معمولا بین ۶ تا ۹ ماهگی که کودک توانایی جویدن و خوردن غذاهای مختلف را پیدا میکند، میتوان پنیر را به رژیم غذایی اش اضافه کرد. البته بیشتر متخصصان توصیه میکنند برای دادن پنیر به کودک تا یک سالگی صبر کنید.
پنیر یک ماده غذایی مقوی است اما از آنجایی که پنیر با شیر درست می شود، متخصصین توصیه می کنند در سنین پایین به کودکان پنیر داده نشود.
آیا میزان کلسیم و فسفر پنیر برای داشتن استخوان های سالم مناسب است؟
برای داشتن استخوان هایی سالم تنها مقدار کلسیم دریافتی مهم نیست. مقدار فسفر نیز اهمیت دارد. در واقع نسبت کلسیم به فسفر دریافتی از برنامه غذایی است که در رسوب کلسیم در استخوان ها مهم است. مصرف نوشابه های کولا که حاوی مقادیر زیادی فسفر است باعث به هم خوردن این تعادل شده و باعث افزایش خروج کلسیم از استخوان ها می شود. مناسب ترین نسبت میان این دو ریز مغذی، مشابه ترکیب شیر مادر یا استخوان های بدن است. یعنی به ازای هر ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم دریافتی ۴۴۰ میلی گرم فسفر باید دریافت شود. جالب است بدانید که چنین نسبت مناسبی در مواد غذایی مثل شیر، پنیر و همچنین لیمو، پرتقال، کلم، گل کلم و هویج دیده می شود. البته شیر و لبنیات منبع غنی تری از کلسیم هستند.
آیا می دانستید که پنیر می تواند دندان ها را در مقابل پوسیدگی محافظت کند؟
تحقیقات نشان داده است که پنیر می تواند دندان ها را در مقابل پوسیدگی محافظت کند. پنیر و به طور کلی لبنیات، منبع خوب کلسیم، فسفر و پروتئین است و مانع از اسیدی شدن حفره دهانی پس از صرف غذا می شود. همچنین کلسیم، فسفر و پروتئین از مینای دندان محافظت می کنند. پس از صرف محصولات لبنی، میزان کلسیم و فسفر بزاق افزایش می یابد. همچنین حدس زده می شود که پنیر خاصیت ضد میکروبی در حفره دهان دارد.
از چند ماهگی به کودک پنیر بدهیم؟
مادرها همیشه برای دادن خوراکیهای مختلف به کودکانشان حساسیت به خرج میدهند و نگران هضم آن در معده کودک هستند. در این مطلب، بهترین زمان برای دادن پنیر به کودک و مزایای آن را بررسی می کنیم.
معمولا بین ۶ تا ۹ ماهگی که کودک توانایی جویدن و خوردن غذاهای مختلف را پیدا میکند، میتوان پنیر را به رژیم غذایی اش اضافه کرد. البته بیشتر متخصصان توصیه میکنند برای دادن پنیر به کودک تا یک سالگی صبر کنید.
از آن جا که پنیر از شیر گرفته میشود و شیر یکی از علتهای ناراحتی معده و دل درد در کودکان است، متخصصان توصیه میکنند پنیر دادن به کودک را خیلی زود شروع نکنید، البته متخصصان تغذیه اعتقاد دارند در زمان تبدیل شیر به پنیر با شکسته شدن پروتئینهای شیر که باعث دل درد میشود، مشکلی برای کودک ایجاد نخواهد شد.
از طرف دیگر برخی کودکان از بدو تولد به شیر و لبنیات حساسیت دارند بنابراین برای دادن پنیر به کودکانی که دچار حساسیت هستند باید بیشتر صبر کنید تا متخصص اطفال به شما اجازه دهد.
چگونه پنیر را به کودک معرفی کنیم؟
هنگامیکه به این نتیجه رسیدید کودک شما برای خوردن پنیر کاملا آماده است، چند روش برای معرفی پنیر به او وجود دارد:
لقمههای پنیر به اندازهای باشد که کودک بتواند آنها را با دست بگیرد. برای بچههای یک ساله، لقمههای غذا باید به اندازه ناخن انگشتان دستشان باشد تا بتوانند به راحتی آن را قورت دهند.
مخلوط کردن پنیر با سبزیجات پخته شده و خشک کردن آن.
اضافه کردن کمی پنیر به تخممرغ وقتی در حال درست کردن نیمرو هستید.
منبع خبر : مطلب تکمیلی از seemorgh