با چه غذاهایی می توان با سرطان سینه مقابله کرد؟!

قارچ : در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۰ در ژورنال nutrition and cancer به چاپ رسید محققان دریافتند که مصرف منظم حجم مناسبی از قارچ با کاهش ریسک سرطان سینه در میان زنانی که در مرحله پیش از یائسگی قرار داشتند ارتباط داشت. قارچ‌ها، حاوی آنتی‌اکسیدانی به نام «ال-ارگوتیونئین» هستند و با همین آنتی‌اکسیدان قوی می‌توانند از بدن در برابر سلول‌های سرطان پستان، محافظت کنند. از این رو، به خانم ها توصیه می‌شود که تکه‌های قارچ را به انواع سالاد، املت یا ساندویچ‌های خود اضافه کنند.

جوانه بروکلی : از دیگر خوراکی‌های ضد سرطان پستان است. این جوانه سرشار از آنتی‌اکسیدانی به نام «سولفورفان» است. محققان دانشگاه میشیگان به این نتیجه رسیده‌اند که سولفورفان موجود در جوانه بروکلی باعث تخریب سلول‌های سرطانی و پیشگیری از رشد آنها در بدن می‌شود. جوانه بروکلی می‌تواند در انواع ساندویچ‌ها، سالادها و سوپ‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.

دانه‌های انار : سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و «الاژیک اسید» هستند و می‌توانند آنزیمی را که در پیشرفت سرطان سینه نقش دارد را مهار کنند.همچنین دانه انار با بهبود سلامت قلب نیز در ارتباط هستند.همچنین شما میتوانید مقادیر مشابهی از آنتی اکسیدان را از آب انار نیز دریافت کنید اما توجه داشته باشید که فقط یک لیوان آب انار یا نصفی از خود انار را در روزمصرف کنید تا دریافت قند تحت کنترل باشد.

عدس : در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ در American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسید الگوهای غذایی بیش از ۳۵۰۰ زن آسیایی-آمریکایی بررسی شد و محققان دریافتند که مقادیر بالای حبوبات که شامل عدس و لوبیا میشود با ریسک پایینتر ابتلا به سرطان سینه در ارتباط است. عدس سرشار از فولات و فیبرو سایر مواد مغذی است .

گردو : خوردن روزانه تا ۲ اونس ( ۶۰ گرم) گردو میتواند از پیشرفت تومورهای سرطانی سینه پیشگیری کند.محققان دریافتند اسیدهای چرب امگا۳ ، آنتی اکسیدان ها و فیتواسترول های موجود در گردو میتوانند رشد سلول های سرطانی را آهسته کنند.

بلوبری : محققان دریافته اند که یک ماده مغذی در این ماده میتواند منجر به آپوپتوز سلول های سرطانی شود.

اسفناج : طبق نتایج مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ در American Journal of Epidemiology به چاپ رسید محققان دریافتند در زنان سنین پیش از یائسگی با بیشترین میزان دریافت فولات رژیمی ( که اسفناج منبع خوبی از آن است) ریسک ابتلا به سرطان سینه تا ۴۰ درصد کاهش می یابد. ویتامین های گروه B برای تقسیم سلولی درست مورد نیاز هستند و میتوانند مانع تغییرات DNA منجر به سرطان سینه شوند .

تخم مرغ : کولین که یک ماده مغذی ضروریست به مقدار فراوان در تخم مرغ یافت میشود و ۲۴ درصد ریسک سرطان سینه را کاهش میدهد.این ماده مغذی که در زرده تخم مرغ یافت میشود برای عملکرد مناسب سلول ها مورد نیاز است.زنان باید روزانه ۴۲۵ میلیگرم کولین دریافت کنند که یک تخم مرغ بزرگ حاوی ۱۲۶ میلیگرم است.سایر منابع کولین عبارتند از ماهی،مرغ و ماکیان، بروکلی، جوانه گندم.

سالمون : یکی از معدود غذاهاییست که حاوی مقادیرقابل توجهی ویتامین D می باشد.محققان دریافتند که دریافت مقادیر کافی ویتامین خورشید با ۲۴ درصد کاهش در ریسک سرطان سینه مرتبط است. این ویتامین از سرطانی شدن سلول ها جلوگیری میکند.همچنین خوردن سالمون تازه یا کنسرو شده تامین کننده اسید چرب امگا۳ DHA میباشد که با سلول های سرطانی مقابله و از تکثیر و پخش شدن این سولها پیشگیری میکند.

نان چاودار : غلات کامل مثل چاودار می تواند ریسک سرطان سینه را کاهش دهد. یک اثر هم افزایی بین فیبرها، لیگنان ها،ویتامین ها ، مینرال ها و اسید فیتیک نان چاودار را به یک ماده مقابله کننده با سرطان سینه تبدیل میکند.

نویسنده: زهرا غلامپور ;کارشناس ارشد تغذیه  

منبع خبر : besthealthmag

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *