بچه هایی که با روش آی وی اف (IVF) به دنیا آمدند احتمال بیماریهای قلبی و دیابت نوع دو در آنها بیشتر است…
محققان معتقدند بچه هایی که به روش لقاح مصنوعی IVF متولد میشوند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا و دیابت نوع دو هستند.
متخصصان علوم پزشکی در سوئیس به این نتیجه رسیده اند که لقاح مصنوعی و روشهای درمانی مشابه برای بارداری میتواند باعث بروز بیماری های قلبی عروقی در کودکانی شود که با این روش به دنیا می آیند.
این تحقیقات نشان می دهد لقاح مصنوعی در بلندمدت تاثیرات منفی برای سلامتی دارد و کودکان متولد شده با این روشهای درمانی شش برابر بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند. در این پژوهش محققان روی موشهای آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدند که ناهنجاریهای عروقی و قلبی در موشهایی که به روش لقاح مصنوعی متولد شدهاند شایعتر است. یکی از محققان ارشد این تحقیق در این باره گفت:
« شواهدی وجود دارد که نشان میدهد تکنیکهای باروری غیر طبیعی عروق خونی را در کودکان تغییر میدهد اما پیامدهای آن در طولانی مدت ناشناخته بوده است.»
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، محققان معتقدند این کودکان همچنین در معرض ابتلا به دیابت نوع دو هم هستند.
منبع خبر : ninisite
محققان هلندی بر اساس نتایج یک مطالعه جدید اعلام کردند نوزادانی که به واسطه لقاح مصنوعی ( IVF) متولد می شوند بیشتر احتمال دارد در کودکی و یا حتی بزرگسالی دچار اضافه وزن شوند. بر اساس نتایج مطالعه محققان دانشگاه ماستریخت، تصور می شود که ژن های این نوزادان احتمالا دچار تغییر می شوند به این معنی که چربی بیشتری ذخیره می کنند به طوری که متوسط وزن این کودکان در ۹ سالگی ۱٫۵ پوند (۶۸۰٫۳۰ گرم) بیشتر است.
این مطالعه نشان داد که شکل گیری جنین در ظرف آزمایشگاهی به جای بدن مادر احتمالا باعث می شود که بدن این نوزدان چربی بیشتری ذخیره کند ؛ به این معنی که این کودکان حتی در صورت یکسان بودن میزان خوراک آنها با همسالانشان، چاق تر می شوند.
دکتر ‘هلن زاندسترا’ از دانشگاه ماستریخت و محقق ارشد این مطالعه گفت: این تفاوت وزنی موضوع نگرانی است زیرا کودکانی که دارای اضافه وزن هستند بیشتر احتمال دارد که در بزرگسالی نیز اضافه وزن داشته باشند.
وی افزود: بر این اساس، به اعتقاد ما کودکانی که از طریق لقاح مصنوعی متولد می شوند، می توانند در سال های بعدی زندگی خود مستعد ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی از جمله مشکلات قلبی باشند.
محققان در این مطالعه که در انجمن اروپایی کنفرانس تولید مثل و جنین شناسی انسان در ژنو ارائه شد ، ۱۳۶ کودک را که از طریق لقاح مصنوعی در هلند متولد شده بودند، بررسی کرد.
این مطالعه نشان داد که کودکان حاصل از لقاح خارج از رحمی با قد متوسط و ۹ و نیم سال سن در قیاس با کودکان هم سن و سال و هم قد خود که از طریق بارداری طبیعی به دنیا آمده بودند، ۱٫۵ پوند (۶۸۰٫۳۰ گرم) سنگین تر بودند.
به گفته محققان ، هورمون هایی که در جریان آی.وی. اف، برای برداشت تخمک به زنان داده می شود، به واسطه تغییر رفتار سلول های جنین در روزهای اول زندگی، باعث می شوند که کودکان این زنان دچار اضافه وزن شوند.