هورمون HCG یا بتا اولین بار حدود ۱۱ روز پس از لقاح در خون و بین ۱۲ تا ۱۴ روز پس از لقاح در ادرار یعنی در حوالی شروع قاعدگی به وسیله بیبی چک قابل اندازه گیری است.
اما بهترین زمان استفاده از بیبی چک یک هفته بعد از تاخیر در پریود است.
آزمایش بارداری خانم ها زمانی جواب می دهد که بتا تولید شده باشد. خب سؤالی که در اینجا ممکن است پیش بیاید این است که بتا چیست؟
بتا همان هورمون بارداری یا HCG هورمون است که توسط جفت تولید می شود. این هورمون چگونه تولید می شود؟ بعد از این که تخمک و اسپرم باهم پیوند خوردند به سمت رحم حرکت می کنند و باید داخل دیواره ی رحم قرار بگیرند و بچسبند تا بتوانند جفت را تشکیل دهند.
بعد از این که جفت تشکیل شد شروع به ترشح هورمون بارداری میکنند. این هورمون توسط جفت که تغذیه کننده جنین است تشکیل می شود. معمولاً این پروسه کمی زمانبر است و بلافاصله بعد از نزدیکی یا گذشت چند روز، از آزمایش های بارداری مثل آزمایش خون و بی بی چک استفاده نکنید.
میزان حساسیت تست بارداری با بی بی چک چقدر است؟
احتمالا این سوال در ذهن ایجاد خواهد شد که بی بی چک تا چه اندازه درست است؟ بسیاری از تست های بارداری مدعی اند دارای حساسیت و دقت ۹۹ درصدی می باشند. اما تحقیقات نشان داده است بسیاری از تست های خانگی بارداری حساسیت کافی برای تشخیص بارداری را ندارند. برای دریافت نتایجی که می توان اعتماد بیشتری نسبت به آن ها داشت بهتر است تا یک هفته بعد از به تعویق افتادن پریودها انتظار کشید.
آیا داروهای مصرفی تداخلی در نتایج تست بارداری با بی بی چک خواهد داشت؟
داروهایی که برای درمان ناباروری استفاده می شود و یا برخی داروها می تواند حاوی مقادیری از گنادوتروپین جفتی انسان باشد و بنابراین در نتایج حاصل از تست بارداری تداخلی ایجاد خواهد کرد. اما اغلب داروها و از جمله آنتی بیوتیک ها و داروهای کنترل بارداری تاثیری بر دقت و میزان حساسیت بی بی چک ندارد.
آیا نتایج مثبت حاصل از تست بارداری با بی بی چک می تواند کاذب باشد؟
ممکن است این سوال برای شما پیش آید که بی بی چک چه وقت جواب مثبت میدهد، باید در نظر گرفت این احتمال وجود دارد نتیجه بارداری را مثبت نشان دهد اما شما در واقع باردار نباشید. در این حالت گفته می شود نتیجه تست، مثبت کاذب بوده است. نتایج مثبت کاذب در تست بارداری با بی بی چک زمانی اتفاق می افتد که بارداری بعد از بارور شدن تخمک از دست رفته است. همچنین ممکن است در اثر استفاده از داروهایی که برای درمان باروری استفاده می شود نیز روی دهد؛ زیرا این داروها حاوی هورمون گنادوتروپین انسانی هستند. بارداری نابجا، یائسگی و یا مشکلاتی که در تخمدان ها وجود دارد می تواند نتایج گمراه کننده ای را در پی داشته باشد.
آیا نتایج منفی حاصل از تست بارداری با بی بی چک می تواند کاذب باشد؟
این احتمال وجود دارد که نتیجه تست بارداری منفی باشد حال آنکه شما باردار هستید. در این حالت نتیجه منفی کاذب روی داده است و احتمال بروز نتیجه منفی کاذب از نتیجه مثبت کاذب بیشتر می باشد. شما می توانید در تست بارداری با بی بی چک نتیجه منفی کاذب داشته باشید، اگر:
تست بارداری زودهنگام انجام شود: اگر تست بی بی چک زودهنگام انجام شود این احتمال وجود دارد تشخیص هورمون گنادوتروپین جفتی به درستی انجام نگیرد.
برای به دست آوردن نتایج دقیق تر از تست بارداری با بی بی چک بهتر است تست یک هفته بعد از به تعویق افتادن پریود انجام گیرد. اگر نمی توانید این بازه را انتظار بکشید از پزشک متخصص زنان بخواهید تا آزمایش خون را برای تشخیص بارداری نسخه کند.
اطمینان حاصل کنید زمان لازم را برای نشان دادن نتایج تست بارداری طی کرده اید. تنظیمات زمانی دقیق به هنگام انجام تست بی بی چک روی جعبه آن توضیح داده شده است آن را به دقت بخوانید.
ممکن است تست بارداری با بی بی چک زمانی انجام شده باشد که نمونه ادرار چندان غلیظ نباشد. بنابراین در پاسخ به این پرسش بی بی چک چه زمانی جواب می دهد؟ باید توضیح دهیم بهتر است تست بارداری با بی بی چک را صبح هنگام انجام دهید؛ زیرا در این بازه ادرار بیشترین غلظت را دارد. بناراین به همین دلیل است که توصیه می شود انجام بی بی چک حتما باید صبح باشد.
بر اساس نتایج حاصل شده از بی بی چک موارد زیر را در نظر داشته باشید:
اگر در طول انجام چند تست بیبی چک نتایج متغیری دریافت کردید حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. ممکن است به انجام آزمایش خون یا سونوگرافی برای تایید تشخیص بارداری نیاز داشته باشید. هر چه تشخیص بارداری زودتر انجام شود شما بهتر و به موقع نتایج مراقبت های بارداری را دریافت خواهید کرد.
اگر نتایج تست بیبی چک منفی بود اما پریودهای شما آغاز نگردید می توانید تست را چند روز یا یک هفته دیگر تکرار کنید.
اگر پس از تکرار تست بارداری با بی بی چک و دریافت نتایج منفی پریودهای شما آغاز نگردید باید با پزشک متخصص زنان تماس بگیرید. فاکتورهای زیادی وجود دارد که می تواند در قطع شدن پریودهای شما دخیل باشد که از جمله آن می توان به اختلالات تیروئیدی، مشکلاتی در تخمدان ها، ورزش های شدید و استرس اشاره کرد. اگر شما باردار نباشید پزشک متخصص زنان می تواند در برگرداندن پریودها شما را درمان کند.