آیا من افسرده شدم؟!/ تفاوت بین افسردگی و ناراحتی شدید!/ برای درمان افسردگی چه باید کرد؟

افسردگی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی نیاز به مراقبت دارد. فهمیدن این که یک فرد افسرده است یا به شدت ناراحت است از روی علائم آن و شدت آن تعیین می شود. درمان افسردگی از فردی تا فرد دیگر متفاوت است اما برخی روش ها بیشتر کارساز است. با درمان درست، علائم افسردگی کاهش می یابد و تاثیر آن بر زندگی روزمره کم می شود.

روش اول: تشخیص افسردگی

۱٫ برای دو هفته رفتار خود را زیرنظر داشته باشید.

اگر احساس افسردگی دارید مانند احساس ناراحتی، از دست دادن علاقه و تمایل به چیزهایی که قبلا موردعلاقه شما بودند افسرده شده اید. این علائم حداقل دو هفته باید طول بکشد یا بیشتر روز به طول بینجامد:

این علائم ممکن است دو هفته یا بیشتر متوقف شوند و دوباره دیده شوند. این حالت تغییرات زیادی بر روحیه ایجاد می کند. ممکن است دیگر به مدرسه نروید و یا سرکار نروید. همچنین ممکن است علاقتان را به سرگرمی ها و فعالیت های قبلی مثل ورزش، کارهای هنری و دیدن دوستانتان از دست بدهید.
اگر اتفاق ناراحت کننده ای مانند مرگ یکی از اعضای خانواده اتفاق افتاده باشد، ممکن است علائم افسردگی را مشاهده کنید. با پزشک صحبت کنید و ببینید علائم نشان داده شده علائم افسردگی است یا خیر.

۲٫ به علائم دیگر افسردگی توجه کنید.

فرد افسرده علائم دیگری نیز نشان می دهد. به لیست دو هفته قبل خود نگاه کنید و ببینید اگر بیشتر از سه علامت افسردگی را دارید احتمالا افسرده هستید. علائم شامل:

از دست دادن اشتها و لاغر شدن
به هم ریختن زمان خواب
خستگی و از دست دادن انرژی
افزایش خشونت یا کاهش فعالیت
احساس گناه کردن
تمرکز ضعیف
فکر به مرگ، تلاش برای خودکشی و نقشه کشیدن برای آن

۳٫ اگر فکر خودکشی به سرتان می زند حتما نیاز به کمک دارید.

افسردگی

اگر شما یا کسی که می شناسید فکر خودکشی دارد، حتما با اورژانس تماس بگیرید. بدون کمک یک متخصص این افکار را رها نکنید.

۴٫ تفاوت بین افسردگی و ناراحتی شدید.

ناراحتی در اثر تغییرات ایجاد شده در زندگی، استرس و تغییر آب و هوا اتفاق می افتد. روش تشخیص تفاوت از شدت و مدت علائم مشخص می شود. اگر علائم افسردگی دو هفته یا بیشتر طول بکشد افسرده هستید.

یک اتفاق بزرگ مانند از دست دادن یکی از نزدیکان علائم افسردگی را به همراه دارد. افراد افسرده فعالیت های معمولی روزانه را نمی توانند انجام دهند و سخت است.

۵٫ فعالیت هایی که در هفته های اخیر انجام دادید بنویسید.

یادداشت کردن در افسردگی

از فعالیت های روزانه خود لیست برداری کنید. اگر الگویی در آن وجود دارد در نظر بگیرید. اگر در فعالیت های روزانه که با شادی انجام می دادید کاهشی اتفاق می افتد توجه کنید.
به لیست توجه کنید اگر فعالیتی که نشانه رفتار خطرناک است به آن توجه کنید. افراد افسرده رفتار خطرناکی نشان می دهند و به عواقب آن دقت نمی کنند و به تاثیر رفتارشان بر زندگی اطرافیان نیز توجه نمی کنند.
۶٫ اگر افسرده هستید کامل کردن لیست کار دشواری است.

سعی کنید از دیگران کمک بگیرید.

از دیگران درباره تغییر رفتار خود بپرسید. از افرادی که شما را می شناسند مانند دوستان یا اعضای خانواده درباره تغییر رفتار خود بپرسید.
دیگران به تغییر رفتار شما مانند دشوار بودن فعالیت های ساده مانند حمام کردن دقت می کنند.
۷٫ از پزشک بپرسید آیا مشکلات فیزیکی مربوط به افسردگی است یا خیر.

درمان افسردگی

برخی بیماری ها با علائم افسردگی همراه هستند مانند بیماری های مربوط به تیروئید یا بیماری هایی که بر سیستم هورمونی تاثیر می گذارند. با پزشک خود در این باره صحبت کنید.
برخی شرایط پزشکی مانند بیماری های مزمن می تواند منجر به علائم افسردگی شود. در این شرایط مشاوره با یک فرد متخصص به شما کمک می کند منشا علائم را دریابید.

روش دوم: از متخصص کمک بگیرید

۱٫ یک روانشناس انتخاب کنید.

متخصص های متفاوتی با مهارت های مختلف وجود دارند که به شما کمک می کنند. می توانید یکی از این متخصصان را ملاقات کنید.

مشاور: مشارو به شما کمک می کند بر دوره سختی که در زندگی با آن روبرو هستید غلبه کنید. این نوع درمان می تواند کوتاه مدت یا طولانی مدت باشد و در بیشتر موارد هدف گرا است. مشاور از شما سوالاتی می پرسد و به حرف های شما گوش می دهد. مشاور به شما کمک می کند ایده ها و جملات خاصی را تحلیل کنید. آن ها به شما کمک می کنند احساسات و مشکلات محیطی خود را عنوان کنید و دلیل اصلی افسردگی مشخص شود.

روانشناس بالینی: در این روش آزمایشاتی برای تشخیص انجام می شود و بیماری های رفتاری و روحی مطالعه می شود.

روانپزشک: در این روش از دارو برای درمان استفاده می شود. همچنین آزمایشات و مشاوره نیز انجام می شود.

۲- به پزشک مراجعه کنید.

برای پیدا کردن پزشکی بهتر با دیگران مشورت کنید. برخی سازمان های روانشناسی نیز اعضای خود را برای مشاوره معرفی می کنند.

۳- یک درمانگر مناسب پیدا کنید.

کسی را پیدا کنید که به شما آرامش بدهد. یک مشاوره نادرست باعث می شود افسردگی شما ادامه یابد و بدتر شود. به یاد داشته باشید تمام روانشناسان یکسان نیستند. کسی را پیدا کنید که مناسب حال شما باشد.

مشاور شما را تشویق می کند حرف بزنید و به حرف های شما گوش می دهد. در ابتدا شروع درد و دل کردن سخت است اما در برخی افراد قطع کردن صحبت سخت تر است.

۴- از تحصیلات مشاور خود مطمئن شوید.

باید مشاور روانشناسی تحصیلات لازم را داشته باشد. معمولا وب سایت های مربوط به روانشناسی اطلاعات کافی در خصوص انتخاب روانشناس، طریقه انتخاب و مدارک موردنیاز آن ها را به شما می دهد.

۵- درباره بیمه خود مطمئن شوید.

اگرچه بیماری های روحی نیز مانند بیماری های فیزیکی تحت بیمه قرار می گیرند اما نوع بیمه شما نیز بر نوع درمان تاثیر می گذارد. با شرکت بیمه خود صحبت کنید و مطمئن شوید هزینه های درمانی در اختیار شما قرار می گیرد. بنابراین می توانید پزشکی که تحت پوشش بیمه است را ملاقات کنید.

۶- از مشاور خود درباره انواع درمان ها بپرسید.

سه نوع اصلی درمان بیشترین سود را برای بیمار دارد. رفتار درمانی، درمان شخصی و روانشناسی رفتاری. مشاور بهترین درمان را برای شما مشخص می کند.

رفتار درمانی: هدف از این درمان تغییر باورها و نظرات اصلی می باشد که باعث بروز علائم افسردگی شده اند
درمان شخصی: این درمان بر تغییر زندگی، رفتار و مهارت های اجتماعی و شخصی که باعث افسردگی شده اند مربوط می شود.
روانشناسی رفتاری: این درمان به انجام فعالیت های لذت بخش و کاهش فعالیت های آزاردهنده منجر می شود. این روش با استفاده از آموزش مهارت های اجتماعی، حل مشکلات و برنامه ریزی انجام می شود.

۷- صبور باشید.

تاثیر مشاوره کم است. باید چند ماه انتظار بکشید در جلسات مشاوره شرکت کنید تا تاثیر آن را ببینید. امید خود را از دست ندهید.

روش سوم: با مشاور خود درباره استفاده از قرص صحبت کنید

۱٫ با مشاور خود درباره مصرف ضد افسردگی صحبت کنید.

قرص های ضدافسردگی بر سیستم عصبی مغز تاثیر می گذارند. این قرص ها براساس عصب هایی که تاثیر می گذارند دسته بندی می شوند.

قرص های رایج شامل تریکلیکس میباشد. می توانید نام قرص ها را از طریق سرچ آنلاین پیدا کنید. مشاور بهترین درمان را به شما پیشنهاد می دهد.
مشاور قرص های مختلفی به شما می دهد تا زمانی که یکی از آن ها اثر کند. تغییرات مختلف را بر حالات خود در روز بنویسید. قرص را تغییر دهید تا زمانی که تاثیر مثبت آن را ببینید و مشکل شما حل شود.

۲٫ از روانشناس درباره قرص های آنتی سیکوتیک بپرسید.

اگر قرص های ضدافسردگی به تنهایی موثر واقع نشدند، احتمالا روانشناس قرص های آنتی سیکوتیک نیز به شما می دهد. سه نوع از این قرص وجود دارد: آریپیپرازول، کواتیاپین و ریسپریدان. همچنین گاهی ترکیبی از دو قرص تجویز می شود. این درمان در حالتی استفاده می شود که قرص های افسردگی به تنهایی عمل نکنند.

۳٫ ملاقات با مشاور و روانپزشک به همراه مصرف قرص.

برای افزایش تاثیر درمان، هم زمان با مصرف قرص با مشاور نیز ملاقات داشته باشید.

۴٫ قرص ها را به صورت منظم مصرف کنید.

قرص های ضد افسردگی به آرامی اثر می کنند زیرا بر تعادل شیمیایی مغز تاثیر می گذارند و باعث بهبود می شوند. در واقع حدود سه ماه زمان لازم است تا قرص های افسردگی اثر کنند.

روش چهارم: نوشتن یک مقاله

۱٫ الگوهایی که مطابق با حالتان است را بنویسید.

سعی کنید الگوی خواب، سلامتی، انرژی و حالات روحی خود را بنویسید. این مسئله به نگاهی عمیق تر به حالات شما کمک می کند.
افرادی هستند که نوشتن کتاب یا مجله را تدریس می کنند یا سایت هایی هستند که به شما کمک می کنند ساختارهای بهتری در نوشتن داشته باشید.

۲٫ هر روز بنویسید.

نوشتن و افسردگی

سعی کنید هر روز بنویسید حتی اگر چند دقیقه زمان دارید. بعضی روزها ساعت ها دوست دارید بنویسید اما بعضی روزا انرژی کمتری دارید. سعی کنید هر روز بنویسید.

۳٫ یک کاغذ و خودکار همیشه به همراه داشته باشید.

سعی کنید همیشه ابزاری که برای نوشتن استفاده می کنید به همراه داشته باشید. استفاده از لپ تاپ، موبایل یا تبلت نیز به شما کمک می کند هر زمانی که تمایل دارید بنویسید امکانات لازم را در اختیار داشته باشید.

۴٫ هر چیزی که دوست دارید بنویسید.

فقط بنویسید مهم نیست جملات شما الگوی خاصی داشته باشند یا خیر. نگران گرامر و املای کلمات نباشید. نگران نباشید بقیه راجع به شما چه فکر می کنند.

۵٫ اگر دوست دارید مطالب را با بقیه سهیم شوید برای آنها بخوانید.

می توانید مقاله را فقط برای خودتان نگهدارید. می توانید با افراد خانواده یا دوستانتان یا مشاور سهیم شوید شاید این کار به شما کمک کند. این کار به خود شما بستگی دارد.

روش پنجم: رژیم غذایی خود را تغییر دهید.

۱- غذاهایی که باعث افسردگی شما می شوند را کنار بگذارید.

غذا و افسردگی

برخی غذاها مانند شکلات، گوشت فراوری شده، دسرهای شیرین، غذاهای سرخ شده، محصولات لبنی چرب باعث افزایش علائم افسردگی می شوند.
غذاهایی که باعث کاهش افسردگی می شوند بخورید. غذاهایی که علائم افسردگی را کاهش می دهند شامل میوه ها، سبزیجات و ماهی مصرف کنید. افزایش این موادغذایی ویتامین ها و موادمغذی بدن را افزایش می دهد و باعث افزایش سلامتی بدن می شود.

۲- رژیم غذایی مدیترانه ای را امتحان کنید.

رژیم مدیترانه و افسردگی

این رژیم شامل مصرف موادغذایی حاوی سبزیجات، میوه ها، ماهی، روغن زیتون، آجیل و حبوبات می باشد.
این رژیم حاوی الکل نیست زیرا الکل یکی از عوامل ایجاد افسردگی است.
۳- مصرف اسیدهای چرب مانند امگا سه و فولات را افزایش دهید.

امگا۳ و افسردگی

در حالی که هیچ مدرکی برای اثبات کاهش افسردگی با مصرف این موادغذایی وجود ندارد، اما مصرف این موادغذایی به همراه یکی از روش های درمان افسردگی موثر می باشد.

۴- تاثیر رژیم غذایی را بر حالات خود بررسی کنید.

دو ساعت بعد از مصرف هر ماده غذایی تاثیر آن را بر حالات روحی خود بررسی کنید. براساس نوع روحیه خود به غذایی که خورده اید فکر کنید.

نیازی نیست غذاهایی که می خورید را هر روز بنویسید ولی به تغییر حالات خود توجه کنید و غذاهایی که باعث افسردگی می شوند را کنار بگذارید.

روش ششم: بر تناسب اندام تمرکز کنید

۱- با پزشک در ارتباط باشید یا یک مربی داشته باشید.

با پزشک صحبت کنید و براساس علایق خود، سایز خود و سابقه ورزشی بهترین روش ورزش را مشخص کنید. با پزشک یا مربی درباره ارزیابی تناسب اندام خود صحبت کنید.
همچنین پزشک یا مربی ورزشی که برای شما مناسب است را مشخص می کند و راه هایی که شما را تشویق به شروع ورزش می کند را نشان میدهند.

۲- یک رژیم مناسب ورزشی را شروع کنید.

ورزش به بهبود حالات روحی کمک میکند. ورزش به اندازه مصرف قرص موثر است. کارشناسان معتقدند ورزش به آزادسازی هورمون ها کمک می کند و باعث نظم در خواب و استراحت می شود.
قسمت مثبت ورزش برای افسردگی این است که برخی ورزش ها مانند دویدن هیچ هزینه ای ندارند.

۳- اهداف خود را مشخص کنید.

اهداف خود را مشخص کنید و برای رسیدن به آن ها تلاش کنید.

۴- اهداف خود را تعیین کنید.

در ابتدا ساده ترین هدف را در نظر بگیرید؛ رسیدن به آن به شما انگیزه می دهد و موفقیت را به زودی تجربه می کنید. همچنین باعث می شود اعتمادبه نفس بیشتری داشته باشید. اگر در ابتدا سخت است هدفی بلند مدت قرار دهید و به آن عمل کنید اهداف کوتاه مدت در نظر بگیرید به عنوان مثال در ابتدا یک هفته روزی به مدت ده دقیقه بدوید سپس یک ماه و پس از آن یک سال. این هدف بندی به موفقیت شما کمک می کند.

۵- هر دفعه ورزش را قدمی رو به جلو برای بهبود خود در نظر بگیرید.

ورزش و افسردگی

هر دفعه که ورزش می کنید قدمی در جهت بهبود حال شما می باشد. حتی پنج دقیقه راه رفتن از ورزش نکردن بهتر است. هر دفعه ورزش راهی رو به جلو در جهت بهبود شما می باشد.
ورزش های قلبی عروقی انجام دهید. این گونه ورزش ها مانند شنا کردن، دویدن یا دوچرخه سواری ورزش هایی مناسب برای درمان افسردگی می باشند.

۶- با یکی از دوستانتان ورزش کنید.

با یکی از دوستان یا اعضای خانواده راجع به ورزش کردن صحبت کنید. این افراد ممکن است مشوق شما برای ورزش کردن یا باشگاه رفتن باشند.

روش هفتم: از روش های دیگر استفاده کنید

۱- بیشتر در معرض نورخورشید باشید.

آفتاب و افسردگی

نور خورشید بر حالت روحی شما تاثیر مثبت دارد. به دلیل ویتامین د موجود در آن. لازم نیست وقتی بیرون هستید کار خاصی انجام دهید فقط روبه آفتاب بنشینید.
برخی مشاورین برای بیمارانی که در مناطق سردسیر زندگی می کنند و نور کمتری می بینند استفاده از لامپ های نور خورشید را تجویز می کنند. این لامپ ها تاثیر مشابه با رو به خورشید نشستن دارند.
در هنگام بیرون نشستن از عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
۲- بیرون بروید.

ورزش و افسردگی

پیاده روی، باغبانی و فعالیت های خارج از منزل تاثیر مثبت دارد. برخی از این فعالیت ها به ورزش مربوط می شود اما نیازی به تمرکز بر روی ورزش نیست. در معرض هوای آزاد باشید و طبیعت به آرامش و راحتی فکر و ذهن و بدن شما کمک می کند.

۳- یک کار خلاقانه انجام دهید.

کاری خلاقانه انجام دهید مانند نوشتن، نقاشی کردن، رقصیدن یا فعالیت های خلاقانه دیگر . این امور به جلوگیری و کاهش افسردگی کمک میکنند.

روش هشتم: از روش های جایگزین استفاده کنید

۱- از قرص های جان ورت استفاده کنید.

این قرص ها بر افسردگی اثر دارند. هرچند تاثیر آن ها از قرص های تلقینی کمتر است.

نکات ذکر شده بر روی پاکت قرص را در نظر بگیرید و بر اساس آن عمل کنید.

۲- مکمل های گیاهی را خریداری کنید.

مکمل گیاهی و افسردگی

مقدار خلوص و کیفیت این قرص از تولیدکننده تا مصرف کننده تغییر می کند بنابراین قرص را از مکان های معتبر تهیه کنید.
این قرص ها را با قرص های دیگر مصرف نکنید. زیرا خطرناک است.
این قرص ها باعث می شود قرص های دیگر کم اثرتر شوند. اگر قرص دیگری مصرف می کنید حتما با پزشک خود مشورت کنید.

۳- از مکمل های سام استفاده کنید.

مکمل های دیگر جایگزین مکمل سادنوسیل متیونیل می باشند. این مکمل ها مولکول های طبیعی هستند.
آماده سازی این مکمل ها متفاوت است و مواد سازنده آن ها از تولید کننده ای به تولید کننده دیگر فرق می کند.
توضیحات نوشته شده بر روی پاکت را بخوانید و مطابق با آن عمل کنید.

۴- از طب سوزنی استفاده کنید.

طب سوزنی روشی سنتی در چین است که با استفاده از داخل کردن سوزن در قسمت های مختلف بدن، نامتعادل بودن اندام ها و انرژی مسدود شده آزاد می شود.

با شرکت بیمه خود صحبت کنید و ببینید طب سوزنی تحت پوشش بیمه است یا خیر.
مطالعات نشان می دهد طب سوزنی می تواند افسردگی را از بین ببرد.

روش نهم: از درمان با استفاده از دستگاه استفاده کنید

۱- درمان با الکتروشوک

این درمان در افسردگی های شدید تجویز می شود؛ هنگامی که فرد قصد خودکشی دارد، از جنون رنج می برد، یا جنون همراه با افسردگی دارد یا به سایر درمان ها جواب نداده است. درمان با بی حسی شروع می شود سپس شوک هایی به مغز وارد می شود.
این درمان بیشترین تاثیر را بر افسردگی دارد.
اما مشکلاتی نیز مانند تاثیر قلبی عروقی و تاثیر بر حافظه دارد.

۲- تحریک مغناطیس ترانس کرانیال

شوک الکتریکی در مغز

این درمان با استفاده از سیم های مغناطیسی در اطراف مغز برای تحریک آن انجام می شود. این درمان برای افسردگی های شدید که با قرص درمان نمی شوند استفاده می شود.
این درمان باید روزانه انجام شود و بیشتر افراد نمی توانند آن را تحمل کنند.

۳- تحریک اعصاب واگ

این روش درمان با استفاده از دستگاهی که اعصاب واگ را تحریک می کند انجام می شود. این درمان برای افرادی که با قرص درمان نشده اند استفاده می شود.
تاثیر این روش بر روی داده های مغز محدود است و عوارضی نیز مانند اختلال در کار سایر روش ها و دستگاه های درمانی دارد.

۴- تحریک اعماق مغز

تحریک مغز و افسردگی

این درمان نوعی درمانی تجربی است که توسط سازمان پزشکی تایید نشده است. این دستگاه قسمتی از مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و آن را تحریک می کند.
اطلاعات اندکی در خصوص تاثیرگذاری این روش وجود دارد. این روش هنگامی استفاده می شود که روش های دیگر به نتیجه نرسیده اند.
استفاده از روش نروفیدبک. این روش زمانی استفاده می شود که فرد افسرده الگوی خاصی در مغز نشان می دهد و برای آموزش مجدد مغز استفاده می شود. روش جدید نروفیدبک، استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی است.
این روش هزینه زیادی دارد و بیشتر شرکت های بیمه آن را نمی پذیرند.

منبع خبر : m.wikihow.com

اشتراک‌گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *