اگر از دست موهای زائد صورت، زیر بغل و و دست و پا و ناحیه تناسلی خود خسته شده اید لیزر موهای زائد ایده بسیار خوبی است!
لیزر موهای زائد چگونه انجام میشود؟
در روش لیزر موهای زائد ، ابتدا قبل از عمل موهای آن ناحیه تا حد مورد نیاز کوتاه میشوند. تا حدی که کمتر از یک سانتی متر از موها باقی بماند. سپس اپراتور یا تکنسین لیزر، با توجه به رنگ و ضخامت موهایی که قرار است لیزر شود و همچنین رنگ پوست شما تنظیمات دستگاه را انجام خواهد داد.
سپس تکنسین یک پالس کوچک به منطقهای از موها وارد میکند و چند دقیقه منتظر میماند تا واکنش پوست و موی فرد را به لیزر ببیند. بعد از آن تکنسین ادامه کار خود را شروع خواهد کرد تا موهای زائد تمامی نقاط مورد نظر از بین برود (دستگاه لیزر با هدایت نور متمرکزی به فولیکولهای مو، آنها را از بین میبرد). بعد از اتمام کار برای شما کمپرس یخ یا کرمهای خنک کننده و تسکین دهنده مورد نیاز خواهد بود تا سوزش و درد کم شود.
لیزر موهاي زائد : نگاهی کوتاه و سریع به دستگاه لیزر
دستگاه لیزر با هدایت نور متمرکزی به فولیکولهای مو، آنها را از بین میبرد. برخی دستگاههای لیزر این توانایی را دارند که در سطح وسیعتری این کار را انجام دهند و چندین فولیکول مو را همزمان از بین ببرد.
معرفی بهترین دستگاه های لیزر برای رفع موهای زائد
دستگاه های لیزر برای رفع موهای زائد برندها و انواع مختلف با طول موجهای متفاوت دارد که با توجه به اکثریت رنگ پوست و مو موجود در منطقه میتوان دستگاه مناسب را تعیین کرد. تفاوت دیگری که این دستگاهها دارند نوع سیستم خنک کننده هرکدام است.
سه تا از بهترین برندهای معروف برند الکساندریت کندلا جنتل مکس پرو ، الکساندرا جنتل لیز، لیزر کوترا ، دستگاه لیزر الکساندریت اپوجی پلاس میباشند.
لیزر موهای زائد برای چه نواحی از بدن انجام میشود؟
لیزر برای رفع موهای زائد سراسر بدن انجام میشود؛ در اینجا به رایجترین قسمتهای بدن که میتوانید برای رفع موهای زائد لیزر کنید، اشاره میکنیم:
صورت: این یک واقعیت است که برخی از خانمها موهای صورت بسیار ضخیم و زشتی دارند که رشد این موها موجب آزار آنها میشود. عقیده ما این است که اگر چیزی در صورتتان شما را آزار میدهد و میتوانید برای آن کاری انجام دهید، حتماً دست به کار شوید. لیزر موهای زائد صورت یک روند سریع و آسان است. درمان حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد.، برای بهینه سازی نتایج ، نیاز است که ۱۰ جلسه متوالی به فاصله ۴ هفته لیزر کنید، پس از آن نیز ، هر سال ۲-۱ درمان نگهدارنده برای جلوگیری از برگشت موهای زائد مورد نیاز است.
زیر بغل: این ناحیه اغلب نقطه شروع لیزر محسوب میشود. زیر بغل برای لیزر مناسب است و موهای این ناحیه به سرعت به انجام لیزر پاسخ میدهد زیرا موهای زیر بغل ابریشمی، نرم و صاف نیستند. درمان حدود ۵ دقیقه طول میکشد. باز هم برای بهینه سازی نتایج ، نیاز است که ۱۰ جلسه متوالی به فاصله ۶-۴ هفته لیزر کنید، پس از آن نیز، هر سال ۲-۱ درمان نگهدارنده برای جلوگیری از برگشت موهای زائد مورد نیاز است.
منطقه بیکینی یا ناحیه تناسلی: اصلاح و یا اپیلاسیون در این منطقه میتواند دردناک باشد، خوشبختانه، لیزر بهترین راه حل برای این مسئله است. درمان حدود ۱۵-۵ دقیقه طول میکشد. باز هم برای بهینه سازی نتایج ، نیاز است که ۱۰ جلسه متوالی به فاصله ۶-۴ هفته لیزر کنید. بعد از هر جلسه درمان شاهد رشد کمتر موهای منطقه بیکینی خواهید بود.
دست: اگر موهای دست شما کرکی باشد نباید آن را لیزر کنید زیرا نتیجه عکس میگیرید، موهای ناحیه بازو هم کرکی هستند و قابل لیزر نمیباشند. اگر موهای پایین دست شما ضخیم هستند میتوانید آن قسمت را لیزر کنید. لیزر موهای زائد دست حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد و برای بهینه سازی نتایج لیزر پا ، نیاز است که ۱۰ جلسه متوالی به فاصله ۶-۴ هفته لیزر کنید.
پاها: تراشیدن موهای زائد پا بسیار وقت گیر است و زمان حمام کردن شما را دو برابر میکند. اگر دوست داشته باشید که دائما پاها تمیزی داشته باشید باشد هر دو روز یک بار موی پای خود را بتراشید که این کار برای هر فردی سخت است. پاهای شما نسبت به مناطق دیگر بدن بزرگتر هستند و به همین خاطر مدت زمان درمان طولانیتر خواهد بود. لیزر موهای زائد ساق پاها حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد اما اگر قصد لیزر تمام ران و ساق پای خود را دارید حدود ۴۵-۳۰ دقیقه طول خواهد کشید. برای بهینه سازی نتایج لیزر پا ، نیاز است که ۱۰ جلسه متوالی به فاصله ۶-۴ هفته لیزر کنید.
لیزر موهای زائد مناسب چه افرادی مناسب است؟
دستگاه لیزر موهای زائد برای تمام افرادی که میخواهند از شر موهای زائد خود خلاص شوند مناسب است. لیزر موهای زائد برای تمام قسمتهای بدن کاربرد دارد اما بهترین قسمتها برای انجام این کار شامل بیکینی، پشت لب، چانه و قسمتهای زیر بغل میشود (به طور کل نواحی که موی ضخیم و مشکی دارد، هیچ لیزری نمیتواند برای رفع موهای زائد موی بور و کرکی موثر باشد).
چه افرادی مناسب لیزر موهای زائد نیستند؟
افرادی که دارای تتو و خالکوبی هستند به هیچ وجه نمیتوانند از لیزر موهای زائد استفاده کنند.
افرادی که حساسیت پوستی دارند.
افرادی که داروی خاصی مصرف میکنند، در این صورت می بایستی از این کار صرف نظر کرده یا انجام لیزر را به زمان دیگری موکول کنند.
افرادی که موهای نازک و کرکی دارند.
برای زنان باردار و شیرده هنوز تحقیقات کامل و معتبری انجام نشده است.
لیزر کردن موهای زائد بدن برای زنان باردار و شیرده مناسب است؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، هنوز تحقیقات کاملی در این باره انجام نشده است. همچنین شواهدی مبنی بر مضر بودن لیزر باری این زنان وجود ندارد اما از جانب احتیاط بهتر است زنان در دوران بارداری از لیزر برای رفع موهای زائد خودداری نمایند.
چه مدت بعد از زایمان میتوانید برای لیزر موهای زائد برنامه ریزی کنید؟
کالج زنان و زایمان و متخصصین زنان در آمریكا میگویند شما باید مراقبت از زایمان را به عنوان یك فرایند طولانی مدت در نظر بگیرید و بعد از زایمان چندین مرتبه به پزشک متخصص زنان خود مراجعه نمایید تا تمام هورمونهای بدن شما را بررسی کند. پزشک شما بهترین فرد برای کمک به شما در تصمیمگیری در مورد بازگشت هورمونهای شما به حالت عادی است تا به شما بگوید چه زمانی پوست شما آماده لیزر درمانی است. در صورتی که زایمان شما سزارین بوده و شما دچار زخم یا بریدگی هستید، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند. حتماً قبل از رفع موهای زائد با لیزر با پزشک خود مشورت نمایید.
مزایای لیزر کردن موهای زائد
دقت بالا: دستگاه لیزر میتواند موهای تیره و درشت را به طور انتخابی هدف قرار دهد بدون اینکه به پوست اطراف آسیبی برساند.
سرعت زیاد: هر پالس این لیزر میتواند تعداد زیادی از موها را از بین ببرد. این پالس کمتر از یک ثانیه طول میکشد.
درد کمتر: در مقایسه با اپیلاسون و یا سایر روشها درد کمتری احساس خواهید کرد، زیرا هر پالس کمتر از یک ثانیه طول خواهد کشید.
ماندگاری بیشتر: بعد از چند جلسه لیزر مو ، رشد موهای زائد متوقف شده و شما از شر آنها خلاص میشوید.
کارایی لیزر برای کل بدن: یکی از دلایل اصلی حذف موهای زائد بدن با لیزر، این است که لیزر در رفع موهای زائد در سراسر بدن یکسان عمل میکند و برای کل بدن موثر است.
معایب لیزر کردن موهای زائد
رفع موهای زائد با لیزر تنها یک کار ساده برای از بین بردن موهای زائد نیست و نیازمند تجربه و تخصص در این زمینه است، زیرا میتواند عوارضی در پی داشته باشد. به همین خاطر است که باید تجربه و تخصص فرد مورد نظر مورد بررسی قرار گیرد. از معایب این روش درد و سوزش و گاهاً ایجاد تورم و تاول است که معمولاً در ماه اول این عوارض برطرف میشود. اگر فردی که لیزر را انجام میدهد، تخصص کافی نداشته باشد، ممکن است پوست فرد دچار سوختگی شود. در ادامه مطلب به برخی از عوارض این روش اشاره میکنیم.
عوارض رایج لیزر موهای زائد
لیزر کردن موهای زائد طبیعتاً دارای عوارضی خواهد بود به برخی از آنها اشاره میکنیم:
قرمزی و سوزش: لیزر موهای زائد به فولیکولهای موهای هدف آسیب میرساند. بدن به این امر واکنش نشان میدهد و به همین خاطر بسیاری از افراد دچار قرمزی، تورم و سوزش در مناطق لیزر شده میشوند. حتی ممکن است پوست برخی از افراد لک و لک شود. این علائم معمولاً کوتاه مدت هستند و با کمپرس یخ یا دوش آب سرد میتوانید برخی از این علائم را کنترل کنید.
پوسته پوسته شدن: پوسته پوسته شدن پوست برخی از افراد بعد از لیزر موهای زائد دیده میشود، معمولاً این اتفاق بسیار جزئی است اما در برخی از افراد وسعت این عارضه به حدی است که میتواند منجر به زخم شود. با مراقبت از منطقه تحت درمان بعد از لیزر میتوانید از گسترده شدن این عوارض جلوگیری کنید، راه حلی که به شما پیشنهاد میکنیم، استفاده از مرطوب کننده بعد از انجام لیزر برای رفع موهای زائد است، این کار از بروز هرگونه مشکل ماندگار بعد از انجام لیزر جلوگیری میکند.
تغییر در رنگ پوست: برخی از افراد ممکن است بعد از لیزر موهای زائد متوجه تغییرات جزئی رنگ در ناحیه تحت درمان شوند. بعد از لیزر موهای زائد ممکن است پوست شما کمی تیرهتر یا روشنتر شود. ممکن است افرادی که پوست روشنتری دارند ، تیره تر شدن رنگ پوست را تجربه کنند و افرادی که رنگ پوست تیره دارند ممکن است مستعد تغییر رنگ پوست به سمت روشنتر باشند. این تغییرات به مرور زمان از بین میروند و پوست به حالت عادی باز میگردد. برای جلوگیری از تغییر رنگ پوست در ناحیههای لیزر شده حتما از کرمهای ضد آفتاب استفاده نمایید.
آسیب دیدگی چشم: رفع موهای زائد مو با استفاده از لیزرهای قدرتمند انجام میشود و دستگاه لیزر با هدایت نور متمرکزی به فولیکولهای مو، آنها را از بین میبرد. این بدان معنی است که احتمال آسیب جدی به چشم وجود دارد. هم فرد تحت معالجه و هم پزشک باید از تجهیزات محافظ چشم استفاده کنند تا در حین انجام این عمل از آسیب دیدگی چشم جلوگیری شود.
عفونت پوست: مانند سایر روشهای رفع موهای زائد ، آسیب دیدن فولیکولهای مو با لیزر میتواند خطر عفونت پوست را بالا ببرد. زیرا ممکن است در حین لیزر پوست فرد دچار آسیب یا زخم شود. بعد از لیزر، منطقه آسیب دیده باید به عنوان زخم درمان شود تا پوست فرد دچار عفونت نشود. اگر فردی بعد از لیزر علائم عفونت داشت، باید علائم عفونت را به متخصص پوست گزارش دهد تا اگر مشکل عفونت داشت پزشک داروی مناسب را برای او تجویز نماید. در صورت بروز عفونت ، نباید از کرمهای آنتی بیوتیک بدون نسخه استفاده کرد.
عوارض جانبی نادر لیزر موهای زائد
عوارض جانبی کمتر شایع بعد از لیزر موهای زائد شامل موارد زیر هستند:
سوختگی و تاول: در لیزر موهای زائد از لیزرهای پر حرارت استفاده میشود، اگر پزشک قبل از استفاده از لیزر، دستگاه خنک کننده را روی پوست فرد بمالد، این کار به جلوگیری از سوختن پوست کمک میکند. اما اگر لیزر موهای زائد به درستی انجام نشود ، خطر سوختگی و تاول وجود دارد. استفاده از یک پزشک مطمئن باعث کاهش خطر چنین عوارض جانبی خواهد شد و هنگامی که یک پزشک متخصص، لیزر را انجام دهد ، سوختگی و تاول بسیار نادر است.
زخم: اسکارها معمولاً عارضه لیزر موهای زائد نیست. اما ، اگر پزشک خطایی انجام دهد ، ممکن است زخم ایجاد شود. به همین خاطر است که تاکید میکنیم برای انجام لیزر به پزشک متخصص و مجربی مراجعه نمایید. بعد از لیزر موهای زائد از مراقبتهای لازم مانند استفاده از مرطوب کننده و کرم ضد آفتاب پیروی کنید تا زخمی شکل نگیرد و یا پوست شما دچار عفونت نشود.
چرا برخی از افراد با لیزر موهای زائد دچار سوختگی می شوند؟
یک تا دو روز بعد از لیزر موهای زائد، پوست شما شبیه سوختگی مانند آفتاب سوختگی خواهد بود و این برای تمامی افراد طبیعی است. برای بهتر شدن پوست و کم شدن سوزش میتوانید از کمپرس یخ یا برخی لوسیونها یا کرمهای مرزوب کننده و خنک کننده استفاده کنید. در صورت ایجاد تاول تا چند روز آرایش نکنید و تا حد امکان به تاول دست نزنید و یا نخارانید. اگر این مراقبتها را انجام دهید پوست شما دچار سوختگی نمیشود، فقط در صورتی دچار سوختگی شدید میشوید که پزشک روند لیزر را به درستی انجام نداده باشد و آسیبی به پوست شما رسانده باشد.
آیا لیزر کردن موهای زائد بدن باعث تشدید بیماری های پوستی می شود
همانطور که در بخش عوارض لیزر موهای زائد گفتیم، این روش میتواند موجب برخی از مشکلات پوستی مانند قرمزی، سوختگی، تاول، پوسته پوسته شدن، تغییر رنگ و حتی عفونت پوست شود و به این ترتیب بیماریهای پوستی را تشدید کند. اما اگر برای انجام لیزر موهای زائد به پزشک متخصص و مجربی مراجعه کنید، احتمال تمامی این عوارض بسیار پایین است و هیچ مشکل پوستی جدی مانند سوختگی و زخم و تاول برای شما پیش نمیآید.
آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟
هنوز تحقیقات معتبر و کاملی در این زمینه صورت نگرفته و موردی مشاهده نشده است که نشان دهنده رابطه لیزر موهای زائد با سرطان باشد، اما نمیتوان از این امر چشم پوشی کرد که لیزر باعث قرمزی و زخم روی پوست میشود.
اقدامات لازم قبل و بعد از لیزر مو
قبل از رفع موهای زائد با لیزر
از چندین هفته قبل از لیزر، موهای بدن خود را اصلاح نکنید. یعنی به هیچ وجه موهای بدن خود را چه با تیغ و چه اپیلاسیون کوتاه نکنید. زیرا برای اینکه لیزر بهتر عمل کند نیازمند این است که به ریشه مو دسترسی داشته باشد.
شش هفته قبل از عمل لیزر نباید بیش از حد در معرض آفتاب باشید.
بعد از رفع موهای زائد با لیزر
تمامی مراقبتها را طبق دستور متخصص انجام دهید.
حداقل تا شش هفته بعد از لیزر نباید در معرض نور مستقیم آفتاب باشید
از خاراندن محلهای لیزر شده اجتناب کنید
از کمپرس یخ استفاده کنید
از لوسیون مرطوب کننده و خنک کننده استفاده نمایید.
کرم ضد آفتاب بزنید.
اندازه مو برای لیزر کردن مهم است؟
معمولا متخصصان به شما توصیه خواهند که موهای خود را قبل از لیزر اصلاح نکنید. برخی پزشکان در زمان عمل اندازه مورد نیاز را نگه داشته بقیه را به وسیله قیچی یا ماشین اصلاح کوتاه میکنند. معمولا بیشتر از ۱ سانتی متر از مو را نگه نمیدارند تا نور لیزر به ریشه رسیده و روی فولیکولها اثر گذاری داشته باشد. حداقل اندازه مو نیز یک میلی متر است و دلیلش این است که ریشه مو باید به وسیله مو قابل دسترسی باشد.
برگشت موهای زائد بعد از لیزر امکان پذیر است ؟
اگر فرد در زمان انجام لیزر موهای زاِئد با هر دستگاهی اختلالات هورمونی و تیروئیدی داشته باشد، امکان برگشت مو بعد از لیزر بسیار بالا میباشد. همچنین تعداد جلسات لیزر مورد نیاز برای رفع موهای زائد هر فرد متفاوت است و امکان دارد حتی بعد از ۶ جلسه کامل و منظم تنها ۶۰ در صد از موها از بین برود.
علت ضخیم شدن مو بعد از لیزر چیست؟
متاسفانه باید بگوییم که اگر اپراتور دستگاه لیزر ، نتواند این دستگاه را به درستی تنظیم کند، امکان ضخیم شدن موها بعد از لیزر وجود دارد.
همچنین ضخیم شدن موها بعد از لیزر میتواند به این دلیل باشد که لیزر به موهای جدیدی که نازک بوده و در حال رشد بودند برخورد کرده و همانطور که گفته شد، برخورد لیزر به موهای نازک موجب ضخیم شدن آنها شده است و به همین خاطر است که ممکن است شما بعد از لیزر احساس کنید موهایتان ضخیم شده است؛ اما نگران نباشید، اگر مو تیرهتر و ضخیمتر باشد نسبت به درمانهای بعدی واکنش بهتری نشان میدهد. اما برای رفع دائمی موهای زائد باید چندین جلسه درمان انجام شود.
چند روز بعد از لیزر کردن موهای زائد شروع به ریزش می کنند؟
تقریبا تا یک ماه پس از انجام لیزر، موهای زائد لیزر شده شروع به ریختن میکنند.
فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد چقدر است؟
میتوان لیزر موهای زائد را هر ۶-۴ هفته یک بار انجام داد تا زمانی که رشد موها متوقف شود. این زمان بستگی به مناطق مختلف بدن دارد که در هر قسمتی از بدن سرعت رشد مو متفاوت است. برای اینکه بتوانید نتیجه تقریباً دائمی و مطلوبی از رفع موهای زائد با لیزر بگیرید حداقل ده جلسه نیاز دارید تا لیزر اثر گذاری مطلوب داشته باشد.
آیا موهای نازک و کرکی را میتوان لیزر کرد؟
خیر. هیچ لیزری برای رفع موهای زائد کرکی (مانند موهای روی بازو) مناسب نیست. اگر برای این نواحی از لیزر استفاده کنید، نه تنهای موهای زائد شما از بین نمیروند، بلکه تمام موهای کرکی شما، ضخیم و سیاه میشوند. بنابراین قبل از لیزر موهای زائد ، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا ضخامت موهای شما را بررسی کرده و اگر مناسب لیزر هستند، برای شما لیزر را انجام دهد.
آیا لیزر کردن موهای ناحیه تناسلی باعث عقیم شدن یا نازایی می شود؟
هیچ مدرکی مبنی بر اینکه رفع موهای زائد با لیزر باعث نازایی یا عقیم شدن میشود، وجود ندارد. اگر میخواهید باردار شوید، قبل از شروع لیزر موهای زائد ، با پزشک خود مشورت کنید.
لیزر موهای زائد بیشتر برای مردان مناسب است یا زنان؟
رشد موهای زائد برای مردان نیز آزار دهنده است و با توجه به فواید لیزر موهای زائد، دلیلی وجود ندارد که مردان از این تکنیک استفاده نکنند.
اصلاح با ریش تراش اثرات کوتاه مدتی دارد و به همین خاطر لیزر برای رفع موهای زائد به مردان و زنان پیشنهاد میشود. البته باید در مورد لیزر موهای زائد در آقایان این حقیقت را بدانید که لیزر در بدن آقایان به اندازه خانمها موثر نیست، این به این معناست که مطمئنا آقایان نسبت به خانمها به تعداد جلسات بیشتر لیزر نیاز دارند و همچنین به احتمال بسیار زیاد به جلسات یادآور سالیانه نیز نیاز دارند. در ۹۰ درصد خانمها معمولاً لیزر پس از ۶-۴ جلسه جوابدهی دارد، ۱۰ درصد خانمها نیز مانند آقایان به جلسات بیشتر نیاز دارند.
منبع خبر : برگرفته از drsosha
هیچ مدرکی مبنی بر ناباروری بر اثر لیزر موهای زائد وجود ندارد. لیزر تنها به داخل پوست نفوذ میکند و هیچ تاثیری روی اندامهای دیگر ندارد. لیزر موهای زائد عموما بی خطر است حتی در پوستهای حساس در بخشهایی همچون کشاله ران و بیکینی.