• قطع عادت ماهیانه و یا عادات ماهیانه نامنظم
• پر موئی، که در آن موی صورت، سینه، پشت و اندامها افزایش پیدا می کنند.
• کیستهای متعدد در تخمدان ها
• جوش صورت، پوست چرب و شوره سر
• افزایش وزن و چاقی که بیشتر در ناحیه دور کمر است.
• ریزش موی سر و طاسی که در آن محل رویش مو در پیشانی، مثل مردان عقب نشینی کرده و حتی ممکن است خانم مبتلا به طاسی شود.
• بخش هایی از پوست نواحی گردن، بازوها، سینه و کشاله ران تغییر رنگ داده و تیره می شوند.
• زواید پوستی بویژه در ناحیه گردن
• درد در ناحیه لگن
• اضطراب و افسردگی

سندرم تخمدان پلی کیستیک چگونه درمان می شود؟

درمان قطعی برای آن وجود ندارد ولی باید بیمار درمانهای لازم را دریافت کند تا از عوارض بیماری کاسته شود. نوع درمان به مقدار زیاد به خود بیمار نیز بستگی دارد، اینکه می خواهد باردار شود یا نه و اینکه می خواهد خطر بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهد یا نه؟ بسیاری از بیماران به مجموعه ای از درمانها برای رسیدن به اهداف فوق نیازمند هستند:

• ایجاد تغییرات در روش زندگی: بسیاری از این بیماران چاق و دارای اضافه وزن هستند. بنابراین کاهش وزن، استفاده کمتر از مواد قندی و استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه ها کمک کننده می باشد.

• تجویز قرص های ضد بارداری: برای خانمهایی که نمی خواهند باردار شوند، تجویز قرصهای ضد حاملگی سبب کنترل عادات ماهیانه، کاهش هورمونهای مردانه و بهبود جوش صورت و بدن می شود.

• از بعضی از داروهای ضد دیابت نیز استفاده می شود. آنها میزان هورمونهای مردانه را کاهش داده و سبب طبیعی شدن عادت ماهیانه می شوند. از جمله این داروها متفورمین است.

• داروهای باروری: می توان برای کمک به باروری در خانمهایی که می خواهند صاحب فرزند شوند از آنها استفاده کرد.

• داروهای کاهش دهنده هورمون مردانه: گاهی لازم است برای جلوگیری از عوارض سوء هورمونهای مردانه، از داروهایی که تولید هورمونهای مردانه را کم می کنند، استفاده کرد.

• گاها برای رها شدن تخمک ها و باردار شدن، توسط جراحی فولیکول ها را سوراخ می کنند.

اشتراک‌گذاری
11 نظر
  1. رازیانه و زنجبیل هم برای گرم کردن رحم و تخمک گذاری و تنظیم هورمونهای زنانه مفیدند.

  2. محققان دانشگاه کلمبیا در نیویورک متوجه شدند زنانی که روزانه از مکمل‌های دارچین استفاده می‌کنند تقریبا در یک دوره ۶ ماهه ۲ برابر بیشتر از بقیه خانمهایی که تخمدان پلی کیستیک دارند، پریود می‌شوند.

    جالب است بدانید ۲ نفر از خانم‌های مورد بررسی هم در این مدت بار دار شدند. متخصصان می‌گویند وقتی می‌توان به سادگی با یک داروی طبیعی و ارزان ناباروری را در تخمدان پلی کیستیک درمان کرد چرا از آن صرف نظر کنیم؟ تقریبا از هر ۱۰ زنی که در سنین باروری هستند، ۵ نفرشان مبتلا به تخمدان چند کیسه‌ای هستند. این بیماری شایع‌ترین علت قاعدگی نامنطم است و بسیاری از سیستم‌های بدن را تحت تاثیر قرارمی دهد. مثلا می‌تواند در بدن مقاومت به هورمون انسولین ایجاد کند. نشانه‌های بارز این بیماری عبارتند از اختلال در نظم قاعدگی، نازایی، آکنه، رویش موهای فراوان در صورت و بدن و نازک شدن موهای سر!

    البته عواقب دراز مدت بیماری بدتر و شامل افزایش خطر ابتلا به دیابت و سرطان اندومتر است.با این حال اغلب زنان این بیماری را تحمل می‌کنند تا زمانی که تصمیم مادر شدن می‌گیرند. درمان این بیماری در حال حاضر شامل کاهش وزن،داروهای تحریک کننده تخمک گذاری در تخمدان مانند کلومیفن و داروهای درمان دیابت مانند متفورمین است. هنوز ساز و کار اثر دارچین در این بیماری مشخص نیست اما به نظر می‌رسد دارچین توانایی بدن برای تولید انسولین و گلوکز را بهبود می‌بخشد. در این بررسی دوز دارچین مصرفی ۱۵۰۰ میلی گرم در روز بوده است زیرا به نظر می‌رسید این مقدار در بررسی قبلی توانسته بر بیماران دیابتی اثر کند. با این حال متخصصان توصیه می‌کنند لازم است زنان مبتلا به این بیماری حتما تحت نظر یک پزشک باشند و با اینکه کپسول‌های دارچین کم عارضه و ارزان هستند، سر خود هیچ دارویی را مصرف نکنند.

  3. باورتان می‌شود که دارچین حاوی کلسیم است؟ البته خواص آن به همین جا ختم نمی‌شود. این ادویه‌ی خوش عطر حاوی منگنز، منیزیم، پتاسیم، آهن، فسفر، سدیم، سلنیوم و زینک(روی) نیز می‌باشد. البته دارچین از ویتامین‌ها نیز بی‌بهره نیست. ویتامین A،B1 ،B2 ،B3 ،B5 و B6 و همچنین اسید اسکوربیک و ویتامین‌های E و K نیز جزو ویتامین‌های این ادویه‌ی خوش عطر می‌باشند. این ادویه‌ی به ظاهر ساده میزان قابل‌توجهی اسیدهای آمینه مانند «والین»، «ترئونین»، «تریپتوفان»، «آرژنین» و «آلانین» دارد. دارچین یک ضدعفونی‌کننده‌ی طبیعی است که می‌تواند با ویروس‌ها و باکتری‌ها مقابله کند برای همین هم در ترکیب خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌ها استفاده می‌شود.

  4. لطفا بخوانید دوستان! پاسخ

    اگر چه این تصور نادرست و عامیانه وجود دارد که گیاهخواران در معرض خطر کم خونی قرار دارند و میزان آهن موجود در غذاهای گوشتی بیشتر است ، ولی درحقیقت گیاهخواران بدلیل اینکه معمولا بدن سالم تری دارند از قابلیت جذب بیشتر آهن برخوردار بوده و دچار کم خونی نمی شوند اگر رژیم درست گیاهخواری را دنبال کنند.
    باید دانست که درحقیقت کم خونی و فقر آهن درگوشتخواران نیز بسیار دیده می شود که دلیل آن التهاب بدن، عدم قابلیت جذب و غیر سالم بودن دستگاه خونساز بدن می باشد .
    به ریزش مو و پریدگی رنگ چهره وکم خونی اشاره کردید که نشان از نادرست بودن تغذیه و شرایط و عوامل محیطی ناسالم، برای کارکرد درست بدن دارد. منظورم نوع شامپو، وسایل پاک کننده یا لوازم آرایشی است که مصرف می کنید.
    همه اینها در سلامت پوست و مو و بدن بطور کلی نقش دارند. خواب واستراحت کافی و دور بودن از استرسهای عصبی نیز از عوامل بسیار مهم در سلامت و در نتیجه رویش مو و سلامت پوست می باشند.
    و اما تغذیه سالم گیاهی چیست؟ و چه بخورید تا نه تنها آهن مورد نیاز بدن، بلکه سایر مواد لازم برای داشتن بدن، مو و پوستی شفاف و سالم تامین گردند.
    – تا میتوانید از سبزیها و میوه های خام استفاده کنید. حداقل ۸۰ – ۸۵ درصد غذای شما باید بصورت خام مصرف شود و ازسبزیها و میوه های مختلف تشکیل شده باشد.
    – مقدار اندکی در روز از مغزها و دانه های خام مثل مغز بادام، گردو، فندق، بادام هندی، کنجد، شاهدانه و ….استفاده کنید.
    – مغز ها و دانه ها باید حتما خام مصرف شوند زیرا که بوداده آنها می تواند اثرات سمی در بدن داشته باشد.
    – مصرف نان، برنج، سیب زمینی، ماکارونی و سایر مواد نشاسته ای را به حداقل ممکن برسانید.
    – مصرف جوانه حبوبات و خود حبوبات مخصوصا عدس که دارای آهن فراوان است اشکالی ندارد. اگر خام خوار هستید از جوانه ها و اگر گیاه پخته خوار هستید از حبوبات مختلف پخته شده می توانید استفاده کنید. ( حدود ۱۰ – ۱۵ درصد غذا پخته باشد)
    – از مصرف چای بخصوص بعد از غذا که باعث جلوگیری از جذب آهن می شود تاحد ممکن خود داری کنید .
    – ویتامین ث در جذب آهن نقش مهمی بازی می کند. مصرف گیاهان که سرشار از ویتامین ث هستند به صورت خام به جذب آهن غیرهم ( non- Heme) موجود در گیاهان کمک می کند.
    – بهترین منابع گیاهی آهن، سبزیجات با برگهای پهن و تیره مانند اسفناج، برگ شلغم ، کاهو، برگ تربچه و امثالهم می باشند. برخی باور دارند که اسفناج بدلیل داشتن میزان بالای اسید اکالیک که می تواند مانع جذب آهن گردد منبع خوبی برای تامین آهن نیست ولی اگر اسفناج را بصورت خام مصرف کنید میزان جذب آهن آن بالاتر می رود.
    علاوه بر اینها کلم پیچ ، کلم قمری ، کشمش ، آلو سیاه، تربچه ، تره فرنگی و بروکلی از منابع خوب آهن هستند .
    – هر روز یک لیوان مخلوط آب هویج ، اسفناج و کاهو در خانه تهیه کرده و بنوشید.
    به این مجموعه می توانید شاهی و برگ ترب یا شلغم هم اضافه کنید .
    – جوانه غلات و حبوبات نیز سرشار از آهن می باشند. جوانه زدن دارای این برتری است که با بی اثر کردن فیتاتها (phytates) که می توانند از جذب آهن جلوگیری کنند میزان جذب آهن را بالا می برد.
    – جوانه عدس سرشار از آهن و همچنین ویتامین ث است. این مجموعه چنانکه ذکر کردم بهترین حالت برای جذب بالای آهن می باشد.
    – مغزدانه کدو و آفتاب گردان و همچنین بادام درختی و بادام هندی نیز منابع قابل اتکاء آهن می باشند.

  5. من همبشه دارچین مصرف میکنم همراه متفورمین ی حاملگی ناموفق داشتم
    یک ماه رازیانه خوردم کلا سیستممو داغون. کردتمام تلاش یکسالمو ب باد داد

    1. رازیانه سیستمتو داغون کرد

  6. سلام ولی من شنیدم مصرف رازیانه خوبه

  7. واقعا معجزه دارچینو من دیدم. همیشه پریودهای نامنظم داشتم اما از وقتی هر روز تو چاییم دارچین می ریزم پریودام مرتب شده و همیشه روزهای ۱۴ و ۱۵ سیکل علایم تخمک گذاری دارم

  8. برای سزیع ترباردارشدن چیکارکنیم

  9. سلام. من تنبلی تخمدان پلی کیستیک داشتم .دوماه هست که لاپراسکوپی کردم .حالا هم نهم پریودی هستم میخواستم بدون مصرف رازیانه برای تخمک گذاریم اثر داره .آیا میتونم از حالا شروع کنم

  10. دارچین برای بهبود عملکرد تخمدان ها مشهور است و تولید تخمک مناسب را با تحریک مقاومت انسولین تسریع می کند.به زنانی که مبتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدان هستند، توصیه می شود که دارچین را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.یک چهارم قاشق چای دارچین را هر روز مصرف کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *