خوردن سیر در دوران قاعدگی نه تنها ضرر ندارد بلکه خوردن سیر مخصوصاً بصورت ناشتا دردهای قاعدگی را نیز کاهش می دهد. البته ممکن کمی خونریزی قاعدگی را زیاد کند.
تحقیقات پزشکی نشان می دهد که سیر باعث تقویت عضلات بدن می شود کسالت و افسردگی را از خانم ها مخصوصاً در دوران قاعدگی دور می کند. خوردن یک سیر خام در روز به ویژه در صبحگاه باعث می شود تا افراد هوش بیشتری داشته باشند بتوانند تمام افکار و احساسات منفی را از خود دور کنند.
پزشکان همچنین توصیه می کنند افرادی که نمی توانند سیر را به صورت خام مصرف کنند حتما از آن در پخت غذاهای خود استفاده کنند زیرا سیر خام ماده ای جادویی برای سلامتی خانم ها است که از پیر شدن پوست جلوگیری می کند و با خوردن آن احساس سرحالی و شادابی خواهید کرد.
آیا باید سیر خام را با شکم خالی بخورید؟
گاهی توصیه میشود سیر خام را به عنوان نخستین چیز در صبح، قبل از صبحانه، و حتی قبل از نوشیدن آب بخورید (ممکن است برای تسکین سوزش به یک لیوان آب نیاز داشته باشید به ویژه اگر بیش از یک حبه میخورید). این پرهیز نتایج خوبی داده است.
با این حال به خاطر داشته باشید، که مصرف سیر خام با شکم خالی میتواند در برخی افراد منجر به سوزش دستگاه گوارش شود. مطالعهای منتشر شده در نشریهی امریکنفامیلیفیزیشنز متوجه گزارشی در تاریخچهی مطالعه شد که نشان میداد مصرف مقادیر زیاد سیر خام به ویژه با شکم خالی میتواند منجربه ناراحتی دستگاه گوارش، نفخ، و تغییراتی در فلورای روده شود.
همیشه توصیه میشود با مقادیر کم شروع کنید و واکنش بدنتان را ببینید. این کار از این جهت نیز مهم است که برخی افراد ممکن است به سیر حساسیت داشته باشند. ممکن است طیفی از علائم داشته باشند، از جمله نفخ، اسهال، تهوع، استفراغ و واکنشهای پوستی متفاوت ( کهیر، اگزما). آدمهایی نیز که نمیتوانند سیر خام را تحمل کنند ممکن است باز هم بتوانند در مقادیر کم آن را مصرف کنند، اما ممکن است علائمشان با افزایش دوز مصرف ظاهر شود.
مهم ترین اثرات سیر در بدن شامل موارد زیر است:
* كم كردن چربی خون، بخصوص كلسترول
* پایین آورنده فشار خون بالا
* محرك دستگاه ایمنی بدن
* ضد باكتری، قارچ و انگل های روده ای
* ضدسرطان
* خلط آور
* ضد اسهال
* ضدسل ریوی
* ضد آماس كبد
* تسكین دردهای قلبی
* درمان زگیل و واریس
مضرات سیر:
معمولا اثرات جانبی مصرف سیر خفیف و غیر متداول است. ولی با زیاده روی در مصرف آن و در موارد خاصی مضر است. بعضی از این مضرات شامل موارد زیر است:
۱- ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی كه از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می كنند، باید در مصرف سیر احتیاط كنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می شود. از این رو افرادی كه جراحی می كنند، باید ۷ تا ۱۰ روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری كنند، زیرا زمان خونریزی را طولانی تر می كند.
۲- بنابر تحقیقات دانشمندی بنام «ری (REY)» زیاده روی در مصرف سیر، موجب سردرد و ضعف بینایی می شود. برای جلوگیری از این مضرات چند راه پیشنهاد شده است:
الف- پختن سیر در آب و اضافه کردن کمی نمک یا کره یا روغن بادام به آن.
ب- مصرف گشنیز به همراه مصرف سیر یا بعد از مصرف سیر.
۳- چنانچه در مصرف سیر، مراعات سن و مزاج و فصل نگردد، مخصوصاً در مصرف سیر خام زیاده روی شود، برای دستگاه تنفسی و بیماری بواسیر مضر است.
۴- زنان آبستن یا شیرده بهتر است از سیر استفاده نکند .
از بین بردن بوی سیر:
۱- برای از بین بردن بوی سیر می توان نیم ساعت پس از خوردن آن، یك قاشق عسل یا كمی جعفری یا یك عدد سیب خورد.
۲- بهترین کار برای برطرف کردن بوی سیر، خوردن سبزی مثل کاهو است، زیرا کلروفیل موجود در سبزی ها بوی سیر را دفع می کند.
نکاتی برای مصرف سیر:
سیر را به صورت قرص سیر، ترشی سیر، سیر سرخ شده و … استفاده می کنند.
از نظر علمی، ترکیبات و مکانیسم اثر سیر تا حد زیادی پیچیده است و ترکیبات موجود در آن، زمانی که پوست حبه های سیر جدا نشده است، نسبت به وقتی که پوست کنده و خُرد می شود کمی متفاوت است، یعنی به محض له شدن سیر و مجاورت با هوا تغییراتی در آن روی می دهد، چون مواد اصلی و موثر سیر نسبت به هوا و به ویژه حرارت حساس هستند. هر چه سیر بیشتر حرارت داده شود، خواص آن کمتر می شود. بنابراین اثر سیر در غذاهای پخته و سرخ شده به مراتب کمتر از سیر تازه است.
قرص سیر : قرص سیر حاوی پودر سیر خشک شده است که بهترین شکل دارویی آن است وخواص آن تا حدودی شبیه سیر تازه است و مواد موجود در آن نیز حاوی اکثر موادی است که در سیر تازه وجود دارد. این قرص ها روکش دار هستند و بعد از خوردن، بوی سیر کمتر به مشام می رسد.
سیر ترشی : سیر وقتی به صورت ترشی در می آید، دست خوش تغییراتی خواهد شد که به حرارت محیط، سرکه، زمان نگه داری و… بستگی دارد، ولی در اکثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر است.